Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

@MehmetAliB.

cancellara ,
harbiden doping skandalını duymadım,mekanik şike dediler havada kaldı,birde yaşlanınca cancellara hangi rahatsızlıklara maruz kalacak ,çünki vücut bayağı zorlandı,tüm bisiklet yarışçılarının mesleklerinden dolayı, emekli olduklarında acaba ne gibi rahatsızlıklara maruz kaldılar..ya da maruz kalmayan varmı, bir bisiklet yarışçısı emeklide olsa ufak ufak bence binecektir,topyekün kesmekde doğru olmayabilir, uzun ara verip birden yüklenmek herkes için riskli.

Scudo
Cancellara'yı hafife almayın. Evet 35 yaşına geldi, ama şu haliyle dahi nice gençlere taş çıkarır. Giro başlamadan 2 gün evvel midesinden virütik bir hastalığa yakalandı, çok büyük talihsizlik. Vaziyet böyle olmasaydı çok daha performanslı bir şekilde görüyor olurduk şu anda.

@Kudret Kurtcebe
Onunla ilgili bi yazı okumuştum. Aynen düşündüğün gibi abi. Bisikleti birden bırakan spocular kalp sağlığını bozuyorlarmış. Hatta ölenler var. Kalp zamanla ciğerler gibi büyüyüp genişliyor. E birden bire bırakınca da büzüşme gibi bi etkiye maruz kalıyor. Spora devam eden veya azaltarak bitiren sporcularda böylesi sorunlar görülmüyormuş. Cancellara sporun içinde olacağını söylüyor. Amma teknik yönden, amma satışla ilgili bi şekilde devam eder. Evinin hemen yanında TT pisti varmış zaten:)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Ahmet.KOÇ

esasında beslenmedemi bir hata yaptı ,bunları en ince ayrıntısına kadar bilmek lazım, kesin doktoru her şeyi biliyordur alınan barların etkisi olabilirmi ,tabi bilemiyoruz.

Kötü takım kurmuşum, bugün ki etaplara nediyorsunuz bildiğim kadarıyla geçiş etabı deniliyor yanlış da bilebilirim ama tek bildiğim bu tür bir etap için bir bisikletci almamış olmam ve sonuncu kapattık

• Beğen
Tepkiler: taner07
5.etapla ilgili naçizane görüşlerimi paylaşmak isterim. Etap 233 km uzunluğunda muhtemelen en uzun etaptır. Yokuşla başlayıp,hafif bir eğimle bitiyor. Puncher denilen adamlara daha uygun ama turda yüzde yüz puncher diyebileceğimiz birisi yok. ( Gilbert,Van Avermeat,biraz da Sagan,hatta Cancellara gibi ) Son eğimde çok sert olmadığı için güçlü ve hafif bir sprinter bile alabilir.

Profil ;
T05_Benevento_alt-PRE-1.jpg

Son Km'ler ;

T05_Benevento_ukm-PRE.jpg

Benim 14 kişilik tahminim ; Valverde,Roche,Scarponi,Brambilla,Oss,Navardauskas,Trentin,Modolo,Viviani,Cunego,Chaves,Poljanski,Mareczko,hadi birde Ulissi :)

Yarın 5. etap koşulacak, bugünkü kadar sert tırmanışlar olmayacak ama yine inişli çıkışlı yollardan geçeceğiz ve etabın sonu da biraz ilginç. Son 7 kmye girerken 1 km %3 eğim göreceğiz sonra şehir içine inerek gireceğiz, son 1km ise biraz yükseliyor son kmnin ortalaması %3.4 eğim olacak. Yine Kittel ve Graipel gibi adamların burada kazanmasını beklemiyorum ama bazı saf sprinterlerin de dayanabileceği kadar hafif buralar. Favorilerim;

***** Ewan, Modolo, Nizzolo
**** Ulissi, Arndt, Colbrelli, Viviani, Mezgec
*** Busato, Tsatevich, Valverde, Haussler,
** McCarthy, Amador, Trentin, Bole, Moser
* Navardauskas, Wellens, Roche, Oss

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461665282.jpg

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461665294.jpg

Amador, Hesjedal gibi isimlerin ön gruba tutunamaması da garipti bugün. Özellikle Amador çok formda gibiydi. Benzer bir çok isim geride kalırken Colbrelli'nin ön grupla bitirmesi de ne kadar formda olduğunu gösteriyor ama o yokuşları max nabızda çıkınca bacaklarda bir şey kalmadı muhtemelen, grubun sonuncusu olmuş.

