Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

Giro şimdi başlıyor, son hafta çok güzel olacak. Yarın,Cuma ve Cumartesi etapları kaçırılmayacak etaplar olacak. Nibali ve takımı KRUIJSWIJK ve takımını sonuna kadar zorlayacakalrdır ve bence bunu yarından itibaren yapmalılar yoksa Cumaya çok geç kalınabilir yarın farkı 50"-1.10" civarı aşağı çekmeleri şart.

Scudo
Eğer nibali dün okadar zaman kaybetmeseydi valverde de psikolojik olarak biterdi, ama şimdi baya yaklaştı. Bu nedenle fırsatını bulduğu ilk dik yokuşta şansını deneyecektir. Nibaliyi bir şekilde geçerse de tur için hala şansı olduğunu düşünecek ve daha çok zorlayacak. Son etaplara kalmadan farkı 1dk nın altına indirirse son günlerde koparabilir.. (elbette veloda tek kalan adamım valverde olduğu için duygusal konuşuyor olabilirim:rolleyes:)

@Kazuya
Valverde'yi bu kadar konuşmamamız lazım aslında :)
Tamam süper kariyer ve deneyim sahibi ama aslında favoriler arasında tırmanışçı olmayan bir o var.
Kroşvik, Chavez, Nibali tırmanışçı ama Valverde değil.
Bence bu şu anlama geliyor. Valverde yokuş çıkabiliyor ama tempolu çıkılan yokuşta, o temponun üzerine bir de atak koyacak kudrette değil, zaten olayı o değil.
Geçen sene gördük bunu...

Arkadaşlar Valverde yi ben atak yaparken hiç hatırlamıyorum. Sadece zirve finişlerinde tek günlük yarışlarda, yılını hatırlamıyorum ispanya turunda contador ve Joaquim Rodríguez le domestiği ile kalan tek liderdi ama her ikisininde genel klasman ataklarına cevap verememiş domestiğinin çekmesi ile ikiliyi yakalamıştı.

Nibali atak çekmeyi seven renkli bir tırmanışçı mutlaka bişeyler deneyecektir.

Chavez benim velogames 3. liderim adını duyurmayı seviyor.

majka listemde tırmanışçı olarak bulunuyor. Contadordan çok şey öğrendi. Mutlaka yerini kaybetmeden bişeyler yapmayı dener.

kroşvik eğer bu yıl kazanırsa bir hesjedal olayı daha gerçekleşmiş olabilir.

giroya tırmanışçılar ya gelmiyor ya da tour dolayısıyla 100/100 hazır gelmiyorlar. Süprizler çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@Tüfekci

Katılmıyorum, bu sene ile 2012 Giro'yu karşılaştırmak mümkün değil, Nibali, Valverde gibi adamlar burada şuanda, 2012'de De Gendt 3. oldu, bu sene kadro o seneye göre baya güçlü :)

Giro'ya tamam Mahşerin 4 Atlısı'nın 3ü gelmedi ama Nibali ile Valverde burada ve gelenlerin de hiçbirinin aklında TDF yok, süprizlerin çıkmasının sebebi bu değil bence :koptum::koptum:

@MehmetAliB. mükemmelmiş gerçekten izlemeye doyamadım:)

Valverde ile bir röportaj yapmışlar, özellikle 16 ve 18. etaplar için kağıt üstünde görüldüğü gibi değil demiş.
16 da iki tane 2. kategoriden tırmanış var ve bunlar kesinlikle 2 değil 1. kategori olmalı, 18. etaptaki 4. kategori tırmanış ise dünyanın her yerinde 2. kategori bu saçmalık demiş...

Tamamını okumak isteyenler şurdan görebilir
(link)

@Kazuya
Valverde doğru söylemiş.
Söylediği iki etap da Valverde'ye oldukça uygun.
Hatta 18 tam ona göre :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Kazuya
2014'ün Giro Şampiyonu Quintana şöyle cevap vermiş:
Valverdecim Giro dağlarda kazanılır, dağlarda kaybedilir. Sayılara takılma stratejine odaklan. Yokuşlarda da kendini iyice geliştir.:D

Şaka bi yana Valverde çok yönlü bir adam ama uzun zorlu tırmanışların adamı değil. TdF'de etabın birinde, Alp de Huez miydi neydi, Quintana çok arkalardan gelip Valverde'yi solladıktan, hatta biraz da Valverde'den yardım aldıktan sonra Froome'yi falan geçip gitmişti. Valverde arkada döküldü. Bildiğim nadir yarışlardan. Aklıma o yarış geldi.
İşte bu yüzden Quintana lider, Valverde ikinci liderdir derim:harika:

@MehmetAliB. kesinlikle haklısınız. Zaten dediğinz sebepten tdf de değil giro da lider:) bu sebeple burda kendini göstermeli, yoksa quintanın gölgesinde kalmaya devam edicek.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@MehmetAliB.
Quintana demeyin:)
Giro'yu karlı bir tırmanış etabında Uran'a 2, 3 dakika fark atarak kazanmıştı.
Şu Giro'da olsa bile dememe gerek yok, sonucu biliyoruz :)

https://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/2/2015/03/Quintana-Tirreno-2-630x420.jpg

Nairo'dan Fransa'da çok umutluyum. Hele ki Valverde'nin ekibi bölen hizipçiliği yokken...

Edit: İş arası yazarken hata yapmışım, mazur görün.

• Beğen
Tepkiler: Murat A ve taner07
Hiç Chavez taraftarı yok galiba, hem takımını, hem de kendisini çok beğeniyorum. Youtube kanalları harika.

• Beğen
Tepkiler: Murat A ve Kazuya
Adamlar ortalama 56 yapmışlar şuan da 78 km varken erken ve fazla değil mi?

Bugünkü etapta LIVE sayfasındaki durum şöyle.
(link)

Kaçış grubu yok henüz.
Aşağıdakini yakaladılar...

http://i66.tinypic.com/2h7fm8k.jpg

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri