Scudo Sports

Giro D'Italia 2017

Turu kim kazanır?

• QUINTANA

• PINOT

• VAN GARDEREN

• NIBALI

• YATES

• HANSEN

• ROLLAND

• DA COSTA

• POZZOVIVO

• POZZATO

• DUMOULIN

• Toplam katılım
    201
@fthgzl79
japonya,cin gibi devlerin de takimi yok. neden? cunku takimlarin sponsorlari global pazarda kendini tanitmak isteyen markalar ya da avrupa da kendini tanitmak isteyen markalar. takvime baktigimiz da fransa,ispanya,italya gibi ulkeler de tour de france disinda paris nice etapli, roubaix gibi klasik yarislar, vuelta disinda bask turu, catalunya turu, giro disinda strada bianchi vs klasik yarislar var. bisiklet sporunu avrupa icin yapmislar resmen. zaten turkiye de pek ragbet gormuyor bir de firmalarin bisiklet takimlarina sponsor olmasini mi bekleyecegiz. zaten maliyetli bi spor futbol varken bisiklette ne kadar reklam yapabilirsin

Scudo
@Nyusha
Pek anlamadığımdan soruyorum..Şimdi Bahreyn Merida takımını ele alalım..Merida bisiklet markası,Bahreyn bir ülke..Sanırım Bahreyn,Merida takımına ülke olarak sponsor olmuş..Böyle bir şey yarışta duyduğumu hatırlıyorum..Yani Bahreyn'in bisikletle alakası yok ama adamlar devletlerin ismini yarışın içinde geçirmek istiyorlar..Türkiye'de böyle bir şey yapabilir..Gerçi boş laflar bunlar(Avrupa'ya celallenip,bisiklet yarışı içinde olmanın bir anlamı yok..!) ama ben özellikle Ortadoğu ülkelerinin bu spor içinde olmalarına şaşırıyorum..Bunu belirtmek istedim..

@fthgzl79 bahreyn katar gibi ulkeler de bol para var. nereye harcayacaklarini sasiyor adamlar. 2022 dunya kupasina bile col ulkesi ev sahipligi yapmayi planliyor. turkiye gibi bir ulkeye avrupa sampiyonasini bile vermiyenler katar a dunya kupasini veriyor. cunku katar ne kadar reklam yaparsa yapsin cazibe merkezi olamaz. her tarafi col. 30-40 derece hava sicakligi. ama turkiye oyle degil. hem ucuz hem dogasi guzel. bunu tanitmayalim diye ellerinden gelen herseyi yapiyor ecnebiler

giro da pek zevksiz geldi bana. etaplarin gectigi yerlerde turkiye havasi var sanki. evlerin mimarisi falan kiyi ege ve akdenize benziyor. italya cevre duzenlemesinde fransa,almanya gibi ulkelerden geri kalmis

Italya özüne sahip çıkıp tarih ve doğasını koruyor,çok da iyi yapıyor.
Ayrıca Caner Eler turu sunarken görme engelli bile olsanız o yörelere hayranlığınız artar.
Da , bu konu başlığı yarış özelinde paylaşımlar için açıldı;).

@cazci 2. etapta sardunya da helikopter kamerasindan baraji gosterirken spiker maki bitki ortusunu ove ove bitiremedi. ne var sanki bizim akdeniz ve egenin her yeri oyle. hem ne alaka konumuz degil. italyanin dogal guzellikleri sehirleri de tanitiliyor sahsen ben italyanin nasil bir yer oldugunu merak ettigim icin yarisi izliyorum. spiker bile bu konulara deginiyor ne var bunda

Bir Türk takımının orada olması zor bir iş en kısa ve zahmetsiz olanı sponsor bulmakta zorlanan ve world tour lisansı olan takımlardan birisine sponsor olmak. Yine de böyleyken bir Türk sporcunun orada yarışabilmesi için çok zaman var. Daha önce birkaç yerde de bahsetmiştim aklımdan hep THY geçiyor. Reklam veya diğer sponsorluk giderlerinin belki de %de birine bu takımlardan birisine sponsor olabilir. Kaldı ki bu Avrupa'da futboldan fazla prestiji olan bir spor.