@Oğuzhan Y. Colbrelli'nin pedalı mı ne kırılmış zaten takım arkadaşı pelatonu çekiyordu baya iyi durumdaydı ve sprint atacaktı belli ki, şans işte :(

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Emrah Özşahin hocam stage 4 videosu engellenmiş. Nazar değdirdik galiba. Gece izlerken yarısını da yarın izlerim dedim ama hata yapmışım anlaşılan. Diğer kanala yükleyebilir misiniz?

@Ozan k.
Quintana Kolombiyalı diye adamdan sayılmıyor galiba :) Bisiklet sporu maalesef çok Avrupa merkezli. Yahu adam katıldığı hemen her turda ya birinci ya ikinci. Ama sayım yapılırken ya akla gelmiyor ya da sonradan geliyor. Neyse... İsmini akıllara çakacak inşallah.

@Murat A yok ilyas abiyi cok severim, ama kendisinin zamana karşısı veya inişleri henüz yeterince iyi değil.
Düşüyor diye laf attiginiz froome gecen sene fransa turunda ilyas abiden cok daha iyi inip fark açmıştı.

Yoksa ilyas abi gelisse en çok ben sevinirim. Keşke bu sene fransayi o alsa...

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@Emrah Özşahin
videoyu uçurmuşlar.
Vay arkadaş bu sene eve Eurosport aldım izleyeyim diye. İşte olduğumdan sonlara yetişemiyorum.
Akşam ve sabah ES1 tekrar veriridi , onu da vermiyor artık.
Emrahın videoları da uçuruluyor.
Sonu izleyemedik gitti :(

@Ozan k.

Zamana karşısı için bu seneki Tirentino'ya (Romandie mi idi yoksa) bakılabilir.
Ya da geçen seneki TDF bireysel TT sonuçlarına. Gayet tatmin edici.
Geçen TDF'de, Hollanda'daki (?) rüzgarli etapta, takımı hata yapıp Quintana'yı pelotondan koparmasa (bu nedenle 2 dakika kaybetti tek etapta Quintana) tur bambaşka olacaktı.

Edit: TDF bireysel zamana karşı:
- Froome 15,46
- Contador 15,54
- Quintana 15,57

Haır asıl sorun şu; Froome'a laf eden yok ama Aru vitaminsizi listelere giriyor, Nibali giriyor da Quintanam girmiyor :)
Adam ilk katıldığı sene TDF'de ikinci olmuş, tarihte ilk kez 3 mayoyu birden almış, TDF'de ikincilikten kötü sonucu yok, Giro'yu almış; Catalunta, Romandie ve Tirentino galibiyetlerini söylemiyorum...

bu seneki bask turunun son etabında(zaman karşı) Quintana bisiklet değiştirmesine rağmen ikinci olmuştu.Çokta kötü değil sanırım bu konuda.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Kudret Kurtcebe Bernard Hinault ,85 sonrası galiba emin değilim emekli olunca 2013 müydü neydi yaklaşık 20 yıl hiç bisiklete binmemiş. Bu adam dopingde yapmıştır, sayısız km bisiklete de binmiştir ve vücudunda aykırı bir sorun gözükmüyor tabi bizim bildiğimiz öyle. Klasikçiler de doping daha az oluyor çünkü 21 günlük yarışlarda ki gibi dayanıklılık söz konusu değil, sadece 1 günde tüm performansınızı ortaya koyuyorsunuz. Klasiklerde bile doping yapan vardır tabi ki.

@Murat A akrabalik mi var? :) sakin ya... tamam söz unutmam bundan sonra. ..

Bu isi de fenev cincon muhabbetine cevirecegiz galiba... :(

Geri