Scudo Sports

Giro De Italia 2010

@Teoremos
Nibali'nin inişe başlamışken arkasındaki motor gösterdi evet.80 km/s gördüm ben vallahi =)
Bu arada içimden bir ses artık Cadel Evans değil Sastre alacak diyor =)

Scudo
Bugünkü 15.etap parçalayıcı cinsten .Toplam 222km ve son tırmanış 530 metreden başlayıp 1730 metrede son bulacak . 1300 metrelik irtifa 10 kilometrelik yol sürülerek çıkılacak.

Monte Zoncolan'a çıkarken %14 ve %18 lik eğimler var. Paolo Bettini test sürüşü ile bu etabın son kilometrelerini RaiSport'ta anlattı. Yollar dar ve daha önceden başarılı olmuş bisikletçilerin resimleriyle süslü.

Son 10 kilometrenin ortalama eğimi %11.5

2007 yılında Simoni bu son 10 kilometreyi 39'05" süresiyle bitirmişti.

Yani son 10 kilometredeki ortalama hız 15 km/saatti

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
nasıldı ama ! ama nasıl ! 6buçuk saat !
bacak ciğer kalp zihin.
haydi geçmiş olsun.

dün nibali bugün ivan basso likigas, gazı verdi...
1:20 dakika sonra cadel evans
2:27 dakika sonra vinokourov
2:44 sonrasında sastre
sonra nibali...
sonra pinotti

boşuna değilmiş yani adlarının ilk 8'da olmasının sebebi belli oldu.
ilk 8'deki isimler, hakkaten de ders vermeye gelen hocalar gibi tam saatinde yerlerindeydiler. inat çalışkan adamlar...
saflar sıklaşıyor, savaş salıdan sonra daha sertleşiyor.

seyircileri gördünüz mü? bi stadyum dolusu insan...vay ki vay ne güzel memleketlermiş oralar.
bi gün umarım biz de en azından vino'ya cadel'e yetişemesek de nibali'nin yanında koşarız.

finişe 9 km kala oplaya zıplaya didi de göründü.
3 dağ etabı daha var. çarşamba günü ilk 5 görünür artık. seyrederken onlar gibi nefes alıp empati kurmaya çalışınca kafam güzel oldu...

yemyeşil, kıvır kıvır yolları, dolu dolu seyircisinin yanında, california turu, giro'nun torunu gibi kalıyor.

oh be gözüm doydu ya
yarın iyi tatiller

Dağ taş insan doluydu . Futbol maçında bile bu kadar seyirci bulamazsınız.
Liquigas bugün çok iyi çalıştı . BMC Racing Team , Cadel Evans için ne yaptı?
Yazık bu Cadel Evans'a ,tek başına tırmalıyor.

Her şey harikaydı,hele o son karanlık tünelden aydınlığa çıkış ,onbinlerce seyircinin tezahuratı , askerlerden ve Liquigas çalışanlarından oluşan yol kenarındaki insan zinciri, ben böyle bir sahneyi TdF'de bile görmedim. Basso ,Cadel,Scarponi,Arroyo,Sastre,Vino ve diğerleri hepsinin bacaklarına ,ciğerlerine sağlık. Çok güzel bir ziyafetti

Bugün Monte Zoncolan'da olmak vardı ,anasını sata....

http://i46.tinypic.com/15wysma.jpg

http://i48.tinypic.com/f4gyzl.jpg

@Soner Sarihan

Sonerim bırak o agresif herifi ,hiç sevmiyorum yav:D ben Vinocuyum ama bence gücü yetmeyecek bu turu kazanmaya, bu turu kazanacak adam salı günkü 12.8 km lik TT yarışını alan adam olabilir , etabın Sastre ve Basso arasında geçmesini bekliyorum salı günü pembe mayo Sastre veya Basso'ya geçebilir, adamlar resmen duvara tırmanacaklar eğim sonlarda %24 'e kadar çıkacak Vino bu etapta çok zorlar ama o bacaklar sonlarda şişer ancak ilk onda yerini alır, birde TT bike değilde normal yol bisikletlerini kullanacaklardır ağırlık safra ne varsa atarlar 6.8 kg lik haklarını sonuna kadar kullanırlar, aslında bu tarz inişi olmayan direk yokuş etaplarında kask takılmasınında bir anlamı yok ortalama hızları çok düşük olacağı için kask boşuna bir ağırlık olacaktır ve sürücüyüde sıkar, belki UCI direktörleri kask taktırmayarak bu etaba bir kıyak geçebilir demedi demeyin.;)
http://i45.tinypic.com/sem8.jpg

