Scudo Sports

Giro d'İtalia 2021

Bu adamlara yuzde 40 eğim ver gene giderler canavar gibi cıktı genel klasmancılar pek sallanan olmadı son gün zaman etabına kalabilir 4 5 dakka fark atabilen olmaz ise...zamana karşıda kim iyi bilmiyorum ama orda iyi olanlar olmayana ciddi fark koyuyorlar.

Scudo
Bu adamlara yuzde 40 eğim ver gene giderler canavar gibi cıktı genel klasmancılar pek sallanan olmadı son gün zaman etabına kalabilir 4 5 dakka fark atabilen olmaz ise...zamana karşıda kim iyi bilmiyorum ama orda iyi olanlar olmayana ciddi fark koyuyorlar.

1 dk üzeri farkla girerlerse zamana karşı etkilemez. Egan 1 Yates 2 olur. Zamana karşıda 1 dk dan çok fark olmaz tahminim.

Birde Zoncolan zor tamam ama öncesi düz ve rahat o yüzden son bölüme dinç giriyorlar. Kaldı ki kraliçe etap var onu görmek lazım asıl.

Nibali son 3km tırmanışa gelmeden zaten geride kalmıştı.

14. Etap
Monte Zoncolan finişi kaçış dan FORTUNATO ya gitti. Son kilometreler gerçekten de çok zorlayıcı oldu bazı pro sporcular bile z çizerek çıktılar. SIMON YATES son anda güzel bir atak yaptı ama bernal i ekemedi. Bu durumda yaptığı atak klasmanda onu ikinciliğe taşısa da bernal son anda yaptığı atak ile zaman farkını herkese karşı açmış oldu. Şuan ikinci olan YATES e karşı fark 1:33.

15. Etap
Benim çok sevmediğim bir şekilde GORNJE CEROVO yokuş 3 kere çıkılacak (kardeşim İtalya da dağ mı bitti ? ) team ineos yakalamış olduğu zaman farkını korumanın peşinde olacaktır. Zoncolan çıkışının da etkisi ile sakin bir etap bekliyorum.

1621709579287.png

İlk "World Tour" deneyiminde Eolo-Kometa takımı ve yetenekli genci Fortunato (Şanslı), adının uğurunu da yanına alıp harika bir iş çıkardı.
Takımı oluşturan eski efsanelerden Ivan Basso ve Alberto Contador, doğru yoldalar.Umuyoruz uzun soluklu bir üst düzey takım olurlar...
Etap sonunda oluşan zaman farkları ile Nibali, Mollema, Bennet, Almeida ve Evenepoel denklemden çıkma noktasına yaklaştılar.
Uzun süre peletonu çeken Astana Vlasov için çabaladı ama yeterli olmadı.Vlasov da 2 dakika farkla 4.sıraya geriledi..
Yates de beklenen atağını yaptı ama Bernal hemen karşılık verip pembe mayoyu kaptırmaya hiç niyeti olmadığını rahatça gösterdi..

15. etap kısa ve acısız ama aşağıdaki tepeye "Gornje Cerovo" 3 kez çıkarak etabı " Dolap Beygiri" etabı yapmışlar. Slovenya - İtalya arası gidip gelinecek..Genel klasmancılar yarın ki ikonik etaba kendilerini saklar, kaçan kazanır...

Rb8fkcTJIOFqpK96FKRu_230421-104913.jpg

Yayın 14:15 - 18:15 arası...

Kademsiz etap, startın hemen sonrası kaza oldu.
Kaçış grubu hakemler tarafından bekletiliyor.
Kazadan etkilenenlerin durumuna ve peletonun bir araya gelmesiyle yeniden start verilecek..

Son düzenleme:
Egan Bernal çok güçlü bunu belirleyici 3 etapta da gösterdi. Simon Yates sanki sınırlarını çok aşmadan elinden geleni yapmaya çalışıyor gibi ama Egan Bernal son haftaya yorgun girmezse bu fark kapanmaz gibi duruyor...
Son etap zaten Bernal' in Yates' den daha iyi olduğu zamana karşı...
Umarım aradaki süreler çok açılmaz ve daha heyecanlı bir Giro izleriz... 😇

Gün, Nizzoli nin turdan çekilmesi ile başladı
( -Zaten sprint finişi kalmadı, peleton sohbetiyle de bir hafta geçirme ye yim, ben etabımı kazandım bu bana yeter-demiş varsaydığım niyet okumamla !)....
Etap kaza ile başladı ; Buchmann, Van Emden ve Berhane yarışı bırakmak zorunda
kaldılar. Umuyoruz kısa sürede toparlayıp mesleklerini icra etmeye başlarlar...

Yaklaşık yarım saat sonra yeniden start verildi. Ağır toplar rölanti modunda, hiç kasmadan ve birincinin 17 dakika ardından finişe toplu olarak girdiler.Bunda kaçışta bir tehdit görmemeleri kadar yarın ki muazzam zor etap ile yağışlı hava etkiliydi...
Gelelim etap birincisine..Kaçışın kaçışını yapan üç kişi son üç k.m. de ikiye düştü, Riesebeek ve Campenaerts..Her ikisinin de büyük tur etabı kazanmışlığı yoktu..
Riesebeek ne yazıktır ki erken sprinte kalkıp ikinci olanlar kervanına katıldı..
Campenaerts ıslak parke taşta kendi kariyer zirvesini gördü...

5700 metre toplam tırmanışmı 🙈 bu adamlar nasıl dayanıyor 😳😳😳makina gibiler ve takımlarda gerçekten makina muamelesi yapıyor bunlara umarım hala zevk alıyorlardır yaptıkları spordan....

212 km, 5700 irtifaya ek olarak yağmur, dolu, kar da bekleniyormuş yarın...

Etap mesafesinde bir kısalma olmaz umarım. Bernal'in zaman kaybetme ihtimali yüksek bence. Sky ve devamında İNEOS'a bir türlü ısınamadım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@S.Koca Bernal ve domestikleri diğer takım sporcularına göre çok kuvvetli görünüyor. Zaman kaybetme konusunda böyle düşünmenizin nedeni nedir acaba ?

@S.Koca Bernal ve domestikleri diğer takım sporcularına göre çok kuvvetli görünüyor. Zaman kaybetme konusunda böyle düşünmenizin nedeni nedir acaba ?

Özellikle Giro'da 3. Hafta keskin düşüşler olabiliyor sporcularda. Önceki yıllarda Yates ve Aru benzeri bir durum yaşamıştı takip ettiyseniz. Yarın hava şartları da bozuk olacağı için böyle bir ihtimal var. Aslında Bernal bir zayıflık gösterecekse bu yarın olur demek daha doğru. Bu diğerleri için de geçerli tabi sadece biri yaşayacaksa bu Bernal olur inşallah. :)

Yarından sonra iki dağlık etap daha var.
16. etapta genel klasmana etki edecek bir kaza ya da aksaklık olmadıkça takımlar temkinli olacak diye tahmin ediyorum.
Atağa ya da kaçışa gidenler olursa da birbirlerini kollayarak, kayıpsız bir şekilde finişe varmak isteyeceklerdir. Zira salı günü dinlendikten sonra 5 gün daha pedallayacaklar...
Yarın hava koşulları olağandışı olursa etabın boyu kısalabilir...

Devasa etabın yayını da erken başlıyor.
11:45 - 18:30 arası...

Zorluk bakımından 5 yıldız vermişler. çok heyecanlı ve zor bir tur olacağa benziyor.

Etap kısalmış , en sevmediğim şeyler ama doğaya söz geçmiyor yapacak bişey yok.

Geri