Scudo Sports

Giro D'Italia 2009

Scudo
Rai Sport kanalı yarışı gösteriyor,sıradan bir dijital uydu ile izleyebilirsiniz.Bu arada saatleri gösteriyor fakat İtalya ile aramızda 1 saat fark var.

Evet, eurosport tüm etapların yaklaşık son 100 km'sini canlı gösteriyor. Kablolu TV S21'de, Digitürk Kanal 71, D-Smart Kanal 47 ve Uydu için Turksat 2A 11862 H 27500 East 5/6

Yarınki etap da bir sprinter etabı bakalım bu seferki sonuç nasıl olacak.

son 10 km içindeki kaza sebebi ile beklediğimiz finiş olmadı ama petacchi yine klasını konuşturdu. Bu arada Lance genel klasmanda 5. ve 31 sn geride. Önünde sıralananlarda genelde sprinterler. Bu turda düz etaplarda oldukça diri göründü.Ve yarın tırmanışlar başlıyor. 4. etabı imkanı olanlar kaçırmasın derim

• Beğen
Tepkiler: afg1 ve STORMER
Petacchı bu tura yaklasık 1senedır calısıyo ve uzerıne atılan ıthamdan dolayı bır nevı ıntıkam kokusuyla yarısıyo bır nevı bettını ve wada arasındakı atısma sonucu bettınının 2.defa dunya sampıyonu olması gıbı ve petacchı cıdden tecrubesını konusturuyor
Bu arada turu rahat ızleyebılecegımız bır lınk varmı acaba cunku yarını kacırmak ıstemıyorum
Tesekkurler

Tırmanışlar öncesi genel klasman son durum :

1 Alessandro PETACCHI ITA LPR 35 8:50:06
2 Tyler FARRAR USA GRM 25 8:50:14
3 Michael ROGERS AUS THR 30 8:50:24
4 Thomas LÖVKVIST SWE THR 25 8:50:24
5 Lance ARMSTRONG USA AST 38 8:50:37
6 Danilo DI LUCA ITA LPR 33 8:50:46
7 Yaroslav POPOVYCH UKR AST 29 8:50:50
8 Levi LEIPHEIMER USA AST 36 8:50:50
9 Andriy GRIVKO UKR ISD 26 8:50:51
10 Francesco GAVAZZI ITA LAM 25 8:50:58
11 Filippo POZZATO ITA KAT 28 8:50:59
12 Daniele PIETROPOLLI ITA LPR 29 8:50:59
13 Gabriele BOSISIO ITA LPR 29 8:50:59
14 Oscar GATTO ITA ISD 24 8:51:01
15 Franco PELLIZOTTI ITA LIQ 31 8:51:04
16 Damiano CUNEGO ITA LAM 28 8:51:06
17 Manuele MORI ITA LAM 29 8:51:06
18 Marzio BRUSEGHIN ITA LAM 35 8:51:06
19 Enrico GASPAROTTO ITA LAM 27 8:51:06
20 Thomas ROHREGGER AUT MRM 27 8:51:13
21 Philip DEIGNAN IRL CTT 26 8:51:13
22 Kanstantsin SIUTSOU BLR THR 27 8:51:13
23 Carlos SASTRE CANDIL ESP CTT 34 8:51:13
24 Ivan BASSO ITA LIQ 32 8:51:17
25 Félix Rafael CARDENAS RAVELO COL BAR 37 8:51:18
26 Christopher HORNER USA AST 38 8:51:24
27 Denis MENCHOV RUS RAB 31 8:51:26
28 Jackson RODRIGUEZ VEN SDA 24 8:51:30
29 Gilberto SIMONI ITA SDA 38 8:51:30
30 John-Lee AUGUSTYN RSA BAR 23 8:51:31

Tehlıke canları bagıra bagıra calıyo ılk 10 ıcerısınde 5-7-8 AST dan ve hıcde hafıfe alınmıcak master lar bır arada.Etaplarda yokus cok,zamana karsı cok,bu kalıtede domestıc te gorunurde yok.Bu tur ve ılerkı tur TDF ıcın de ön sınyaldır bence LEVI ye dıkkat edın derım.

