Scudo Sports

Giro d'Italia 2014

Giro'ya katılacak takımlar kadrolarını açıkladığında pek çok isim için ''favori'' cümlesi kurulmuştu ancak sprinterler içinde kendisinden pek de fazla söz edilmeyen bir adam vardı o adam ki geçtiğimiz yıl fransa turunda pelotona ciddi şekilde GELİYORUM mesajı vermesine karşın turun ortalarında bir iniş sırasında yaşadığı bir kaza ile yanlış hatırlamıyorsam tura veda etmişti ancak akıllarda bir soru işareti bırakmıştı aceba KITTEL , CAVENDİSH , SAGAN , BONNEN , GRAİPEL , FARRAR kaçar güçlümüydü ? ve yine bu isimlerle son düzlüğe girse şansı ne olur du ? Onu bilemem de artık kendisine daha fazla dikkat etmenizi önerebilirim çünkü bu adam nacer bouhanni :)
http://medias.lequipe.fr/img-photo-jpg/bouhanni-leader-du-tour-de-p-n/1500000000324085/88:85,1679:886-665-335-70/d14c1.jpg

Scudo
Sprint izlemekten bıktım artık, Tirreno-Adriatico da Contador'un ataklarından beni doğru düzgün heyecan görmedim daha, bu yüzden diyorum klasikler bile daha heyecanlı. 21 günlük yarış yapıyorlar sadece 5-6 günü kritik, diğer günler zevksiz keyifsiz, ataksız geçiyor. UCI 'ın düzenleme yapmak istemesi de çok doğru bence.

@Önder Tarım

Atla bisiklete, karış aralarına kimse anlamaz. :D

Gerçekten hep aklımdan geçer bir kaç km aralarına karışsak birisi anlar mı :) ?

Gayet kolay anlaşılırsınız tabiki :D Bir tane bisikletli atladı yola zaten nasıl apar topar kenarı aldılar öyle görmeniz lazımdı.

Arkadaşlar sıcağı sıcağına yükledim videoyu, oturduğum sokağın ucundan böyle bir grubun geçmesi çok farklı hissettirdi :)

Ben sadece böyle anlar için Fransa Turun da ablamın yaşadığı şehre gitmeyi planlıyorum 14-15 -16 temmuz tam da dinlenme günü içeren 3 gün, bitiş ve başlangıç yerleri birbirine çok yakın.

orica takımından, pieter weening bugünkü etabı kazandı. davide malacarne ile sprinte giderken, birbirlerini kobra yılanı gibi takip ettiler, inanılmazdı.

37 yaşındaki cadel evans, pempe mayosunu korudu. sanırım en yakın rakibi ile arasında 50 saniye civarında bir fark var.

@Hasan SAYLIK
14-15-16 Temmuz daki etaplarin oldugu yerdeyim. Gelenler hos geldi sefa geldiler. Colmar, Mulhouse, Les Planches des Belles Filles, hemen arkalrindayim! :)

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
10. etap bugün Modena'dan başladı fakat umduğumu bulamadım çünkü startın gerisinde tüm bisikletçileri bir yerde toplayıp start çizgisinden durmadan devam ettiler. Çektiğim videoyu aşağıya koyuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
finishe 700 m. kala pelotonda sağlam kaza oldu. herkes sprinte hazırlanırken birbirine girdi çok fena

bu etabı bouhanni aldı

bouhanni, fransa da yarışmayacakmış. şu formuyla, keşke fransa'da yer alsa, baya çekişmeli sprint etaplar izlerdik. gerçi yine çekişmeli olacak tabii ama, gönül daha bir heycanlı olsun istiyor.

bu arada cadel evans 37 yaşında, ama adam 45 gösteriyor:) kimliğini geç çıkarmışlar bunun.:)

