Scudo Sports

Giro De Italia 2010

@Ali Gelir

EFSANELER EMEKLİ OLSALARDA ÖLSELERDE HERZAMAN VAR OLUCAKLARDIR...

SAYIN LANCE AMSTRONG DÜŞMANI :)

Scudo
@Ali Gelir

AYIP SENIN IZLEDIGIN EKRANA EGOİST VE NEFRETSEL HAREKETLER YAPILDIGI ANDA OLUŞUYOR..

UNUTMAYALIM O PEDALLAR BEDAVA DÖNMÜYOR SEN BEN KIM OLURSA OLSUN BEDAVA SAĞLAMAZ O ÇAPTAKİ ORGANİZASYONLARI BIRAKTA MİLYONLARI EKRAN BAŞINA BAĞLAYAN BİR SPORCUNUN REKLAMI YAPILIYOR OLSUN

Ayrica Arkadaslar Konu DaĞilmasin O Fotograf Ve Aciklama Dikkatli Bakiniz Imzamda Mevcuttur. Guzel Mucadele Dememe Karsin Cvplariniz Buradan DeĞİl Özelden Olsunki Konu DaĞilip BaŞka Yerlere Cekilmesin Cok Cok Kolay Bİr Yol Pm Var İmza EleŞtİrelİrİnİzİ Oradan Yaparsaniz İyİ Olur

10.Etap Sonuçları

1 Tyler Farrar (USA) Garmin - Transitions
2 Fabio Sabatini (Ita) Liquigas-Doimo
3 Julian Dean (NZl) Garmin - Transitions
4 Robert McEwen (Aus) Team Katusha
5 Robert Forster (Ger) Team Milram
6 Sebastien Hinault (Fra) AG2R La Mondiale
7 Andre Greipel (Ger) Team HTC - Columbia
8 Danilo Hondo (Ger) Lampre-Farnese Vini

Genel Klasman
Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:01:12
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:01:33
4 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:01:51
5 Marco Pinotti (Ita) Team HTC - Columbia 0:02:17
6 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 0:02:26
7 Vladimir Karpets (Rus) Team Katusha 0:02:34
8 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 0:02:47

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
@derşan sezer

merhaba
california yarışı 23:30'da canlı olarak veriliyor. 1:30'a kadar hem de...
çünkü, ABD bizden 8-9 saat geride...

sabah italia akşam california. canlı canlı
bi de fabian, schleck, lance, voigt, cavendish, boonen ...baya kalabalık...
columbia treni orada da önde. 1. etabı cavendish füzesiyle aldılar.
orada cavendish burada graipel.
ilk etapta son kilometrelerdeki kriteryumdaki son düzlükte boonen kaza yaptı. üstü başı yırtıldı :(
BMC orda da koşuyor burda da. hatta giro'da 8. etaptaki çamurlardan çıkıp da etabı alan evans'a takımından bir övgü gelmiş : "bizlere italya'dan ilham veriyor evans" diye...
ABD'nin yolları inanılmaz sokakları caddeleri bile 8 şerit nerdeyse.

dün 2. etabı eurosport hava muhalefetinden veremedi o yüzden dün gece italia'nın 9. etabı 80. km'den itibaren yeniden ekrandaydı.
bugün california'nın 3. etabını umarım geceleyin bi aksilik olmazsa canlı olarak eurosport verir.

google'dan ararsanız resmi web sitesinden de ulaşabilirsiniz. bilgilere...
iyi seyirler.

az evvelki mesajımdaki "çamur banyosu"nun 8.etapta diyıl 7. etapta yapıldığını düzeltir yanlışımdan dolayı "afedersiniz" demek isterim.

bakınız çamur ve cadel :)

(link)
(link)

Sağol kardeşim izledim çok güzeldi.ÇAmurda acayipti biz olsak düşünüyoumda milyonkere düşmüştük :) adamlar cidden süperler.

Richie Porte (Saxobank) bu çocuğa dikkat edin ileride yıldız olabilir

Şu anda genel klasmanda 7. sırada , TT ve tırmanış etaplarında çok iyiydi

Avustralyalı , 25 yaşında

Giro d'Italia 2010 Aldığı Dereceler
6º 08/05/2010 Etap 1 Giro d´Italia
16º 15/05/2010 Etap 7 Giro d´Italia
16º 17/05/2010 Etap 9 Giro d´Italia
17º 10/05/2010 Etap 3 Giro d´Italia
17º 16/05/2010 Etap 8 Giro d´Italia
24º 14/05/2010 Etap 6 Giro d´Italia
33º 09/05/2010 Etap 2 Giro d´Italia
38º 18/05/2010 Etap 10 Giro d´Italia
54º 13/05/2010 Etap 5 Giro d´Italia

http://i46.tinypic.com/fdhf8j.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@ömerr

Başta Cadel Evans olmak üzere Richie Porte(Saxobank), Baden Cooke(Saxobank), Adam Hansen (Team HTC - Columbia), Robbie McEwen(Katusha) , Matthew Goss (Team HTC - Columbia) , Matthew Lloyd(Omega Pharma-Lotto) gibi Avustralyalılar çok iyi neticeler alıp yarışa heyecan katıyor . Bir de Tyler Farrar(Garmin - USA) unutmamak lazım

Bu arada Andre Greipel , Carlos Candil Sastre , David Moncoutie , Frantisek Rabon , David Loosli turda asfalt oldular.

