Scudo Sports

Giro D'Italia 2017

Turu kim kazanır?

• QUINTANA

• PINOT

• VAN GARDEREN

• NIBALI

• YATES

• HANSEN

• ROLLAND

• DA COSTA

• POZZOVIVO

• POZZATO

• DUMOULIN

• Toplam katılım
    201
Scudo
Genel klasman için aklım tabiki Quintana diyor fakat Pinot un kazanmasını istiyorum. Bir sürpriz yapıp kazanır umarım.

Ikinci gün 221 km lik çok keyifli bir etap.
Kaçış yapanlar ve yokuşçuların rekabeti bizi bekliyor.
Canlı yayın 14:15 Eurosport 1
T02_Tortoli_alt-1.jpg

Etapta beş kişi kaçışta, peleton 4 dakika geride...109 km var finişe.

Harika bir sprint finişi oldu.Takımların stratejileri çok yakın takip ve taktik üzerine kuruluydu..
Calep Ewan zinciri atıp geriye düşünce "Gorilla" Greipel parsayı topladı ;)

2 gündür yarışa bakıyorum..Ekranda bir defa bile Qintana ve Nibali'yi görmedim..Bu iki isim favori deniyor ama nedense ne yarışta ön sıradalar,ne de ekranda..Garip..!
Az önce bitti 2.etap..Greipel'in sprint öncesi nefes aldığı görüntüye dikkat ettim..Nefesini ayarlıyordu sanki..O ara kazanacak dedim ve kazandı..Kendini iyi saklıyor ve zamanlaması çok iyi..

yarış 21 günde 3600 kilometre gidilecek
genel klasmancılar farkını dağlık etaplarda belli eder.diğer etaplarda olabildiğince öne yakın giderler
genel klasmana oynayamayacak güçte olan,kendini göstermek isteyen,kontrat kapmak isteyen,gençler,sprinterler vs.. etap almaya bakar
başka mayo peşinde olanlarda var (25 yaş altı,iniş,çıkış vs.. bölümlerinde puan toplamaya bakarlar)

Quintana ve Moviestar takım olarak ana grup içinde.Zaman farkı yok gibi.
Nibali ise yeni takımı Bahreyn de Italyan ağırlıklı bir takımın lideri oldu.
Ilerleyen etaplarda kendilerini göstereceklerini umuyoruz.
Bugün Calep Ewan a yazık oldu,tam finişte zincir de atıyor işte..

Bugün 3. etap : dünküne göre lay lay lom..
Hem kısa hemde düz 148 km.
Yayın 14:45 te.
T03_Cagliari_alt-1.jpg

Kimse kendini kasmadı.
Ilk beş aynı zamanı yaparken, Fernando Gaviria etabı alıp pembe mayoyu sırtına geçirdi.
Ardından 3 saniye zaman farkıyla 49 bisikletçi sıralandı.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve N.ÖZKAN
Nizzolo iyi yerde bitirdi bence:harika::harika:
TREK :)

Nizzolo 5' 52 geride ve 137. sırada:cool:

Kruijswijk nasıl ankete girmemiş şaşırdım. Gironun ilk dört favorisi quintana, nibali, kruijswijk ve Pinot var. Dumolin, g.thomas, landa, tjay ve pozzovivo plaseler. Ama normal şartlarda quintana alır nibali kaldıramaz bu sene diyorum. Bu yüzden bence en kritik etap quintana'nın zayıf olduğu zamana karşı etabı olacak.

@S.Koca Aslında benimde takdir ettiğim bir sporcu Kruijswijk.
Gel gör ki 30 yaşına geldiği halde potansiyelini yarışlara yansıtamadı.
Kariyerinde sadece iki etap kazanmış.
Rabobank,Belkin ve son olarak Lotto Jumbo...
Takımları da diğer takımlara göre yeterince güçlü değil.
Bakarız bir sürpriz yapar gene de,belli mi olur?

Bu puanlardan anlayan var mı acabaa..???
Nasıl hesaplanıyor??? :kötü::kötü:
Puanlar Giro D'italia.png

@cazci geçen sene sondan bir önceki dağ etabında inişte düşmese kazanacaktı büyük ihtimal. Bu sene daha zor ama yine de ilk 4 favori içinde yer alır.

Chris frome ve contador un olmadigi bir italya turu. Silahsiz bi savasa benziyo. Çok bi zevki olmayacak tirmanis etaplarinda.

@Emre Yönlüer Giro da 3 farklı etapla tur dereceleri elde edilmektedir. Bunlar; Sprint etabı, dağ etabı, zamana karşı etabıdır. Mayolar pembe, siklamen, beyaz ve lacivert mayo olarak toplam derecelerle kategorilerine ayrılmıştır.

Pembe mayo (Maglia rosa), ilk olarak 1931 yılında uygulamaya konmuştur. Turu düzenleyen La Gazzetta Dello Sport gazetesi pembe renkli kağıt kullandığından bu renk seçilmiş. Pembe mayo toplam puan birincisine giydirilmektedir. Etap zamanları toplanarak en az olanlara verilir.

Siklamen mayo (Maglia ciclamino), 1966'da uygulamaya konulmuştur. Sporcuların sprint noktalarını geçen sıralarına göre puanları verilir, toplam en yüksek puanı alana giydirilir.

Beyaz mayo (Maglia bianca), 1976'da uygulamaya konmuştur, 1994'de iptal edilmiştir. Fakat 2007 yılında tekrar kullanılmaya başlanmıştır. Tüm etaplardaki zaman toplamının en az olanı hesaplanıp 25 yaşın altındaki genç sporculara verilmektedir.

Lacivert mayo (Maglia Azzurra)-Eski adı yeşil mayo-, 1933'te uygulamaya konulmuştur. Tırmanış ödülüdür. Bu dalda Gino Bartali 7 kez liderliği kazanarak yeşil mayonun sahibi olmuştur.

Ayrıca takım klasmanında ödüller bulunuyor.

Puanlama da birinci öncelik zaman.Puan veren kapılardan geçiş sırasına göre puanlar toplanıyor.
Tırmanışın zorluk derecesine göre puan sıkalası da değişiyor.
Etaplarında zorluğuna göre kategorileri var.Puan veren noktaları sporcular daha önce öğrenip hazırlanıyorlar.
Sprintçiler ve yokuşçular da bu şekilde sıralanıyor.
Toplanan puanlarda Beyaz, Siklamen ve Lacivert mayonun kime gideceğini belirliyor...

Bugün dinlenme günüydü.
Yarın dördüncü etap koşulacak.
Yayın saati 14:15
T04_Etna_alt-2.jpg
2. Ve 1.derece iki sıkı yokuş çıkılacak
Veee final turun en zor finişi: Volkanik Etna yanardağı..
Bu etap kaçmaz:harika:

14582251_1810741482504076_5248196765785522176_n.jpg
Tur aslında bugün başlıyor.
100. yıl aşkına...

13:00-14.15 arası özet ve yarış önü yayını var.
Etap canlı yayınına 14:15 te bağlanıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
ben bu sene hiç bir yarışa adepte olamadım
hiç bir yarışı izlemedim de

niye böyle oldu eurosport yayınını kaybettiğimden beri adepte olmadım yahu

Geri