Yarın da özellikle izleyeceğim.Astana'dan en iyi şu an Lance,gerçekten çok iyi bence.Bir de hazır hissetmiyorum diyordu,karbon kemiğin etkisi heralde. :D
Bu arada arkadaşlar dijital uydunuz var ise Rai Sport kanalı yarışı komple veriyor.Yarınki etap saat kaçta başlıyor? Eurosport yayınını sormuyorum,İtalya'da kaçta başlıcak yarış?

Lance ın formda olduğunu hemende 2 sprint etabında nasıl anladınız hayret doğrusu? :) Bi sakin, bi sükunet, daha tırmanma etapları başlamadı :) İlk önemli tırmanış önümüzdeki 4. etapta...Ama hala herşey için çok erken.

Geçtiğimiz iki etabı ele alacak olursak çok açık ve net belli ki bu yıl sprint etaplarının hepsinde bir aksilik olmaz ise Petacchi şov izleyeceğiz. Özellikle 2. gün etabında Cavendish e destek olan 2 takım arkadaşı olmasına rağmen Petacchi'nin yinede etabı onun elinden almayı başarması şok ediciydi. Zira bugünde Cavendish dışında onu zorlayacak ciddiyette bir sprinterin GIRO pelatonunda varolmadığını gördük gibi geliyor. Cavendish olmadan güle oynaya bugün ki etabıda cebe atmış oldu.

• Beğen
Tepkiler: Ali Niyazi Duman
İtalyanlar puerto operasyonunun intikamını valverde den alıyorlar. valverde italya'da 2 yıl yarışamayacak.Hemde doping yaptığı resmen kanıtlanmadan.

• Beğen
Tepkiler: GdBAR ve STORMER
@Aytaç Biber

Giro bugün ufaktan ısınmaya başladı..:) Ben herkezin beklentisinin aksine Astana nın yeterince güçlü olmadığını düşünüyordum ve henüz daha ciddi sayılmayacak ilk tırmanma etabında silkelendiler. Hala ilk günki takım zamana karşısında aldıkları iyi derecenin kredisi ile genel klasmanda ümit verici yerdeler ama açıkçası etaplar sertleştikçe bu kredi onlara ne kadar yetecek tartışılır.

Garzelli bu turda ilerleyen etaplarda açıkça domestiksiz kalacak gibi görünüyor ve takım zamana karşısındada takımın kötü derecesi onu oldukça dezavantajlı duruma düşürdü ilk gün ama yinede bence hala turun en ciddi favorisi Garzelli dir. Zira sezon başından beri oldukça formda gözüküyor. Genç Lövkvist ise bugün kaşla göz arasında sarı mayoyu ele geçirdi ve bu favori takımlar arasında mayo savaşı üstünde heyecanı bir miktar arttıracak:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@Mustafa ÇAKAR

Teşekkürler,bugün izleyemedim yarışı.Nasıldı sonuçlar?

@Aytaç BiberGüzel yorum olmuş Aytaç.

İzlediğim özete göre Garzelli ve Di Luca gerçekten isteklli. Ancak 60km ITT'de Basso'nun (hala yarışıyorsa) Lance'in avantajını unutmamak gerek. Bu etapta epey süre kazanabilir Basso. Garzelli tek başına kalacak, bana kalırsa Di Luca de öyle, çünkü Petacchi sebebiyle takımın yarısı sprinter.

Dünkü Etap'da Soler'e yazık olmuş, o kadar da direndi. Aslında olay tamamen 20 saniye bonusla ilgili, yoksa ne Garzelli ne Di Luca atak yapmazdı, çünkü 5. etap da tırmanma. Bugün herşey daha yerli yerine oturacak.

Şöyle bir yazı yazmıştım: (link)

@Aytaç Biber

Bence Astana ilerleyen etapları da düşünerek başlarda fazla yıpranmadan esas belirleyici olan 10. 16. 17. etaplara gelmeyi ve buralarda esas güçlerini göstermek istiyor olabilir. Tabi takımın üzerinde dolaşan kara bulutları (maddi problemler) unutmamak lazım. Bu arada Lance mi Levi mi hangisinin kazanmasına çalışılacağı konusunda sanki kararsız gibiler.Bugün yapılan 5. etap bize daha iyi fikir verecek diye düşünüyorum. Herkese iyi seyirler.

• Beğen
Tepkiler: bfatih
Geri