Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

@Ozan k.

Onun akrabası olmak şereftir, keşke, sadece fanıyım :)
Est öyle şey olur mu. Ben "en büyük kavgası" yapmıyorum :) Sizi kızdırmadım umarım.
Aslında sadece sizi kast etmedim. Genelde, tv yorumlarında filan da favoriler sayılırken bazen bizimkini unutuyorlar.
Oysa adam Atapuma gibi "safkan" tırmanışçı değil, GC'ci...
Neyse, başlığı zaptettik :)

• Beğen
Tepkiler: Ozan k. ve taner07
Scudo
@Murat A @Ozan k. şuanda en iyi durumda olan Quintana bana göre de TDF'nin favorisi, Froome zaten rezil durumda bakalım toparlayabilecek mi, Contador ise hala sonlarda bir şeyleri eksik kalıyor...

Bugün de çok eğlenceli bir etap olacak, umarım Kittel dayanamaz :D

@taner07 Tam da pembe mayoyu korumak isteyecek olan Tom Dumoluin'e göre bir etap.
Ha, bu yorumu finişteki yokuşu ciddiye alıp yazıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Ya bugünkü etapta çok güzel güzergah seçmişler. Çok uzun mesafe ve inişi-çıkışı bol bir profil. Sonuç tam bir muamma. Atraksiyonu bol olacak ve yine bir kaçak kazanacak gibi geldi bana.

@taner07 Rahat ol Kittel dayanamaz buraya :koptum: Gerçi bizim Modolo, Arndt için de zor bir etap. Doumolin mayoyu korur.

Sanırım haritada göründüğünden çok daha zor olacak, eğer strava ve haritayı eşleştirerek kendim bulduğum bu segment, bugün yarışın biteceği yer ise sprinterlerin dayanması imkansız gibi bir de kaldırım taşlarının da geçileceği söyleniyor. 5.7 km %5 ortalama eğim gözüküyor, ne dersiniz? (link)

NOT: Bu yokuş yarınki etabın bitişiymiş :)

@taner07
Strava %5 diyor ortalamaya.
Ortada hafif bir düzlük hatta iniş var. Ama son 1 km yine yokuş.
Zaten Climb cat 3 demiş Strava. Klasikçi bacağı lazım buna.
Cancellara bu etaba saldırsın işte...

@Murat A tamam bu yarının sonuymuş ben yanlış profille karşılaştırmışım :koptum::koptum:

Bu arada bu etabın benzerinin 2009'da geçildiği söylenir ve Scarponi kazandı o zaman. Froome da 5 dakika fark yemiş o gün :komik::komik:

Dünkü atağa bakarsak, Dumolien büyük turcu olmak istiyor ve pembe mayoyu da almayı çok istiyor gibi gözüküyor. Mayoyu taşımak gibi geçici heveslere değil,yarışın sonunda ulaşacağı galibiyete odaklanmış şekilde Nibali ve Valverde gibi diğer büyük isimlere karşı ne kadar süre alırsam o kadar iyidir gözüyle bakıyor. Tabi Pazar günkü 40 km lik TT etabı ise Tom için çok önemli bir nokta Nibali ye atacağı farklar yarışta ki durumunu belirleyecek ve sonra ki yokuşlarda Dumolien savaşı izleyicez.

Dünkü etaptan sonra Tom Dumoulin, ''Ya ben kendimi anlatamıyorum ya da beni anlamak istemiyorlar. Giro için yüksek irtifa kampı yapmadım, hedefim zamana karşıları kazanmak ve olabildiğince pembe mayoyu taşımak olacak. Geçen sene Vuelta için yüksek irtifa kampı yapmıştım ve şimdi olduğumdan daha hafiftim. Dağlık etaplara geldiğimizde en iyileri takip edebileceğimi sanmıyorum.'' demiş.

@taner07
Sokak jargonunda buna ne diyorlardı? "Ayak yapıyor" mu?

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Abdllh

Pek sanmıyorum hocam, sizin hesap ''Geçen sene de böyle diyordun?'' diye sordu gazeteciler, Tom da ''Ama geçen sene dağlar için özel antrenman yapmıştım ve kilo vermiştim. Bu Giro için ise yüksek dağlar için antrenman yapmadım ve patlayıcılığıma çalıştım. Elbette gidebildiğim kadar genel klasmanda gideceğim, takip etmeye çalışacağım ama sanmıyorum yapabileceğimi'' demiş. Yani adam bana göre ayak yapmıyor, antrenman yapmadım olur da gidersem ne ala diyor :koptum::koptum:

tüm dönemin tüm devamsızlık haklarını italya'ya saklayıp doyasıya izleme keyf :)

@Emrah Özşahin ben videoları yeni keşfettim. Gerçekten teşekkürler. Teledünya sağolsun kayıt imkanı vermiyor. O yüzden bu videolar süper oldu.

Kaçış grubu; Oss, Brutt, Amets, Foliforov. Bitime 120 km kala 6:30 dakika öndeler.

https://pbs.twimg.com/media/CiLCEu4WsAALFwE.jpg

• Beğen
Tepkiler: Murat A
Kittel patlasa bile takım desteğini alabilecek hafif sprinterler sona kalabilir.

Kittel seni essekler kovalasın, nerde kaldın sen ya?!?

Geri