Tabii genel klasman favorim Cadel Evans . Vinokourov'un fazla dayanacağını sanmıyorum .Richie Porte , David Arroyo Duran , Damiano Cunego , Marco Pinotti , Xavier Tondo Volpini 'de üst sıralar da yer almasını beklediğim sporcular .Dağ etapları yaklaşıyor , mutlaka bir Domenico Pozzovivo zaferi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
aslında cadel evans için bulunmaz fırsat bu sene giro.
TdF'de aynı başarıyı yakalayamaz sanırım.
çünkü, yıldızlar california'da. şilek ve contador yok. fabian ve cavendish sprinterleri de yok. genel klasmanda da 1:12 geride.
ve takım ruhu da iyi adam da iyi.

sizler tırmanıcıları daha yakından biliyorsanız bi yazar mısınız?
yeşil mayoları bi şekilde görüyoruz farkediyoruz. ama iyi tırmanıcılar giro'da kimler?

Bildiğiniz isimlerden farklı isimler söyleyemeyeceğim

İlk yirmideki sporcuların hepsi iyi tırmanıcı .

Ekstradan Chris Anker Sorensen(Saxobank) ,Domenico Pozzovivo(Colnago CSF)
Linus Gerdemann(Milram), Simone Startoni(Colnago CSF) sıralamada daha geride olmalarına rağmen tırmanış etaplarında derece beklediğim sporcular

Bu iş aslında takım işi olduğu için bende Cadel Evans'tan TdF'de birşey beklemiyorum . BMC Racing takımı çok kuvvetli bir takım değil . 3.Etapta da domestikleri yardım edemediği için Cadel tek başına pembe mayosuyla ana grubu 1-2 km çekmişti. Çok ilginç bir andı.

BMC Racing takımında Cadel'dan sonra en iyi sporcu 61. sırada ve takım sıralamasında 22 takım arasında 15. sıradalar.Takım oldukça zayıf görünüşte ve ekibin tamamı Cadel Evans'a hizmet için seçilmiş ama pek iyi görmedim . Dağ etapları çok sonuca etki edici olacak

Cadel Evans grubu çekiyor .Domestikler nerede , bu nasıl iş ?
http://i47.tinypic.com/2nrfpdu.jpg

Herşey altüst oldu

Geçen sene L'Aquila şehrinde deprem olmuştu. Bu sene ise Giro'da genel klasman depremi oldu.

Vino ve Cadel Evans'ın bulunduğu grup 12 dakika fark yedi.

Etap 11:Lucera - L'Aquila 262km

1 Evgeni Petrov (Rus) Team Katusha 6:28:29
2 Dario Cataldo (Ita) Quick Step 0:00:05
3 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team
4 Bradley Wiggins (GBr) Sky Professional Cycling Team 0:00:07
5 Alexander Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale
6 Linus Gerdemann (Ger) Milram
7 Jerome Pineau (Fra) Quick Step
8 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne

Ben bu işten biraz anlıyorum galiba

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=61789&page=7

Richie Porte ile ilgili yazıma bakınız

11.Etap sonrası Genel Klasman

1 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 45:30:16
2 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 0:01:42
3 Robert Kiserlovski (Cro) Liquigas-Doimo 0:01:56
4 Xavier Tondo Volpini (Spa) Cervelo Test Team 0:03:54
5 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas - Doimo 4'41"
6 Alexander Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale 0:05:16
7 Linus Gerdemann (Ger) Milram 0:05:34
8 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team 0:07:09

• Beğen
Tepkiler: fecredall
ARMSTRONG sadece bir sporcu olarak, gönüllerde taht kurmadı.insan oldu, bir insandan beklenebilecek güzel, iyi, olumlu davranışları vardı. beni az çok biliyorsunuz. teknik bilgim yok. lisan bilmiyorum onun için davranışlarını, mimiklerini, cevreye ve arkadaşlarına davranışlarını,bütün dikkatimle inceledim.FRANSA Turunu kazandığı ilk sene, yarışlar boyunca arabada takip eden annesi. karısı ve köğeğiyle dikkatimi çekmişti,daha sonraları çocuklarını hep yanında istemesi, bütün başarılarını arkadaşlarıyla sonra hemen yanı başında beliren çocuklarıla paylaşmasını hep taktir ettim. bunlar kanserle savaşı hariç. şu anda AMERİKA turunda duyduğuma göre her geçtiği şehirlere 100 MİLYON dolar kazandırıyormuş
ben artık ondan derece beklemiyorum, yarışlarda onu seyretmek bana yetiyor. helede o 4 çocuğuyla verdiği resim çok güzel, artık o benim AMERİKALI oğlum oldu.
sporcuların büyük başarıları olur, taktir edersiniz, ama böyle sevgileri kazanamazsınız.:p

Ayla Abla haklısınız

Ben bisiklet olayına futbol mantığıyla bakmıyorum zaten , bütün bisikletçileri seviyorum. Lance ,Contador veya vs'yi birbiriyle karşılaştırmak olayı hoşuma gitmiyor o kadar.