Genel Klasman 15.Etap sonrası

1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 67.48'42"
2 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 0:02:35
3 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:03:33
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team 4'21"
5 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 4'43"
6 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 0:05:51
7 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:06:08
8 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli 0:06:34
9 Linus Gerdemann (Ger) Team Milram 0:07:12
10 Robert Kiserlovski (Cro) Liquigas-Doimo 0:08:13
11 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Farnese Vini 0:09:19
12 Marco Pinotti (Ita) Team HTC - Columbia 0:09:53
13 Vladimir Karpets (Rus) Team Katusha 0:13:09
14 Bauke Mollema (Ned) Rabobank 0:14:35
15 Dario Cataldo (Ita) Quick Step 0:14:45
16 Alexander Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale 0:16:37
17 Mauricio Ardila Cano (Col) Rabobank 0:22:02
18 John Gadret (Fra) AG2R La Mondiale 0:22:29
19 Dario David Cioni (Ita) Sky Professional Cycling Team 0:22:51
20 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doimo 0:23:42

16.etapta pembe mayoyunun sahibinin değişeceğini sanmıyorum ama farklar azalacaktır. Xavier Tondo Volpini ,Stefano Garzelli ve Dario Cataldo bu etapta daha yukarı çıkabilirler

Richie Porte tırmanışlarını biraz daha geliştirirse gelecekte büyük tur zaferleri kazanabilir. Bu onun ilk katıldığı GRAND TOUR 'du . Yaşı 26 .Avustralya'dan bu sene transfer edildi.Büyük ihtimalle Vuelta kadrosunda yer alacak.Bu arada Tyler Farrar , Matthew Goss , Robbie McEwen gibi iyi sprinterler etabı bitiremedi. David Moncoutie(Cofidis) için artık emekli olma zamanı geldi sanırım

2008 yılında aynı etabı Pellizotti kazanmıştı

2008 Giro Etap 16 San Vigilio-Marebbe → Plan de Corones, TT, 12.9km
1 Franco Pellizotti (Liquigas) 40.26 (19.142 km/h)
2 Emanuele Sella (CSF Group Navigare) .06
3 Gilberto Simoni (Serramenti PVC Diquigiovanni) .17
4 Alberto Contador Velasco (Astana) .22
5 Riccardo Ricco (Saunier Duval - Scott) .30
6 Jose Rujano Guillen (Caisse d'Epargne) .49
7 Marzio Bruseghin (Lampre) 1.04
8 Domenico Pozzovivo (CSF Group Navigare) 1.43
9 Danilo Di Luca (LPR Brakes) 1.45
10 Denis Menchov (Rabobank) 1.49

Yevgeni Petrov(Katusha) 13. , SZMYD Sylvester(Liquigas) 15. ;Vincenzo Nibali (Liquagas) 18.olmuştu

Seyirciler arasında Kayakçıda var. İşaretli olan vatandaş
http://i48.tinypic.com/148ix5d.jpg

Bugün bizde dinlendik , yarın eğlencenin son haftası başlıyor.

Bu arada TdF'ye kadar 2 büyük birer haftalık üst seviyede tur var. Kaçırmamanızı tavsiye ederim

Süper prolar bu yarışlara kadar dinlenecek

06 - 13.06.2010 Critérium du Dauphiné Libéré FRANSA
Geçen Sene Kazanan:Alejandro Valderde (Caisse d'Epargne)(Okunuşunu çok araştırmıştım;"Kais deparn" yada "Keis deparn" - Fransızca bilen arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur )

