Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

Scudo
Aru nezle olmuş ve 6 kilo kaybetmiş...Çok yüklenmeyin çocuğa bu kadar.
Lastik patlayınca, zincir atınca diğerleri bekleyecekse iyi valla. Bu yarışta yarışan sadece sürücüler değil aynı zamanda bisiklet ve ekipmanlar. Ya da ben öyle sanıyordum.

@taner07
WIGGINS, which is sponsored by Sky and endorsed by British Cycling, has been registered on the UCI Continental tour, the third tier of professional cycling, and will race mainly in the UK at events such as the Tour of Britain. It will not appear at world-level races such as the Tour de France.

Kaptan , valla iyi yakalamışsın . Wiggo , 30 Nisan itibariyle Team Sky'dan ayrılmış . Ama yeni takımda SKY'ın sponsorluğunde

(link)

@taner07

Yazdığın isimler genelde klasikçi demişssin . Haklısın . Ben bireysel olarak rakip olacaklarını düşünmedim zaten. Ama takım yapısı içerisinde çok kilit noktalarda olabilecek adamlar bunlar , Phil Gilbert gibi :)

General Classification after Stage 18
ESP 1 CONTADOR VELASCO, Alberto (TINKOFF - SAXO) 72:23:09
ESP 2 LANDA MEANA, Mikel (ASTANA) + 5:15
ITA 3 ARU, Fabio (ASTANA) + 6:05
CRC 4 AMADOR BAKKAZAKOVA, Andrey (MOVISTAR) + 7:01
RUS 5 TROFIMOV, Yury (KATUSHA) + 9:40
CZE 6 KONIG, Leopold (SKY) + 10:44
ITA 7 CARUSO, Damiano (BMC RACING) + 11:05
NED 8 KRUIJSWIJK, Steven (LOTTO NL - JUMBO) + 12:53
CAN 9 HESJEDAL, Ryder (CANNONDALE - GARMIN) + 13:01
FRA 10 GENIEZ, Alexandre (FDJ) + 14:01
BEL 11 MONFORT, Maxime (LOTTO SOUDAL) + 15:17
BEL 12 VAN DEN BROECK, Jurgen (LOTTO SOUDAL) + 17:12

Bence günün resmi buydu . Contador babanın zincir attı ve adam bisiklet üzerinde tekrar zinciri yerine yerleştirdi.

http://www.steephill.tv/2015/giro-d-italia/photos/stage-18/235-20150528c_09.jpg

Oysa 4 sene önce Andy Schleck , atan zincir yüzünden Contador'a Fransa turunu vermişti . Fark bu galiba

@Raşit S

Lastik patlayinca zincir atinca bekleme durumu sadece lider mayosuna sahip kisi icin gecerli yazili olmayan bir kuraldir. Bisiklete, sporcuya, kisilere degil lider formasina duyulan saygidan dolayi yapilan etik bir kural gibi dusunun. Yoksa kimsenin kimseyi zorla bekletmek gibi bir durumu yok. Zaten atagini yapti astana. Ama aldigi tepkiden anlamissinizdir durumu. Aynisini 2010 yilinda contador andy schleck'e yaptiginda actigi fark 39 saniyeydi. Tam olarak lider ve 2 arasindaki fark da 39 saniyeydi. O zaman da contador cok buyuk tepki cekmisti. Gerci sonra dopingden dolayi lider yine schleck oldu.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Fair play diye bişey bisiklettte de var, birisinde arıza çıkınca diğerleri durup bekleyecek değil sadece tempo atak yapmıyorlar, ama adam kalmış geride ise mecbur takım arkadaşları yardım yapacak kendisi yetişecek. Arıza gibi durumlar kişiyi psikolojik etkiler ve sporcunun temposuna da etki yapacağı için bazen öndekine yetişmez bu durumda da öndeki sucçlu olur. Ne olursa olsun hiç kimse durmaz arkadaşlar, fakat peletonda rakibin kötü durumda olunca en öne geçip fazladan atak yapmayı yanlış olarak görürler. Teknik arıza konusunda ise bugün sana yarın bana olayı var her takım ne tür malzeme kullanırsa kullansın lastik patlatma, zincir atma herkesin başına gelebilecek bir olay, o yüzden de beklenilmesi demeyelim de atak yapılmaması daha doğru bir davranış oluyor.

@Emrah Özşahin
50dk sonra durum kendini toparlıyor hocam.Sona doğru gelindiğinde bu sefer görüntü sesden 2 -3 sn önce geliyor :) herseye ragmen tesekkürler .