Hepsini izlemek bana zevk veriyor. Bugün Yevgeni Petrov(Katusha) son yokuşu tırmanırken emin olun benim omuriliğime ağrılar girdi. Adam finişi geçince ben de rahatladım

Bence bisiklet olayı tamamıyla yardımlaşma olayı , tamamıyla takım ruhu . Hatta rakip takım sporcularının bile birbirleriyle yardımlaşma , dayanışma içine girdikleri benzeri olmayan bir spor dalı . Damaklarda bıraktığı tad başka .Yoksa Lance daha iyi , Contador tü kaka veya vs sporcu için böyle yorumlar yapılması hoş değil .

Senede 35000km süren hangi sporcu kötü olabilirki ? Bence en zor spor bu , insanın enerjisinin mekanikle birleştiği , doğa koşullarının her saniye etki ettiği , bu spor dalında rekabetçi anlayış elbette futboldaki gibi olmamalı.

Dün aynı takımda olanlar bugün ayrı takımdalar . Olayı azdıran , kişileri birbirine düşüren dünya bisiklet medyası ve bundan nemalanan kişiler . Yoksa bisiklet sporu içinde bunları asla barındırmayacak bir spor.

Bizlerde buna alet olmayalım , her yarışı kendi içinde değerlendirelim , yeter kanımca

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
11.Etap Genel Klasman

Vino ve Cadel döküldü .12 dk fark yediler. Süper bir etaptı

1 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 45:30:16
2 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 0:01:42
3 Robert Kiserlovski (Cro) Liquigas-Doimo 0:01:56
4 Xavier Tondo Volpini (Spa) Cervelo Test Team 0:03:54
5 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doim 04:41
6 Alexander Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale 0:05:16
7 Linus Gerdemann (Ger) Team Milram 0:05:34
8 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team 0:07:09
9 Laurent Didier (Lux) Team Saxo Bank 0:07:24
10 Bradley Wiggins (GBr) Sky Professional Cycling Team 0:08:14
11 Jan Bakelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:08:35
12 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 0:09:58
13 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:11:10
14 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 0:11:28
15 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:11:49
16 Marco Pinotti (Ita) Team HTC - Columbia 0:12:15
17 Francis De Greef (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:12:21
18 Vladimir Karpets (Rus) Team Katusha 0:12:32
19 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 0:12:42
20 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Farnese Vini 0:13:03

selam
dünkü etapta "tuhaf" bi durum olmuş.
ama etabı tam seyredemedim akşam da özeti yoktu. şimdi 14:50 ve 27.km'de özet vermekte eurosport. yalnız kaçıncı km'de nasıl bi kopuş oldu etabın yapısı nasıldı...

dünü sizler bi özet geçseniz. seyretmiş kadar olsak.

@Teoremos

Valla ilginç bir etapmış .Ben yayını RaiSport'tan seyrettiğim için anlamadım .Ama okuduğum kadarıyla 56 kişilik bir grup 20.kilometrede kaçmışlar. Vino ve Cadel ise buna karşılık vermemişler.

Kaçan grupta:
Richie Porte, Chris Anker Sorensen, Laurent Didier (Saxo Bank); Bradley Wiggins, Michael Barry, Steve Cummings, Morris Possoni (Team Sky); Matt Goss (HTC-Columbia); Giampaolo Caruso, Joan Horrach (Katusha); Matteo Bono (Lampre-Farnese Vini); Valerio Agnoli, Tiziano Dall’Antonia, Robert Kiserlovski, Alessandro Vanotti (Liquigas-Doimo); Jan Bakelandts, Francis De Greef, Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto) and Dario Cataldo & Jerome Pineau (Quick Step)

çok kaliteli bisikletçiler varken nasıl böyle bir hata yapıldı anlamak mümkün değil.

Düşündüğüm 2 ihtimal var:

1.Havanın çok yağmurlu olması
2.Astana ve BMC Racing takımları 3'er adamlarını kaybettiler . 6'şar kişiyle böyle bir şeye cesaret edemediler galiba .Bunlar benim varsayımlar tabii

Vino ,tur daha bitmedi diyor. Daha 5 tane çok zorlu dağ etabı var .Bekleyip göreceğiz ama benim tek yorumum var

"L'Aquila'da 2.deprem oldu"

Geri