Prologue, June 6: Evian-les-Bains, 6,8 km
Stage 1, June 7: Evian-les-Bains - Saint-Laurent-du-Pont, 191 km
Stage 2, June 8: Annonay - Bourg-Saint-Andéol, 177 km
Stage 3, June 9: Monteux - Sorgues, 49 km (c.l.m.ind.)
Stage 4, June 10: Saint-Paul-Trois-Châteaux - Risoul, 211,5 km
Stage 5, June 11: Serre-Chevalier - Grenoble, 143,5 km
Stage 6, June 12: Crolles - L'Alpe-d'Huez, 151,5 km
Stage 7, June 13: Allevard-les-Bains - Sallanches, 150 km

6.Etaba dikkat Alpe d'Huez tırmanışı

Toplam:1027km

12 - 20.06.2010 Tour de Suisse İSVİÇRE
Geçen Sene Kazanan:Fabian Cancellara (Saxobank)

12.06.10 Lugano - Lugano
13.06.10 Ascona - Sierre
14.06.10 Sierre - Schwarzenburg
15.06.10 Schwarzenburg - Wettingen
16.06.10 Wettingen - Frutigen
17.06.10 Meiringen - La Punt
18.06.10 Savognin - Wetzikon
19.06.10 Wetzikon - Liestal
20.06.10 Liestal - Liestal

Toplam:1329km

Basso Pazar günü ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Turun son haftası dağ etaplarıyla dolu, Basso, Sastre, Vinokourov üçlüsü podyum dağılımı için oldukça avantajlılar. Liquigas takım olarak çok güçlü ve organize, Basso bu nedenle öne çıkabilir.

Evans büyük bir savaşçı, takımı onun çok gerisinde. Son haftayı üst düzeyde tamamlaması zor görünüyor.

cadel evans'ı sevmek için bi sebep :
dünya kupasında isviçre'de giydiği forma, tibet bayraklarının rengini taşıyordu. bu durumu önemsiyor ve politik duruşunu bi çok yerde ve kimi zaman da gazetecilerle "çatışarak" da sergiliyordu.
sporcu kimliğini diğer farkındalıklarıyla ve insani, politik duruşuyla da beslemesi onu tarihinde kalıcı kılıyor. keza formasının ve bedeninin sorumluluğunu alışını derecelerinden görüyoruz.

lance'in kanseri yenmesi ve kansere dair çalışmalarının dünyayı sarması gibi diyebiliriz...

cadel, dünya şampiyonu oldu ve son 300metrede de nisan'da La Flèche Wallonne'u contador'dan aldı ama BMC takımı ilginçtir ki kendine hayrı olmayan bi takıma kaptan yaptı. ne iştir ben de anlamadım...
TdF'de ne yapacak acaba?

tyler farrar 15. etabı bitiremeyince turdan da çekildi.
yeni öğrendim, bi etabı bitiremeyen turu terkediyormuş.
15. etap baya bi adamı sallamış demek ki.

zamana karşıda iyi seyirler...

@Teoremos

Özgür ,Cadeli sevmemek için sebep agresif kişiliği bence bu adamın hazmetme sorunu var adamın görünen vukuatları ,Basın mensuplarına tükürmek ,kafa atmak ,omzuna dokundu diye ellerine vurmak, ağır sözlerle tehtit ve bol bol küfür etmek hatta bir kaç gün önce yarış esnasında lampreli sporcu ile grubun içinde ufak bir kavgası oldu,ne güzel demiş Atam "Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda Ahlaklısını severim" .:in: Dünya şampiyonu olmuş ama bana göre adam olamamış ;) M.indurain defalarca Giro,Tour d'France ,Vueltayı kazandı ona gösterilen ilgi belki kimseye gösterilmedi ama en ufak bir saygısızlığı olmadı ne basına ne izleyicilere, bence tam örnek alınacak sporcu o yüzden en sevdiğim bisikletçidir.Bunlar kişisel görüşüm tabi ;) Birde eskiden dünya şampiyonu olan her bisikletçi sadece gökkuşağı renkli formayı yıl boyunca giyerdi, daha sonraki seneler eğer formayı başkası giyerse kendi giydikleri takım formalarının kol uçlarına ve yakalarına bu renkleri koyarlar ,Cadel'e bakıyorum bisikleti kaskı eldivenleri mayosu hatta jantlarına bile bu renkleri koymuş, haa koyamazmı koyar ama ne gerek var o kadar detaya, sırtında kocaman bir forma var zaten hani görmemişin şampiyonluğu olmuş da :rolleyes:
Seneye bu formayı başkası giyerse Cadel formayı vermemek için o adamlada kavga eder.:D

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
@Bülent ÖZER

Genel olarak haklısın ama ben bu bisikletçileri yalnızca başarılardan dolayı seviyorum . Yoksa gerçekten bunların kişiliklerini tanıma imkanımız yok.