Bugün ilk bireysel zamana karşı etabı koşulacak. 41.9 kilometrelik parkur toplamda 500 metreden fazla tırmanış içerdiği için hem sürücülerin bisiklet ve ekipman tercihi açısından ilginç olacak hem de genel klasmanı oldukça etkileyecek diye düşünüyorum. Parkurun önemli bir kısmı tırmanış ya da virajlı iniş içerdiği için yol bisikletleri zamana karşı bisikletlerinden daha avantajlı, ancak etabın ortasında yaklaşık olarak 14. kilometresi ile 34. kilometresi arasındaki bölüm zamana karşı bisikletlere uygun şekilde. Benim tahminim, çoğunluğun yol bisikletleri ve yüksek profilli, hatta arkada disk jantlarla yarışacağı yönünde. Froome'un geçen sene Fransa Turu'nda yaptığı gibi etap ortasında bisiklet değiştirme taktiğini uygulayan çıkmaz diye düşünüyorum çünkü iki değişim gerekiyor.

Hem tırmanışı hem de zamana karşısı iyi olan Evans'ın bugün zaman farklarını arttırarak pembe mayosunu koruyacağını düşünüyorum. Pozzovivo ve Quitana gibi tüy sıklet tırmanışçılar ciddi zaman kayıpları yaşayabilirler.

Yarın ise genel klasman iddialıları için dinlenme günü gibi geçirecekleri bir sprint etabı var. Haftasonu ise bu seneki Giro'nun ilk "alta montagna" yani yüksek dağ etapları var. Cumartesi günü ikisi 1. kategori, biri 2. kategori, bir diğeri de 3. kategori 4 tırmanış var. Gök mavisi tırmanış mayosunu kovalayanlardan oluşan bir kaçış grubu yarışı domine eder diye düşünüyorum. Son tırmanışta yakalanmaları mümkün ama peletonun bunu yapmak için fazla çaba göstereceğini sanmıyorum. Pazar günü ise heyecan etabın sonunda toplanmış durumda; son 20 kilometrede 1400 metreden fazla irtifa kazanımı olacak. Dolayısıyla genel klasmanda ciddi değişiklikler olabilir ve pembe mayonun kimde kalacağı belli olmasa da 1 Haziran'da kimlerin Trieste'de podyuma çıkacağı belli olur, diye düşünüyorum.

Uran zamana karşıda pek fenaydı helal olsun adama karşılığınıda aldı zaten... kendisini instagramdanda takip ediyorumda memleketinde iken epeyce zamana karşı antrenman fotoğrafları koyuyordu zaten. bu arada tabi Cadel de kötü değildi ama işler böyle kızıştıkça daha eğlenceli bir Giro izleyeceğiz gibi :)

Gerçekten rekabet ortamı olan bir yarış oluyor bu sene ilk etapların sıkcılığının ardından ortalık şenlenmeye başladı. Uran'ın ITT yi kazanması beni şaşırtttı diyebilirim.DAğlık bir zamana karşı olmasından kaynaklı Uran etabı kazandı bence. Pembe mayo daha el değiştirecek gibi ama en sonunda kimde kalacak ?

İlk ciddi diyebileceğimiz dağlık etap var bugün ve yarın. Dışarı çıkıp bisiklet mi sürsem yoksa bu etapları mı izlesem kafam karışıyor.Bende trainera binip bi yanda da etabı izlemeye karar verdim.
Bu iki günü ve salı günü olan kraliçe etabı sıralamayı % 95 belirleyecek etaplar ve yokuşsever olarak izlemesine doyum olmayacak günler olacak. Kaçırılmaması gereken etaplar olarak düşünüyorum bu 3 günü. Sprinterler yavaş yavaş dökülmeye başlayacaklar hatta kimisi pazartesi olan dinlenme gününde bırakacaklardır çünkü artık sprint etabı son gün dışında yok. Bazı sprinterler Fransa ya hazırlanmak için de erken bırakmak isteyeceklerdir.
Salı günü geceçilerek olan Gavia ve Stelvio geçitlerini sabırsızlıkla bekliyorum....

Ne etaptı ama... Uran'ın farkı gittikçe eriyor bakalım ilerleyen etaplarda ne olacak. Bana Uran biraz güçsüz gibi geldi.

Geri