Scudo Sports

Giro d'İtalia 2021

17 saniye boyunca 71km/s ile gitmiş ve maks 73 km/s görmüş. Bu adam prof iken bunu yapıyor. Sen birde bizim forumdaki amatörlere bak 80 ve üzeri yapanlar var. Sanırım onlarda başka gezegenden 🤣🤣

Hocam 80km de birşey mi ? Geçen tek pedal 150km hızla yokuş yukarı çıkıyorum önümde bir ferrari gidemiyor selektör yaptım, bir de uyandım ki ter basmış ... :D

Scudo
Fakat şu Bardiani takımına helal olsun,tur başladığından beri hemen hemen her etapta kaçış grubunda bir sporcuları reklamlarını yaptı,o acayip uyumsuz forma renklerinden gına gelsede:D
Edit:imkanı olan bu günkü etabın son 5 km sini tekrar izlesin,yok böyle bir taktik yer tutma savaşı,Nizzolo aldı.

Son düzenleme:
giacomo-nizzolo-qhubeka-2021-qhubeka-press.jpg

Nihayete erdin, artık tüm safralarını atıp hafifledin...

@cazci Predictor olarak sizi görmeliymişiz. :)

Açıkçası bugünkü etap dümdüz ve pek sıkıcıydı. Çok da izleyesim gelmedi. Yarın güzel bir finiş bizi bekliyor olacak.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
Nizzolo yıllardır sprinter olarak önlerde yer alan iyi bir sporcu. Fakat kendi ülkesinin turundaki sprint finallerini hep kaybetmişti.İkincilik başarısızlık sayılmaz ama bu galibiyetle kendi kariyerinde zirve yaptı diyebiliriz , ne mutlu O'na....
Turda başka sprint etabı olmadığı için de artık peleton içinde sohbet eder...

EE güldük eğlendik kah kaçan, kovalayan oldu kah ufak tefek tırmanışlar :ssrtcbya: ama bu güne kadar yaşananlar 14. etabın hazırlığı idi.
İşte karşınızda giro104 ün kraliçe etabı ve korkutan sonu ile MONTE ZONCOLAN.

Burası er meydanı arkadaşlar öyle şakaya gelmez. Giro104 ü Bernal den almak isteyen herkesin burada gücünü maharetini ortaya koyması gerekecek.
Bu günkü imkanlarım bir 10,12 yıl önce sahip olsa idim kesinlikle tırmanacağım dağ olurdu. Gelin görün ki şimdilerde yapsam yapsam gider yamaçlarında kahve içebilirim. Tabi ki bu pandemi şartlarında pek çoğumuz gibi bende tv ekranında (özgürlüğünü ilan etmiş göbeğimi kaşıyarak :kötü: ) bu meydan okumayı izleyeceğim.

yarış öncesi şu videoya bir göz atmanızı tavsiye ederim. Tırmanırken anlatmış.
1621617308727.png
1621617264584.png[/B]

Şu nedir abi :krktm: Bisikletle serbest kaya tırmanışı neredeyse.

1621617308727.png
Ben bu yokuşu çıkmaya çalışsam ciğeri oraya biryere bırakırdım muhtemelen. Bir de bunu 200 km ve 3000m irtifa yüklü bacaklarla yapmaya kalksam müsait bir yere gömerlerdi beni. Kraliçeler bu kadar insafsız olmamalı :)

İddia ediyorum.
Bisikletten inip koşarak bisiklet üstünden daha iyi bir sürede tırmanırım :D 500 metre %20 ayıptır günahtır.

Zaten serbest stil dağcılar katılıyormuş bu etaba:booo:

YOKUŞ ÇIKIP İNMENİN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI

Yokuş çıkmak kolesterolü düşürüyor. Yokuş inmek ise diyabet riskini azaltıyor. Araştırmacılara göre yokuş çıkmak kalp rahatsızlıklarıyla bağlantılı olan trigliserit ve kolesterol seviyesini düşürürken, yokuş inmek glikoz metabolizmasını geliştiriyor.
(link)
Yapılan araştırmalarda 45 sağlıklı gönüllüyü, iki ay boyunca haftada üç, beş defa küçük bir tepede yürütmüşler. Gönüllülerin yarısı yokuşu yürüyerek çıkmış ve inerken teleferiğe binmişler. Diğer yarısı ise çıkarken teleferiğe binmişler, inerken yürümüşler. Yokuş çıkanların trigliseriti yüzde 11, kötü kolesterolü yüzde 10.2 düşmüş. Diğerlerinde kötü kolesterol seviyesi yüzde 8.9 düşerken, glikoz metabolizması yüzde 8.2 oranında gelişmiş. Bu fark kas aktivitesinin çeşitliliği ile ilişkili olabilir. Uzmanlar hem yokuş inmeyi hem de çıkmayı öneriyorlar.

(link)

Yokuş çıkmaya bayılıyorum.( Bu ara pedallarken bırak bayılmayı ağlamak bile istiyorum.) İnmeyi sevmiyorum. :)

Affini sprint deparına 50 metre sonra kalksa belki kazanabilirdi..Nizzolo ise çok akıllı ve zamanında sprinte kalkarak, tüm potansiyelini gösterip Affini'yi geçti ve sonunda bir etap aldı..
191 k.m. kaçan üçlü son 7 k.m.de yakalanacaklarını bile bile güçlerini sonuna kadar kullandılar, ki onlara ayrıca teşekkür etmeli...
Sprinte kadar rölanti ile gelinip son 3 k.m. den sonrasında genel klasmanın sorunsuz şekilde günü bitirmesiyle sıralama yarına devretti..

264725 dosyayı görüntüle
Ben bu yokuşu çıkmaya çalışsam ciğeri oraya biryere bırakırdım muhtemelen. Bir de bunu 200 km ve 3000m irtifa yüklü bacaklarla yapmaya kalksam müsait bir yere gömerlerdi beni. Kraliçeler bu kadar insafsız olmamalı :)

Fethiye Babadağ zirvesine çıkmıştım yıllar önce orası da böyledir. Akşam eve döndüğümde 2 kilo vermiştim. :)

En sevdiğim etaplardan birisidir Zoncolan hevesle bekliyoruz.

264725 dosyayı görüntüle
Ben çok rahat çıkarım...... Teleferik hizmeti varsa :kahve:

Monte-Zoncolan (1).jpg
İşte merakla beklenen zirve...
Solo bir tanıtım videosu ile hazırlığımızı yapalım..

Yayın 12:25 -18:30 arasında...

Son düzenleme:
Eglence başladı sprint kapısına kadar sakin gider sanırım sonrası heyecan başlar grup olarak izleseydik keşke bugün ayrıca f1 sıralama turları ve sbk yarışı var dolu bir cumartesi...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Turhan
Haydi bakalım, zirve tırmanışı başladı...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
E2AC7xmXsAABtTo

Lorenzo Fortunato güzel kopardı. Etabı rahat bir şekilde kazandı.

Tratnik'in çok ilginç bir fiziği var. 67 kg ama 80 gibi gözüküyor.

Geri