Bu seneki zamana karşıların çok keyifli bi profili yok gibi, hele ilki tam Arnavutluk reklamı gibi olmuş gibime geldi. 2.'si de sanırsam biraz virajlı olacak, o yüzden de zorluğu 5 üzerinden 4 olarak gösterilmiş. İlk hafta rahat, ki zaten yarısı Arnavutluk'ta. 2. haftada da öyle aman aman bi etap yok gibi, bi Cuma günü tırmanışla başlayıp zirveyle biten bi etabımız var toplam 3.500 metrelik tırmanışlı, geri kalanı daha çok sprinterlere uyar gibi. İkinci haftada bireysel zamana karşı başlangıcı hoş, Çarşamba 1.623 metredeki San Pellegrino, Pazar da 1.611 metredeki Monte Grappa tırmanılacak, bu iki etap toplam 3.500-4.000 metre elevasyonlu sıkı tırmanışlı etaplar olacak. Son hafta her zamanki gibi efsane tırmanışlı olacak, 16, 17, 19 ve 20. etaplarda toplam 19.000 metre gibi bi elevasyon var ki turun toplamı 52 küsür bin metre olunca toplam tırmanışın 3'te 1'inden fazlası demek bu. Özellikle Salı günü direkt 203 kilometrelik 4.900 metrelik bi etap var, haftanın başında daha çatır çatır kıracak pelotonu gibi. Hemen arkasından 160 kilometreye 3.800 metrelik bi etap var, sonra bi es verip 170 kilometreye 5.000 metre, hemen arkasından da 205 kilometreye 4.500 metreyle bitirici vuruşu yapacak tur sporculara. Bu hafta efsane tırmanışlar da var; 16. etap 18,2 kilometre %6,1 ortalama eğimli San Valentino zirvesinde bitiyor, 17 etapta 2 tane 1.800+ metre zirveleri olan Tonale ve Mortirolo geçişleri olacak biri 15 biri 13 kilometre kadar ve ortalama eğimleri de %6'ya %7,6. Mortirolo'da eğim %16'lara kadar çıkıyor. 19. etapta 3 tane 16 kilometre ve %7-8 ortalamalarda tırmanış var, 3'ünde de eğimler %12-15'lere kadar çıkıyor. Col Tzecore, Col Saint Pantaleon ve Col de Joux zirveleri geçilecek. 20. etapta da ufak tefek bi kaç tırmanışın haricinde esas 18,5 kilometrelik %14'e varan ortalama %9,2 eğimli Colle Delle Finestre'ye tırmanılacak, zirvedeki rakım 2.178 metre olacak (aynı zamanda bu yılın Cima Coppi'si). Ayrıca da tırmanışın ikinci yarısı gravel

Bu tırmanış etabın 160. kilometresinde başlıyor, zirveden sonra 1.400 metrelere iniyorlar ve sonra etabın son 17 kilometresinde tekrar yaklaşık 600 metre irtifa kazanarak yine 2 bin küsür metrelerde zirve finişine gelecekler, etap toplam 205 kilometre.
Son hafta sporcular için işkence, benim gibi tırmanış severler içinse eğlence olacak.
Son yılların büyük tur avcılarından Roglic bu sene yalnız gibi görünüyor ama ne kadar formda geliyor, şüpheli. UAE takım içi ilişkileri iyi yönetecek mi merak ediyorum, Pidcock nerede bitirecek merak ediyorum. Genel klasman takım liderleri genelde tecrübeli isimler, son haftaya ne kadar enerjik gelecekler merak ediyorum. Van Aert neler yapacak merak ediyorum, takımın lideri gibi geliyor ve görebildiğim kadarıyla genel klasman kovalayacak bi isim de yok Visma'da, o yüzden bol bol etaplara gidecektir diye düşünüyorum. Sanki bi ara büyük tur kovalayacak diye söylentiler dolanıyordu ortada ama bilemedim, zannetmiyorum. Bu arada Alpecin için sprint takımları ve sprinterler için de bol bol sprint kovalama imkanı var gibi.
Pogacar gibi kopup gidecek bir favori göremedim, heyecanlanıyorum o yüzden güzel mücadele olur diye, umarım boşa çıkmaz umutlarımız.