@Cem cm Aralarında ne geçtiğini bilemiyoruz ama Moreno sportmence davranmamış.
Görüntülerden süzmek zor.Başka çekim varsa belki ikisi de ceza alabilirdi.
Bahreyn takımı ve Nibali güç kaybetmiş oldu..
Tabi Sky gene kayırıldı da denecek..
5. gün 159 km lik zorluk derecesi düşük bir etap.
Genel klasmancıların ana grup içinde kalacağı,olası bir toplu sprint finişi bizi bekliyor.
14.45 te tur ekstra var.15:00 canlı yayına bağlanma zamanı..
Messina da bittiği için gözler Nibali de...
Sporcu : " Galiptir bu yolda mağlup" etaplarından biri oldu ops:
Yada : " Erken öten horoz " ' un akıbeti Karizmayı fena çizdi PIBERNIK.
GAVIRIA çok büyük sporcu olmaya aday, çok üst düzey sprintçileri geride bıraktı gene.
Pembe mayo 6' ile JUNGELS' te kaldı..
Bu sene kaçanların girosu olacak gibi görünüyor kaç tane etabı kaçanlar kazandı normal şartlarda kolay kolay bırakılmaz bu etaplar zaten çok az sprint etabı var o etaplarda sprint takımları için değerli bakalım ilerleyen etaplarda neler olacak.
(link)
Takımlara baktım biraz
Astana Kazakistan takımıymış..Bahreyn takımı ilginç..Dimension data Güney Afrika takımıymış..Birleşik arap emirliklerinin takımı olması da ilginç..
İki Ortadoğu ülkesi var..Türkiye yok..Çünkü para yok..Bu işlerle ilgilenen(bakanlık) yok..Bu işlerle ilgilenen zenginlerimiz yok..Yokta yok..Diğer taraftan Ortadoğu ülkelerinin bile takımları var..Sonra biri çıkıp ''Türkiye Afganistan'dan bile daha kötü durumda'' dediğinde,''olur mu canım'' deniyor..Köy karşıda,kılavuza/rehbere gerek yok..
Türkiye'nin bu yarışlarda adını geçirmesi çok mu zor?
Aslında ikinci haftadan sonra ağır toplar sahneye çıkar.
Havaların da ısınmasıyla son haftaya kadar kendini tüketmeden getirmek için ana grupta gizli pençe yapıyorlar.
Kaza,sakatlık,diskalifiye,abondone gibi nedenlerden de turu bırakan olacak illa ki..
Ben en çok genç sporcuların parlamasına seviniyorum.Yoksa isim yapmışların zaten tuzu kuru,nasılsa her sene bir takımda yer buluyorlar..
Ülkemin bu spora bu kadar ilgisiz olması da spor kültürümüzün kollektif eksikliği ne yazık ki.
Ilerliyoruz ama geriye doğru