Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

@x-rayted büyük takip grubunda; Aru, Amador, Kırojwik, Broeck ve Trofimovlu grupta, Movistar çekiyor o grubu, Aru grubun sonunda olduğu için tempo yapıp düşürmeye çalışıyorlar Aru'yu.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Scudo
@taner07

Landa için kötü oldu. Ama bırakmadı zorluyor.

@x-rayted

Aru gitti ya artık. Takım lideri gerideyken landa gidiyor.Fazla ilginç. Kafam almıyor. :confused:

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Aha! Contador'un zinciri attı. Birkaç saniye kaybetti. Belki 5

Bu Contador'un dağlarda hep domestiksiz kalması Tdf'de sorun olacak gibi ne dersiniz?

@A.Aral Yarışı izleyemiyorum mesaideyim sanırım Contador gene yanlızları oynuyor.Oleg dayı Giro'dan sonra bu domestiklere iyi bir küskü verecektir. Tdf'i bu ekibin yarısı televizyondan izler gibi.

@taner07

Vallaha 20km dir izliyorum piyasada Contador dışında tinkofflu yok. Aru'nun aldığı domestik yardımını Contador alsa farklar ne olurdu acaba.

Movistar kendi tempo yapmak yerini, takip işini Astana'ya bıraksa zaten Astana yorulacak sonra istediği atağı yapıp podyum için savaşabilir Amador ama taktik olarak böyle gidiyorlar, ben tercih etmezdim.

velogames e bir birincilik daha geliyo sanırım gilbertle

@A.Aral
Günlerdir sürekli bu konu üzerine kafa yoruyor millet;
SAxoTinkoffun Giro' nun basindan beri hemen hemen her etapta, düz eatplar dahil, pembe mayoyu almadan dah önce bile bütün pelotonu cektigini unutmayin. Bu adamlar makina degil. Astana, sadece atak yapmak veya Contador' u zorlamak amaciyla öne geciyor. Ayrica Contador kendine güvenmedigi yerde takim arkadaslarindan ayrilmaz. Dolayisiyla onlar da yavaslayip sonraki gün icin dinlenebiliyorlar. Astana takim olarak SaxoTinkofftan daha güclü olabilir. Fakat ilk etapta Saxonun Astana yendigini unutmayin. Ayrica Fransa turuna tamamen aynitakimla girecegini sanmiyorum. Astana icin de ayni seyler gecerli....
Contadorun bugünkü karsi atagi gercekten gereksiz idi. Sadece mahalle kabadayilarinin yapacagi bir sey. Tabii ki hakli gibi görünüyor böyle davranmakla, cünkü Astananin Contador' un lastiginin patlamasini kullanip atak yapmamasi gerekirdi. Hatta pelotonda bile gücü olanlar Contadora yardim etmeye calistilar, 2 gün önce Igor Anton veya bugün Hesjedal gibi.... Daha iki tane benzeri baba etap var. Dolayisiyla ne olup olmayacagi, Astana' nin daha ne terbiyesizlikler yapacagi belli olmaz. Bu da Contador' un bugünkü olaganüstü cabasini hakli cikarmaya yeter...

@ihtiyar Pelaton içerisinde en büyük yardımlaşma İspanyol sporcular arasında vardır, bu sürekli görülen bir şey; dağlarda eğer arkadaşları atak yapıyorsa ve onların da bir hedefi yoksa hep yardım ederler. Ama bugün Hesjedal keyfine yardım etmedi Contador'a o da ilk 10'da kendi yerini geliştirmeye çalışıyordu, yoksa sanmıyorum ki çalışsın. Ayrıca genel klasman liderinin veya favorisinin takımının pelatonu çekmesi pek de mantıklı değil, hele amaçları yokken (Kazalardan korumayı saymıyorum, zaten adam 2 defa düştü), bu onların bu kadar zayıf olmasını meşrulaştırmaz. Düzlükte beni korusunlar ancak asıl bana yokuşlarda lazımlar, normal bir genel klasman favorisi karşısında aynı takımdan 3-5 sporcu varken ne yapacağını bilemez, tabi Contador normal bir adam değil. Contador her zaman duygularıyla hareket ettiğini söylüyor zaten bugün de duygularıyla bir atak yaptı, yoksa 4 dakika öndeyken ve 1 ay sonra TDF'ye gidecek bir sporcunun yapacağı iş değil. Umarım bugün harcadığı enerji Giro'da olmasa bile TDF'de ona pahalı patlamaz.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Kaptan zaten başının çaresine bakiyor, Basso biz arkada takılalım demiştir takımdakilere