Giro'dan bahsetmek gerekirse Etna finişinde favorilerin kendilerini zorlamaması turun rölantide gideceğinin ilk işaretiydi. Bugün de peletonun kaçışcıların peşine düşmemesi bence bu görüşümü doğruluyor. Zamana karşı etabına kadar pek zorlamayacaklar gibi. Yine de bir yarışsever olarak pazar günü birşeyler olabilir diye umuyorum.

Son sözümde Quintana için; çok sağlamcı oldu, büyük hayalkırıklığı bence. Tutkudan uzak yarış stillerini sevmiyorum nerde Contador ve Nibali nerede Froome ve Quintana. Ama anlıyoruz elbette neticede sponsorların çoğu başarıya bakıyor tutkuya değil.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@S.Koca Bu arada Contador nerede??
Niye gelmemiş?? (Dükkanda yarışı Rusça izleyince bilemiyorum tabi ne söylediklerini):)

@Emre Yönlüer

Contador'un son yılları artık ve Trekle 1+1 sözleşmesi var. Bu sebeple Tour ve Vuelta yapar muhtemelen. Geçen sene Tour'da performansı kötüydü. Bu sebeple iyi bir Tour geçirmesi lazım. Bunun için de formunu o zamanlarda en yükseğe çıkarmalı. Erken bir form tutma durumunda temmuzda daha düşük form düzeyine gerileyecektir.

Yine daha önce Giro-Tour denemiş ve vücudu kaldırmamıştı. Kaldı ki bu sene Giro'nun 3. Haftası gerçekten acımasız. Genel klasmancıların biraz da rölantide gitmesinin bir sebebi de bu zaten.

• Beğen
7. gün 224 km.lik kaçışa uygun bir etaptan oluşuyor...
T07_Alberobello_alt-1.jpg

Canlı yayına bağlanma 14:15

Bu arada; gündemde konumuz görünmüyor @Serkan Mıstınoğlu 'ndan bir açıklama bekliyorum...

Dünkü (11/05/2017) kaçış gurubunu izlemek ayrı bir zevkti. ( Kablosuz iki adet Trek ile bir S.Works açısından.)

• Beğen
Yayınları patlattılar...!!! Açılmıyor bir türlü...:acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@Emre Yönlüer
Yeni yayın buldum
Buradan izleyebilirsiniz...:):)
(link)

Son 25 km.Kaçanlarla ana grup arasında fark 41''..
Finiş zevkli olacak...

Finiş bari zevkli olsa bugün bisikletçiler için tam bir dinlenme günü oldu doğal olarakta bizim için sıkıcı :(:uyku:

nihayet orica bir etap aldı :) (bana göre en renkli takım)
gaviria deli sprint atıyor (bu adamın nabız 170 180 lerde geziniyor çoğunlukla birde gidiyor sprint atıyor ilginç)

Calep EWAN etabı aldı.Ikinci GAVIRIA,üçüncü BENNET,dördüncü GREIPEL ,STUYVEN beşinci oldu.
Sprinterler çok yakın formdalar.O nedenle bu tip finişleri gene görebiliriz.
Sanki normal sezonu rölantide oynayıp play-off u bekler gibi halleri olan sporcular da bizi merakta bırakmaya devam ediyor...

T08_Peschici_alt-1.jpg
8 .Etap profili bu idi.
Yayını izleyemedim,kendi turumu yaptım;)

IZAGUIRRE kendini gösterip VISCONTI nin önünde bitirmiş.SANCHEZ üçüncü..
Genel sıralama değişmemiş gibi.

14 Mayıs Pazar, 9.Etap..Grafiğe bakınca bile başım döndü, finişe gelenlerin halini merak ediyorum doğrusu:eek:
T09_Blockhaus_alt_web.jpg
Canlı yayın 15:45 de..
Beklediğimiz rekabet olur mu yoksa genel klasman iddiası olmayan bir sporcu mu kazanır?

Kazayi kacirdim var mi videosu

Kedi fare oyunu basladi

@cazci Mollema da iyi tırmanıyormuş...
Nibali yi geride bıraktı:)

QUINTANA dişine göre etabı bulunca bastı gitti.
PINOT ikinci,DUMOULIN üçüncü oldu.

Pembe mayo QUINTANA ya geçti.
IMG_20170514_180148.jpg

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
Geri