Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

@AydınUS evet evet gördüm pistten geçiyorlar.
Bizde de İstanbul parkta bir yarış yapılsa ya.. :)

Scudo
@x-rayted
Geçen sene yapılmıştı ama pek ilgi olmadı sanırım, hatta son ayağını iptal etmişlerdi:
(link)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Murat B. haberimiz olmamıştı. turun istanbul ayağı da geçirilebilirmiş yani..

Neyse 11. etapda finişe 37 km falan kaldı. Önde 7-8 kişil bir grup var grupta tanıdığım geçen etap kazanan astanalı inçausti var (bir de benim tuttuğum Androni Giacotelli den pellizotti var :) ) Peloton 2 dk kadar geride

20 km kaldı.
kaçış grubundan katuşalı Zakarin atak yaptı . BU turu hep kaçanlar kazanıyor . zakarin kazanır mı ?

Uran son tura girerken düştü..

Uran kotü dustu ama kalkti yetisti helal olsun. Contador kendini denedi heralde artik atak yaparken goruruz.

Bu pistten geçerken Ailton Senna'yı da anmamak olmazdı. Tekrar mekanı cennet olsun.

Bence çok eğlenceli bir etap olmadı klasik kaçış grubundan biri aldı sadece Contador'un atağı biraz atraksiyonluydu umarım yarın daha zevkli bir etap olur :)

Contador, dün ve bugünkü etaplarda yaktığı kalori miktarını paylaşmış. :)

Tough & intense day at Giro d'Italia.
Yesterday 200km & 2.700cal.
Today 153km & 3900cal.

Spor dostluk,centilmenlik ve arkadaşlıktır,doğru.Ancak yeterli değil.
Sistem
Program
Organizasyon
Rekor

Bir takım sporcusunun bir başka takım sporcusuna sonucu etkileyecek bir şekilde yardım etmesi spor'un ruhuna aykırıdır.Bisiklet sporu takım sporudur.Sormak lazım Porte'un lastiği patladığında o takım neredeydi,diye.Üstelik Porte,teknik problemler yaşayarak olası bir tur galibiyetini kaçıran ne ilk,ne de son sporcudur.

UCİ bu kuralı boşuna koymadı.Rakip takıma su vermekle teker vermek aynı şey değil.Açık söyleyeyim,kendi yarışını bırakıp rakibine kendi jantını veren adamı o gün kapının önüne koyarım.Ardında milyon dolarlık bütce,sponsor desteği,yatırım,gtünü yırtan bisiklet takımı olacvak,sen Porte yarıştan kopmasın diye yarıştan vazgeçip tekerini adama vereceksin.

Spor bu yüzden sadece yarışma değil,sistem,Program,Organizasyon ve aşama kaydetmenin (Rekor) toplamıdır.

Emrah Bey, zahmete girip videoları bizimle paylaştığınız için size özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Bugünkü etapta Betancur son 72 KM'ye girildiğinde virajda kayıp düştü ve bisikletini değiştirdi.

Çok ilginç şeyler oldu son 10 dakikalık kısımda.

Sırasıyla çok düşen oldu Simon Gerrans,Stef Clement vs. yada çok zor dönüp düşeyazanlar :)

Peloton kalmadı sadece önde 10-12 kişilik bir grup var. Bu grupta Uran,Contador,Porte ve Aru'da var.

Keyifli seyirler hepimize :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Yollar sabun gibi herhalde. Sürekli bir kaymaca. Çok kötü maalesef

Gilbert aldı. Contador son atağıyla 8 sn daha kazandı ;) Contador Aru farkı 17 sn oldu.

• Beğen
Philippe Gilbert aldı yarışı çok güzel bir sondu.

Yalnız Contador çok güçlü Aru'dan yaklaşık bir 15 saniye daha kopardı.

Contador büyük bir sorun yaşamazsa Giro'nun en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

• Beğen
Contador sakat omuzla farkı daha da artırdı, gerçekten inanılmaz.

Bu turu kazanır mı bilemem, duble yapabilir mi çok zor belki ama şu anda faal bisikletçiler arasında yaşayan efsane mertebesinde olduğu kesin.

Canlı canlı izlediğim için kendimi şanslı sayıyorum.

Screenshot_34.png

Geri