Uğur Dündar BBC'de spikerlik eğitimi alırken bir anısında şöyle diyor. "Bize BBC'de öğretilen ilk şeylerden biri ,sporculara müsabaka biter bitmez mikrofon uzattığımızda her türlü tepkiye hazır olmamız şeklideydi.Çünkü Adrenalinin en yüksek olduğu seviyede sporcular kontrolsuz hareketler yapabiliyorlardı".

Çoğu muhabir vs. bu kuralların dışında hareket ediyorlar. Adam 250km yol sürmüş , orası burası ağrıyor .Kalp 140 ,değişik tepkilerde bulunabilir. Herkesin yapısı aynı değil .Kimi ülkelerde omuza dokunmak hakaret sayılırken ,kimi ülkelerde ilk tanıştığınız insana sarılmak bile az gelebiliyor.

Cadel Evans sinirli bir insan ;Davitamon-Lotto takımından da bu yüzden ayrıldı yada kovuldu .Normalde kimse böyle bir adamı elinden kaçırmak istemez

Alonso Giro d'Italia'da pedal çevirecek

Amatör bir bisikletçi olan Fernando Alonso, ünlü Giro d'Italia grand tour'un 16'ncı etabında mücadele edecek.

Ferrari pilotunun, San Vigillo di Marebbe ve Plan de Corones arasındaki 12.9 kilometre uzunluğundaki etaba katılarak organizasyona renk katacak.

Organizatörler, 28 yaşındaki İspanyol pilotun kendilerinin daveti üzerine sürüş yapacağını belirterek, Alonso'nun grand tour'un son anlarının heyecanını yaşayacağını ifade ettiler.

Alonso geçtiğimiz yıl, profesyonel bir bisiklet takımı kurmak istediğini açıklamış, bu takım içinde arkadaşı ve İspanyol bisikletçi Alberto Contador'u da görmek istediğini belirtmişti.

Türkiye f1.com'dan alıntıdır...

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@reha genç

Tırmanabileceğini sanmıyorum . En zor etaba da katılması çok saçma geldi

Fasulyeden sürecek herhalde

Bu arada Contador gelecek sene Caisse d'Epargne takımında yarışacak

Zaten Astana'nın İspanyol ağırlıklı birinci takımı çoğu zaman Caisse d'Epargne ile beraber antreman yapıyor

14:29 itibariyle 16.Etap sonuçları TT -12,9km

1 MONIER Damien FRA COF 44:15 0:00
2 MARZANO Marco ITA LAM 44:47 0:32
3 MARANGONI Alan ITA COG 45:47 1:32
4 PIRAZZI Stefano ITA COG 45:48 1:33
5 ANDRIOTTO Dario ITA ASA 45:51 1:36
6 ALBASINI Michael SUI THR 45:51 1:36
7 IGNATIEV Mikhail RUS KAT 46:07 1:52
8 SIJMENS Nico BEL COF 46:21 2:06
9 KONOVALOVAS Ignatas LTU CTT 46:24 2:09
10 DEAN Julian NZL GRM 46:40 2:25

@Ali Gelir

170 km düz yolda sürmektense 13 km tırmanmak daha kolayına gelmiştir büyük ihtimalle. 90-100 dk.'da bitirir heralde etabı. 60-70 dk'da bitirirse helal derim :)

Tabikide amaç ilgi odağı olmak,oldurmak.

@reha genç

2 ay antreman yapsa Türkiye'de onu geçecek zor bulunur ama.Adam sonuçta formula 1 gibi en az profesyonel bisikletçilik kadar dayanıklılık ve fiziksel güç gerektiren bir sporu profesyonel olarak yapıyor:)

Geri