Az once Balikesir'de yapilmakta olan Karesi Bisiklet Yarislarinda ( (link) Tarih kismi hatali olmus yaris bugundu ) finisi izledim. Lassali bisikletci son 40-50 m'ye onde girmisken arkadan gelen iki Konya Torkulu'nun sikistirmasi sonucu buyuk bir kaza atlattilar ve Konya Torkulular ilk iki dereceyi aldi. Sikistirma dediysem oyle basit bir sey degildi, aksine lastik lastige surtmeli, Lassali'nin tepki icin finis sprintinde rakibine gozumuzun onunde dirsek attigi bir sikistirma..

Yani anlayacaginiz bisiklet sporunda oyle cok fazla da bir centilmenlik beklemek hata olur..

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Raşit S

Katılıyorum, her ne kadar motor sporları kadar etkili olmasa da bu sporda da bisikletinle birlikte yarışıyorsun, neden kimse 9-10 kiloluk bisikletle değil de 6.5 kilo canavarlarla yarışıyor, çünkü performansı etkiliyor, elbette iş sporcuda bitiyor ama tek başına değil :) Ama bence kural falan olmasa da normal pelaton hızında devam edebilirsin fakat öne geçip bütün takım çekmeye başlarsan işte orada insanlar kızar, tepki gösterir. Ve sen bir de bunu sana daha sonra cevap verebilecek bir sporcuya yaparsan (Contador, Froome gibi) cevabını ağır bir şekilde alırsın. Bakın, Contador hiç konuştu mu? Hayır, cevabını performansıyla verdi.

@gokhantig Katılıyorum daha önce defalarca böyle durumlar gördük yıllarca dopingin hüküm sürdüğü bir sporda ne kadar centilmenlik olur orası da muamma zaten :D

• Beğen
Tepkiler: gokhantig
Bugün 5 yıldızlı bir dağ etabı var.

(link)

Bisikletin centilmen bir spor olduğuna inanmıyorum. O kadar enerji harcarken kimsenin aklına centilmenlik gelmez olsa bile sonuca etkisi olmayan durumlarda olur bunlar. Daha geçen sene sanırım Vuelta'da seyir halindeyken 2 kişi birbirine girmişti bisiklet üstünde. Evet centilmenliğe inanmam ama bisikletin hikayesi vardır ve bu hikayeler izleyici içindir. Organizatör ve eski sporcular bu hikayeleri beslemek isterler ki heyecan devam etsin. 30 Sn için insanlar tepelere akın etmeye, 4 saatlik bir yarışın 200 sayfalık kitabını okumaya, epik zaferleri tekrar tekrar yaşamaya vs. devam etsin. Ama dopingin bu kadar çok ortaya çıktığı bu sporda kolay değil bunlar. Evet özetle pembe mayo sıkıntılı bir durum yaşarken atak yapılmaz(beklenir derken kastedilen budur genelde) çünkü seyirci öyle istiyor. Kafasında acaba o sorunu yaşamasaydı Ahmet Mehmet'i geçebilir miydi? sorusunun oluşmasını istemiyor. Elde edilen zafere şüphe bulaşsın istemiyor. Zaten var yeterince insanların kafasında. Futbol gibi değil ki direkten dönsün, şans olsun vs. Gücün ne kadarsa onu yaparsın, ekip bile bir yere kadar yanında olabiliyor ve seyirci en formda, en güçlü, en hızlı kim bunları öğrenmek istiyor.

UCİ, dünkü etaptan sonra Contador, Hesjedal, Gilbert ve bir kaç sporcunun daha bisikletlerini MOTOR var mı diye kontrol etmiş, tabi ki sonuç olumsuz. Etsinler, etmesinler demiyorum da bunu çok sık gündeme getirenlere bir yaptırım uygulanması lazım, zaten bisikletin başı dopingle yeterince dertte, insanların zaten kafalarında sürekli soru işaretleri var, bir de böyle sürekli göz önüne getirilince bazı insanlar doğal olarak spordan beziyor.

