Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

Scudo
Arkadaşlar bu Como gölü neymiş böyle , aşık oldum vallahi . Son etabı kurtaran tek şey bu manzaralardı.

https://www.italieonline.eu/user/banner/84.jpg

Hayat bu adamlara güzel vallahi . Şimdi Lugano'd olmak vardı , anasının satayım ; boğazda balık ekmek yemek ... :) Dolmuşa geç dostum demek.... :)

http://cdn.velonews.competitor.com/files/2015/05/SPTDW1303-659x440.jpg

Bugünkü etap sert gözüküyor ama Cuma , Cumartesi günkü yokuşları düşünerek GC adayları kontrollü gidebilir. Tinkoff- Saxobank'a gelirsek biraz Fenerbahçe mantığıyla yönetiliyor gibi taktiği Oleg Tinkov veriyor , kadroyu Oleg Tinkov kuruyor . SaxoBank'ın kadrosuna bakarsak daha Rafal Majka , Robert Kiserlovski , Jesus Hernandez , Bruno Pires , Peter Sagan gibi adamlar var .

Ama Fransa Turunda Team SKY'ın Chris Froome , Peter Kennaugh , Geraint Thomas , Wouter Poels , Stephen Roche , Ben Swift , (olursa) Bradley Wiggo karşısında ne kadar şansı olabilir ki .

Movistar'da Quintana , Valverde , Gadret , Adriano Malori ; Katusha'da Rodriguez , Kristoff ; Orica'da Adam , Simon Yates kardeşler ; FDJ'de Thibaut Pinot ; Astana'da Nibali , Scarponi , Rein Taaramae , Lieuwe Westra , Lars Boom , Jakob Fuglsang ; BMC 'de Tejay Van GArderen , Taylor Phinney , Daniel Oss , Quinzato , Stetina , Greg Van Avermaet , Peter Velits , Danilo Wyss karşısında ne kadar şansı olabilir ? Sorarım sizlere ....

http://www.steephill.tv/2015/giro-d-italia/profile-18.jpg

Como Gölü ,Milano gibi ülkenin en zengin şehrini çeken sosyetik ve pahalı bir yer ayrıca İsviçre'ye geçişte yol üstü bir konumda ve çok hareketli. Bizim turistik yerler gibi kalabalık adım atacak yer kalmayan sahillere benzer bir yanı yok oldukça sakin kendi halinde fakat bir çok tarihi mini şatonun yer aldığı çok güzel bir yer. Türkiye nin karadeniz bölgesine benzetilebilir fakat herşey de olduğu gibi adamlar önceliği tarihe ve doğaya bırakıyor Como Gölünde de tarihi kent dokusuna ve doğaya hiç dokunulmamış, hiç büyük mega oteller yok. Zaten pahalı olan oteller böyle yerlerde daha da yukarı çıkabiliyor, ben kalmadım sadece geçerken uğradım. Denize uzak olması sebebiyle nehirler suyunu denizlere ulaştıramıyor ve sayısız İsviçre göllerini oluşturuyorlar. Como ve Milano'yu İsviçreye bağlayan yol ise Avrupa'nın en yüksek tüneline sahip 17 km lik bir tünel mevcut rota olarak harika bir gezinti serüveni oluşturabilir. Zaten Alpleri gezmeye başlasanız 10 yıl boyunca her sene 1 ay gitseniz ancak biter. Fakat Alplerin İtalya ,İsviçre ve Fransa en güzel kısımları. Bİr zaman bende bisikletimi alıp rota yapmayı planlıyorum.

@Cem Unden Bradley Wiggins, Sky'dan ayrıldı abi, kendi takımı kurdu. Zaten ayrılmasa da götürmezlerdi :) Taylor Phinney ve Ben Swift de sakatlar. Sky'ın Porte ve Kriyenka'yı da götüreceği söyleniyor. Ayrıca BMC'nin genel klasman liderini dağlarda taşıyabilecek bir kadrosu olduğunu düşünmüyorum, saydığınız isimler genelde klasikçi :) Ama kağıt üstünde baktığımız zaman Sky, Movistar ve Astana'nın kadroları güçlü gözüküyor Tinkoff'a göre. Ama Majka ve Kiserlovski başka takımlara gitseler rahatlıkla büyük turlara lider olarak gidebilecek sporcular bu isimler bekleneni verirlerse diğer takımlarda bu seviyede isimler göremiyorum. Ayrıca Jesus Hernandez de bildiğim kadarıyla Contador'un çocukluk arkadaşı, her gittiği yarışa giderdi, Giro'ya gelmemesine şaşırdım, acaba TDF'de mi ona güveniyor yoksa ona da çağırmayacaklar merak içerisindeyim, iyi yokuşçudur :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
2013'te Kreuziger Contador'un en iyi adamıydı bence hala da öyle. Biraz formu düştü ama süper domestiğe yakın bir adam.

TDF'de Majka,Kreuziger,Rogers belkide formda bir Basso Contador'a yeter bile artar. Mortirolo'da izledik kendilerini.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Hasan Saylık iş için 3 hafta kadar Milano'nun kuzeyinde kalmıştık, küçük bir kasabaydı. fırsat buldukça Como, Verona gibi yakın yerlere gitmiştik. Fineküler ile Como ve Alp'lerin manzarazı görülmeye değer. Haftasonları anayol harici yoğun trafik olmayan yolların hepsinde bisikletçileri görmek mümkün ve trafikte kimse sabırsız değil. O gidişimde bisikletimi yanımda götürmediğime pişman olmuştum. Milano ve kuzeyi, İsviçre'ye kadar olan kısım efsane; tamamen ormanlık bölge, sakin, kondisyon yettiği kadar bisiklete binilir...

Bisikletisiz gidilen her Kuzey İtalya,Doğu Fransa ve İsviçre'nin tamamı insanda yokluk ve üzüntü duygusunun artmasına sebep oluyor, Karadeniz de yaşıyorum ama pazar günleri bile otoyol gibi oluyor küçük köy yolları. Sürücüler zaten terör estiriyor sürmeye korkuyor insan. Mecburen yaz tatilinde Aydın da pedallamak en güzeli.

@taner07
Yayin baslayali 40 dakika oldu. RAI sport 1 den seyrediyorum.. :) Eurosport Williams macinin sonunu bekliyor.. :(

Kaçanlara baktığım zaman etap zaferi için adaylarım; De La Cruz, Moinard ve Bonjorno. Kalbim Bonjorno'dan yana zira geçen sene Zoncolan'da seyirci ittirdiği için düşmüştü, şimdi bunun acısını çıkarıp etabı alsın istiyorum :)

COCOCOCOCONTADORRRRR adam gidiyor ya!!!

Contador bana yapılanı unutmam diyor :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
CONTADOR delirmiş olmalı gene atak yaptı :krktm:

Contador intikamını alıyor. Televizyonu açtığımda sky takımı olduğu gibi yerdeydi. Kaçırdım orayı göstermedi bir daha da. Ne oldu orda?

@Uzbay YELCE Tempo yükseldiği sırada tekerlek değdi galiba, düştüler, o sırada Landa da düşmüş.

Landa geride de Aru nerede gören var mı ?

Geri