Scudo Sports

Giro d'Italia 2014

@Caner Kaya
eurosport yayini daha yeni bitti, sabir daha upload edememistir adamlar

• Beğen
Tepkiler: Caner Kaya
Scudo
@Berk Ilgar

Etapları kaçıran arkadaşlar, Youtube'da CyclingHub ve CyclingHubHD kanallarına bakabilirsiniz. Etap biter bitmez finiş videolarını yüklüyorlar.

Zemin nasil kaygandiysa artik, gelen giden dustu... cok tatsiz bir etap oldu, bouhanni de yaris icerisinde sansizliklar yasamasina ragmen saglam sprint atip etabi aldi.

Cannodale takimi iyi goturuyordu halbuki.

Takım zamana karşı ve 3 sprint etabından sonra bugün düzlükte bitmeyecek olan ilk etabı seyredeceğiz. 203 kilometrelik etap ilki 3. sonraki ikisi 4. kategori olmak üzere 3 tırmanış içeriyor ve son tırmanışın zirvesinde sonlanıyor. En muhtemel senaryo, 4-5 kişilik bir kaçış grubunun oluşması ve ilk tırmanışın inişinden sonraki düz bölümde veya ikinci tırmanış sırasında yakalanmaları. Ancak son kilometreler (yani iki tırmanış ve aralarındaki iniş) Viggiano kasabasında ve etrafında olacak, dün olduğu gibi yağmur yağarsa ortalık karışabilir ve iniş becerisi yüksek, gözükara birisi kaçıp tek başına etabı alabilir.

Yarınki etap ise II. Dünya savaşında tahrip edilen manastırı ile meşhur Monte Cassino'daki 2. kategori tırmanışta sonlanıyor. Aslında ne çok dik ne de uzun bir tırmanış ancak 247 kilometrelik etabın sonunda olması yüzünden bisikletçiler için oldukça zorlayıcı olacak. Geçen yıla göre azaltılmış da olsa, Giro'da etaplarda ilk 3'e girenlere zaman bonusu veriliyor; o yüzden genel klasman iddialılarının, özellikle de takım zamana karşıda kaybı olanların, etap galibiyeti için ataklarını görebiliriz.

Cuma günü koşulacak etap başlangıçta inişli çıkışlı olsa da son 40 kilometresi hafif iniş ve düzlük. Dünkü etaptaki gibi aksaklıklar olmazsa sprinterlerin etap galibiyeti için savaşacakları bir toplu finiş olması kesin gibi.

Haftasonu şahane etaplar var, onları ayrıca konuşmak gerek.

Tam olarak dağlık etap olarak hepsi ikinci dinlenme gününden sonra geliyor ilk hafta ki yokuşlar orta dağ etabı olarak geçiyor, sadece kim iddalı kim değil bunu belirleyecek geçen sene de böyle olmuştu Nibali pembe mayoyu geç giymişti fakat bırakmamıştı. eğer yağmur , kar ,rüzgar olursa daha heyecanlı etaplar izleyebiliriz yoksa ilk hafta ben bişey beklemiyorum.

Arkadaşlar her zamanki gibi steephill.tv'den yayınları takip edip, akşamüstü etap finiş videolarını izleyebilirsiniz.
Ben de şu aksiyon kameralarını ne zaman yayınlarda yaygın olarak görürüz merakla bekliyorum. Örnek bir video aşağıya ekledim;
[video=youtube_share;F7aH1bn6yUI]http://youtu.be/F7aH1bn6yUI[/video]

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
6. etapta son 10 KM civarı ıslak zemin yüzünden fena bir kaza oldu. Katusha'dan Caruso hastaneye kaldırıldı. Fakat bilinci açık. Yaralı halde devam eden sporcular var.

Carusonun durumu hiç iç açıcı gelmedi bana :/

Berkem Ceylan birakti dedi ama Cadel etabi almak istedi gibi, suratindaki ifade öyleydi en azindan.

bence Cadel ikinci olmak için kenarıya çekildi ama üçüncü olduğunu görünce pek morali bozuldu gibi geldi bana.