Evet bugün elimizde çok güzel bir etap var; 3 tane 1. kategori tırmanış ve her zaman olduğu gibi bitiş yapılacak olan tırmanışımız çok kolay. Sırasıyla ilk önce Saint-Barthelemy 16.5 km, %6.7 ortalama ve %13 maksimum eğim, sonra Col de Saint-Pantaleon 16.5 km, %7.2 ortalama %12 maksimum eğim ve son olarak Cervinia'da bitiriyoruz, 19.2 km ama %5 ortalama eğim ve maksimum %12. Aynı şekilde bir şeyler planlayan takım varsa Panteleon'da harekete geçmesini bekliyorum, yoksa son tırmanışta fark yaratmak çok zor.

upload_2015-5-29_12-42-29.png

upload_2015-5-29_12-42-48.png

upload_2015-5-29_12-43-6.png

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
Şu 3 tane 1. kategori yokuşa haritadan bakarken bile içim bunaldı, adamların çıktıkları yerde Gözlemevi bile var, kışın tamamen karlı kayak merkezi olan yerlerde. Cervinia ve diğer yokuşlar İsviçre sınırına o kadar yakın ki dikkat ederseniz isimler bil Col ,Saint şeklinde İtalyanca'dan çok Fransızca ekisinde. O kadar yüksek bir yer ki 2.050 irtifası var. Sporcular bugün 3 ile 4 bin Metre arası irtifa kazanacaklar, gerçekten muazzam bir sayı...

Bekleme deyince yanlis anlasildim. Kimse durup beklemiyor tabiki. Atak yapmiyorlar, ya da pelotonun onundekiler tempo yapip suruklemiyor anlaminda konustum. O seyirci icin dediginiz kurallarin hepsi hala bisikletin ahlaki kurallari olarak gecerli. Sporcu buna uyar ya da uymaz. Hala birbirine etap hediye eden, kacis grubunda beraber calisirken birbirleriyle iceceklerini paylasan sporcular var. bunun aksi de gecerli hatta son paris roubaix de onde calismayan bir EQS li vardi. Bunlarda oluyor tabi. Kimse bisey dememisti o etixx'liye.

Armstrong, Ulrich kaza yaptığında beklemişti, "turu en şanslı değil en güçlü kazanmalı" demişti hatta. Bu bakımdan Contador'dan daha etik bir bisikletçi derim.

@Ahmet Onur Çakmak Ahmet Bey "bekleme" konusunda ben de yanlış anlaşılmıştım kendimle ilgili söyledim onu belirteyim öncelikle. Dediklerinize katılıyorum bunu da ifade edeyim. Sadece bunların seyircilerin baskısıyla(Yıllar içinde bu spora ilişkin kemikleşen beklenti ve algılar) oluşmuş ahlaki kurallar olduğuna inanıyorum. Centilmenlik konusunda da hiç yok demek istemedim zaten elbette böyle sahneler nadirende olsa görüyoruz ve çok güzel bir tat bırakıyor, yıllarca unutamıyorum. "Kaçış Grubu" zaten bambaşka hisler uyandırıyor izlerken. Onların hikayesi peletondan ayrı yazılıyor. Son olarak bunların olması gerektiğine inanıyorum ben de yoksa daha yavan bir spor olarak kalır.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@sgazel En güçlü derken en iyi doping yapan demek istedi herhalde :D Armstrong'un doping yapmasını denklemden çıkardım ve gözüme çarpanları söylüyorum; kendisini suçlayan gazeteciyi işinden attırmak, doping yapmak istemeyen arkadaşlarını tehdit ederek ya beraber ya da takımdan kovdurmak, itirafta bulunan sporcuları pelaton içinde ezerek, hiçbir başarı kazanmasına izin vermemek ve başka takımlarda dahi yarışmasını engellemek. Armstrong çok fazla kişinin canını yaktı, yarış içinde yaptığı 1-2 dakikalık beklemek onu Contador'dan daha ''ETİK'' biri yapmaz. Contador' bir kere Andy'i beklemedi diye ahlaksız mı oldu şimdi :)

@taner07 Andy olayi disinda bir de O da doping yapti :)

PS: Belirtmek isterim ki Giro 2015'te Contador'u tutuyorum..

@gokhantig ''Doping olayını denklemden çıkartıyorum'' yazdım :) Ayrıca Contador, doping yaparken (Doping yaptığı varsayılıyor, doping kullandığı kanıtlanmadı sadece dopingin görülmesini engelleyen bir madde bulundu kanında ki bu yemeklerde de olan bir madde) kimseyi zan altında bıraktı mı, kimseye zulüm etti mi? Yani diyeceğim o ki Contador zaten sessiz, sakin doğasıyla bilinen bir adam, agresif değil bu yüzden eleştiriliyor bile, böyle bir adama hak etmediği söylemlerde bulunulunca savunmak istiyor insan :)

Geri