Scudo Sports

Giro d'Italia 2013

Scudo
@Murat Ekmekçi

:) :) :) :) Biz de hanımla izledik aynı şeyi söyledik... Adam ayakta duramadı en sonda helal olsun... Arkadan gelen sarılı sprint atacak dedik ama bitti adam çok zor etaptı valla...

bugünkü etap kaçıncı etap idi? denk geldiğim kadarıyla izlemeyee çalışıyorum, bugün de sonuna denk geldim, kaçıncı etap olduğunu bilmiyorum :confused:

çok güzel bir giro geçiyor...
giro yöneticileri 2 3 sene daha böyle arka arkaya böyle güzel etaplı bir tur çıkarsın turu geride bırakır

Intxausti aldı etabı. Sprinter olmayan üç bisikletçinin sprintimsi bitirişlerini izlemek de değişik oldu. :) Intxausti'nin turu ilk sıralarda bitireceği belliydi zaten. Bu galibiyetle ve mutluluğuyla devamını getireceğini belli etti.

Yağmurun olmaması bence etaba canlılık kattı. Yağmur bezdirmişti artık. Umarım bundan sonra da görmeyiz. Bakalım Evans ve Uran Uran da ilerleyen etaplarda Nibali ile farkı ne kadar azaltacaklar. Henüz bir gelişme göremedik, aradaki farkı koruyorlar. Ayrıca Nibali'nin son 20 kilometrede tırmanışta birkaç defa ayağa kalktığını ve çok sağlam bastığını gördüm ama arkadakileri silkeleyemedi. Pembe mayo mücadelesi kızışsa, müthiş etaplar izleyeceğiz eminim. :)

konuyu takip ediyorum fakat cem beyi göremiyorum onnun yorumları,açtığı konuları hep takip etmeye çalışıyorum,bir haftayı geciktir yazmıyor,konuda açmıyor bilginiz varmı acaba nerlerde,cem unden bey acaba ?

Arkadaşlar bu yarış hakkında hiçbir bilgim yok, 1 haftadır izliyorum gayet güzel ve heyecanlı gidiyor. Kafama takılan sorular var. Her etabı bitirme süreleri toplanıp ona göre bir sıralama mı çıkarılıyor? Bir de ortalama hızlar ne durumda? Özellikle sonlarda ve düz yollardaki hızları kaçtır?

evet aynen öyle etap etap hızlar ekleniyor en kısa zamanda yarışı bitiren birincilik mayosunu alıyor..
ortalama 40 45 giderler sprınt finişlerinde yada yokuş aşağı gidiyorlarsa 3 haneli rakamlara ulaşıyor hızları..

Azami hız meselesi geçmişken, Tour De France için bir enstantane koyalım;

Ayrıca sprint kapıları oluyor etaplarda. Bu kapılardan önce geçenler, bonus zaman kazanıyorlar sürelerinden düşülmek üzere.

Cevaplar için çok teşekkürler, peki genel hızları 40-45 km civarında mıdır? Rampalarda bile çok hızlı görünüyorlar :)

@omerbahadir
genellikle bu rakamlar ve daha üstü oluyor ortalama hızları ancak bu hava şartlarına , rüzgarın durumuna , kaçanların genel klasman için bir tehdit oluşturup oluşturmadıklarına etabın yapısına ve kalan kilometre sayısına göre farklılıklar gösterebilir

Müthiş bir etap finali, kaçıran üzülür! Visconti alacak gibi! Arkasından hızla geliyorlar!

Visconti, temposunu bir an olsun düşürmedi ve etabın galibi oldu. :) 2. galibiyetini yaşamış oldu Giro 2013'te. Yorulmak bilmedi. Etap bitince yere yığılmaması da ne kadar formda olduğunun göstergesi kanımca.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim; Cateye Whisper Plus kaska hastayım. :) Sırf o kask için Nalini takımı üzerime çekmek isterdim. Kask ve forma seti birlikte harika duruyorlar Movistar'da.

Yokuşta Cavendish ağlayacak sandım. Bi ara pedal ceviremez hale geldi. Ben sprintimi atar çekilirim kenara diyor. Biraz geliştirmeye çalışsa tırmanışını..

@N. Burak Önder

Hangi anda yaptı bilmiyorum ama görüntülerde bisikletinin önünü kaldırıp yere vurduğunu gördüm seyir esnasında. Bir şeylere sinirlenmiş. Sanırım takımı yokuşta taşımakta zorlandılar, ona kızdı. Tabi benim yorumum bu ağırlıklı olarak.

video varmı arkadaşlar izlesek bizde ?

@ahmetcan44

Finish cizgisini geçerken yaptı. Etapı almak istiyordu lakin olmadı buna sinirlendi. En iyi domestikleri getirin Mark o yokuşlarda yine düşer gerilere bence.

@N. Burak Önder

Ne güzel, yorumluyorsunuz, bir şeyler yazıyorsunuz. Foruma bakıldığında ise, Giro resmen sönük geçiyor. Yorum yazan yok, yarısı yarışla alakasız, yayın veya başka şeylerle ilgili mesajlar. Keşke ustalar da biraz yorumlasalar. Ben aşağıdaki başlıktan ve birkaç farklı siteden takip ediyorum.

(link)

İlk iki konu mesaj sayısı fazla olduğundan kilitlenmiş, düşünün. :) Üçüncü konuya geçmişler. Ben teknik yorumları yapabilecek kapasitede değilim, izlediklerim üzerinden yapıyorum üç-beş cümle. Bisikletçileri ve turu iyi tanıyanların yorumlarını bekliyoruz. Özellikle Nibali - Evans mücadelesi ile ilgili yorumlar lazım. Misal, yukarıdaki konuda son mesajda detaylı bir yorum var. Nibali'nin çok daha güçlü bir takımla gelmesi, kendini Giro'ya odaklamış olması ve Evans'ın nispeten daha zayıf bir takımla gelmesi (ekibin sağlam üyeleri Tour of California'da) ve asıl hedefinin Tour de France olması üzerine bir yorum. Detaylar da var tabi.

Geri