İşten geldim, biraz turluyayım dedim lakin canlı yayın eurosport varmış, oturdum kaldım. Gece yarısı oldu daha yarış bitmedi.(Türkiyeden 3 saat ilerdeyiz)
Yani "bisiklet yarışları insanları bisiklete binmekten alıkoyuyor, kaldırılmalı" diyebilir miyiz? :rolleyes:

Harika sprint oldu. Lastik ucuyla 7. etap Bouhanni'nin

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
Bu haftasonu koşulacak etaplar yüksek irtifalara çıkılmadığı için Giro organizatörleri tarafından "media montagna" (orta dağlık) olarak nitelendiriyorlar ancak etapların özellikle son bölümlerinde önemli tırmanışlar var ve bu yüzden genel klasmanı ciddi ölçüde etkileyecekler.

Yarınki Foligno-Montecopiolo etabının son 50 kilometre içinde kategorize edilmiş 3 tırmanış içeriyor. İlki ve sonuncusu 1. kategori (bu Giro için en üst kategori, Tour'da olduğu gibi "HC" yok), ikincisi ise 2. kategori. Bu 3 tırmanışın toplam irtifa kazanımı yaklaşık 2000m, son 50 kilometrenin 15 kilometreden fazlasının iniş bölümleri olduğu da göz önüne alınırsa, genel klasman iddialıları ve etap galibiyeti kovalayacak olan tırmanış uzmanları dışındakilerin gerilerde kalıp zaman kaybedeceği açık. 500 metrenin ortalama eğimi ise %10'un üzerinde, etap galibiyeti ve 10 saniye zaman bonusu için çok sert bir mücadeleye tanık olabiliriz.

Pazar günkü Lugo-Sestola etabı biraz daha kolay olsa da son kilometrelerde toplanmış 3 tırmanış içeriyor. Bu tırmanışlar yarınkiler kadar dik değiller, o yüzden kıran kırana bir genel klasman mücadelesinden çok taktik savaşı izlememiz olası. Etabın en dik bölümü, finişten önceki 7. ve 4. kilometre arası (ortalama %8.7, maksimum %13 eğim var), genel klasman iddialıları bu bölüme birbirlerini kollarken atak yapan birisi etabı alır, diye düşünüyorum.

Son olarak genel klasmanda durum nasıl ona bakalım; pembe mayo (muhtemelen bu sene son kez) Orica Greenedge'in sprinter'i Matthews'ta, önemli genel klasman iddialıları ve zaman farkı ise şu şekilde:
2. Cadel Evans +0:21
3. Rigoberto Uran +1:18
4. Rafal Majka +1:25
11. Nairo Quintana +2:08

En önemli favorilerden Rodrigez ise yarışı bıraktı. BMC'nin takım zamana karşı başarısı ve kazalardan hiç etkilenmemiş olması sayesinde Cadel yarın pembe mayoyu elde etmek için oldukça avantajlı. Zoncolan tırmanılmadan kazanan belli olmayacak ama yarın kimlerin formda olduğunu ve yarışın kimler arasında geçeceğini görmemiz için iyi bir fırsat olacak.

Bir kaç dağlık etaptan sonra ilk on belli olur , etaplar geçildikçe sıralama netleşmeye başlar.Takım zamana karşının sonuçları böyle oluyor hiç hak etmeyen (Bana göre) adam 7 gün boyunca pembe mayoyu giyebiliyor. Fransa turunda Cancellara zamana karşı sonrası sarı mayoyu giyerdi fakat takım değil bireysel zamana karşı sonrası bunu tek başına hak ederdi. Bu takım zamana karşıyı anlamış değilim sanki salon bisikletinde takım performansı yapılıyor gibi bişey. Bireysel zamana karşı zaten yıllardır büyük yarışlarda olan bir etap ve ilk etaplardan sıralama belli oluyor, heyecan ilk günden yükseliyor. Ne oluyor yokuş performansı daha yüksek olanlar sıralamaya daha geç giriyor fakat heyecan daha uzun süreye yayılıyor. Umarım heyecanlı bir Giro olur ama ben daha ilk etap dışında hiç bir etabı canlı izlemedim. Yarın izlemeyi düşünüyorum.

Giro bu sene güzel değil ya purito yarışı bıraktı moreno da bıraktı off katusha of bi kere şu genel klasmanı al :(
Purito bence Tour deneyecek gıro olmadı vuelta,tour yapar yada sadece vuelta onu bari kazansın purito

İnşallah:Rafeal Majka alır giro yu :)

Geri