@taner07

Peletonu kimin çekmesi mantıklı? Kaçış grubunda adamı olan Bardiani'nin mi, genel klasmanda hiç iddiası kalmamış AG2R'in mi? Aksi için bir sebep yoksa peletonu genel klasman liderinin takımı çeker. Bu sayede tempoyu kontrol ederek liderleri için tehlike yaratabilecek birinin peletondan kaçmasını engellerler.

Bence Contador, dağlarda domestiğe ihtiyaç duymadığı için takımını düzlükte fazla zorluyor. Normalde kaçış grubuna bırakılabilecek pek çok etapta çok yüksek tempo ile farkın açılmasını engelleyip kaçanların yakalanmasını sağladılar. Geçen sene Vuelta'da sakatlıktan yeni çıkmışken çok daha güçlü rakiplerini nasıl alt ettiğini düşünürsek yanlış bir taktik olduğunu iddia edemeyiz...

Zaten düz etaplarda genelde pelotonun temposu tamamıyla TinkOff veya Astana'da oluyor çünkü genel klasmanı hedefleyen takımlar. Son 4-5 km de sprint trenleri geliyor orası ayrı tabii.

Contador büyük olasıkla Giro'yu kazanacak. Şimdi önünde 1 aydan biraz daha fazla bir antrenman ve dinlenme süresi var. Bakalım "duble" gelecek mi yada Froome,Quintana,Rodrigez vs. gibi sporcular mı kazanacak ? :)

@Murat B. Aynen Katılıyorum. Giro'da sprint etabı olarak nitelendirilen etaplarda bile genel klasmanı etkileyen sonuclar çıkması, uran gibi isimlerin düşmesi vs. hep tinkoffun yüksek temposundan oldu. Contador kendine güvemdiğinden dağlarda 2-3 domestiği ciddiye almadı. Yokuşta hep yalnızsındır çünkü. Landa Aru'yu çekebildi mi mesela?

@Murat B. Pelatonu çekmek farklı şey tempoyu kontrol etmek farklı şey, benim kastettiğim gereksiz yere 60 km tempo yapmak, yoksa tabiki pelatonun önünde yer alacaklar ve pembeyi koruyacaklar. Ama eğer pelatonu çekip dağlarda dağılmayı Contador istemiyorsa, bence yanlış taktik, hiçbir lider o dağlarda yalnız kalmak istemez bence, baktı takım dağlarda tutunamıyor bari düzlükte bir b!ka yarayın diye tempo yaptırıyor da olabilir. Pelatonu kim çekecek sorusuna da etabı isteyen takım gelir çeker, Tinkoff sprint etabında neden bütün yarış boyunca tempo yapıyor size mantıklı geliyorsa tamam. Kaçan grubu yakaladılar da göğe mi erdiler, bir kazanım olmadı. Ayrıca Contador, dağlarda domestiğe ihtiyaç duymuyor baya komik oldu, herkes yanında adam ister, manyak mı Contador? :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Emrah Özşahin
Hocam 25sn civarı senkron kayması olmuş :D

Bende tam anlayamadım hiç bir değişiklik yapmadan render aldım ama video oluşturulduktan sonra fark ediliyor program da herhangi bir sıkıntı olmamıştı. Yalnız videoda bazı kısımlara tıkladığımda bir problem görünmüyor. Mesela son kısımda yer alan genel klasman tablosuna baktığında ekrana yansıdığı an spikerin sesi geliyor. Çözemedim bende.. Video ve ses birleşik oysaki niye böyle oldu anlamadım. Bir kaç deneme yaptım hem aynı sonucu verince yükleyim dedim en iyisi :)

• Beğen
Tepkiler: Gacemer
Geri