Scudo Sports

Gidondan gelen çıt çıt sesi

burki

Üye
Tepki
66
Bisiklet
Claud Butler
Bisiklet salcano'nun hibrid trekking(tur?) bisikletlerinden. Gidon boğazının açısı değiştirilebiliyor. Fakat tümseklerden geçerken yada gidona biraz yüklenirsem "çıt"sesi duyulabiliyor. Gres yağını gidon ile gidonu tutan yer arasına sürsem sizce düzelir mi?

Sanırım biriken toz ve kir bu soruna yol açıyor. Pedalda yüklenince çıkan ses'e çok benziyor.

Resim:
https://s8.postimg.org/va2f125z9/DSCF2742.jpg

Sesi kesmek için nereyi temizleyip, yağlamalıyım?

Scudo
aynı ses bendede var,sağ-sol yaptıkça yada sarsıntı da çıt çıt ötüp duruyor,bisiklet daha 3 haftalık sedona 345.
anlamadım ne iş?

Pedaldaki sorunu, söküp toz ve kirleri temizleyip yerine takınca çözmüştüm. Az sonra gidonu temizlemeye çalışacağım.
Öndeki amortisör de ses yapıyor olabilir. Çünkü kilitli halde sabit maşa gibi kullanıyorum.

Bunun sebebi şu arkadaşlar ; Maşa şaft borusu kadronun alın borusuna girerken içine giren toz tanecikleri :) Muhtemelen bisikletiniz bakımda iken maşanın şaft borusu çıkartılıp kirli gress yağı ile yağlandı.

Ve gress yağındaki o tozlar, ön frene bastığınızda, tümseklerden geçtiğinizde, veyahut maşanız çalışmaya başladığında sesi yapar :)

Bunun çözümü ise maşayı çıkartıp alın borusuna tazyikli su yada fren balata temizleyici sprey ile temizlemek, aynı işlemi kadronun alın borusu içerisinede yapmalısınız. Aynı sorun bendede vardı ve bu işlemi yaptıktan sonra düzeldi...

Gidon boğazını komple söküp yerine tekrar monte edemem diye korkuyorum. O kadar teknik bilgim yok malesef.

Bendeki gidon boğazının gidona bağlanan kısmında iki adet vida var. Ben de gidonu çekince aynı sesi duyuyorum. Sanırım iki adet vida olmasından kaynaklanıyor. Gidonu hareketsiz bırakacak kadar sıkamıyor.

Aynı sorun bende de vardı maşayı ve gidonu çıkarıp komple temizledim ve sorun kalmadı. Kirlenmeden dolayı oluşan bir sorun..

çok sıkmış olaiblirsiniz, burdaki vidalar ayar içindir çok sıkılmaz gerektiği kadar sıkılır iyice gevşetip gerektiği kadar sıkın ;)

@Mert Ahmet

Bendeki alyan anahtarlar bunları açamıyor. Çok sert sıkılmış. Kaliteli alyan lazım heralde.

@burak ilhan
O zaman sorun dediğim gibi. Ben sıkmıştm benim mtbyi. Tekerleği patladı bisikletçiye götürdüm abi bunun direksiyonun sen nası çeviriyorsun dedi. Sonra anlattı böyle ayar için bunlar çok sıkılmaz diye. Bir bisikletçiye gitseniz gidonum çok mu sıkılmış acaba tık tık ses geliyo deseniz yardımcı olurlar :)

Gidondan gelen "cit" sesleri gidon boynu ve gidon bari baglanti vidalarinin gevsemesi veya cok fazla sıkılmasından kaynaklanır. Vidalarinizi yoklayin. Gevsekse sıkın.
Zaman icinde ses tekrar ederse yine gevseme yapmis olabilir.

NOT: Bu kucuk citlamalar genellikle bisikletin herhangi bir yerindeki gevsemelerden, cok asiri sıkmalardan veya tozlarin araya sizmasindan kaynaklanabilir.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
bisiklet yağmurda kullanıldıysa yağmur suyuyla birlikte vidaların olduğu alanlara kum tanecikleri kaçar ve hafif oynamalarda çıtırtılar yapar. aynı durum bende defalarca oldu. sadece gidon boğazıyla gidon bağlantı yerlerini ayırıp temizlemeniz yeterlidir. büyük ihtimalle sele borusundan da o çıtırtılar geliyodur

Ayarlı gidon boğazlarında benim de kronik yaşadığım problemdi.
Çözümü şöyle buldum. Öncelikle gidon boğazını söktüm. Vidalarını çıkardım. Temizledim. Kuruladım. Yağladım. Montajı yaptıktan sonra gidon boğazı yüksekliğini ayarladım ve yükseklik ayar vidasını çok sert sıktım. Sorun ortadan kalktı.
Deneyebilirsiniz.

Önce vidaları komple söktüm. Çok az wd 40 la kir ve pislikleri temizledim. Kuruladıktan sonra demirin demire değdi yerlere çok az kırmızı gres yağı sürdüm. Derece ayarını yaptıktan sonra, boğazın aralarına ince makina yağı damlattım. Sesten tamamen kurtuldum. Bir de vidanın altında halka şeklinde ara bağlantı demiri vardı. Ara bağlantının adı somun puluymuş. Kırıldığı için ses yapıyor olabilirdi. Onu pense ile düzleyip tekrar yerine koydum. Her şey çözüldü. sadece ön süspansiyon kilidinden ses geliyor bazen. o da normal olmalı.

Bende de vardı o ses. Gidonda ki alyan vidaları sıktım. Ses kesildi. :) Sakın o parçaların eklem yerlerini yağlamayın!

Bisikletim daha 4 günlük olmasına karşın bisikletimin gidonundan ses geliyor aslında olay şöyle oldu : bisikleti aldıktan sorna gidon azıcık oynuyordu gidip sıktırdım gidon boğazını sıktı (gidon boğazı ayarlı 31.8mm) sorna sürekli çıt çıt diye sesler gelmeye başladı adama tekrar götürdüm bu kronik dedi bende gidon boğazı aramaya başladım ama fiyatları yüksek geldi açıkcası bisikleti aldıktan sorna 5 kuruş para kalmadı.:) sorna burayı görünce biraz içim rahatladı ama bisiklet kirli filan değil ama ben mi çok sert kullanıyorum filan ama aklıma çok takıldı bu ses bisikleti bile kullanmıyorum şuan birşey olmasın diye bunun kesin çözümü varmıdır yoksa servise mi götüreyim
BİSİKLET : BİANCHİ TOURİNG 713 (4 gün içinde 60 km yol yaptım)
ayrıca bisikleti yeni alınca yapılması gereken şeyler varmı varsa nelerdir ? ve ara bakım ne zamanda bir yapılması gerekir ?

ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜRLER (yazım yanlışları için özür dilerim daha 1 dk önce kayıt oldum foruma ilk yorumum :):))13268ee6-303f-4177-bc79-4acb45ca4be9.jpg

@emreli123 bisikletçi gidonu sıkarken çok sıkmış, elinde uygun anahtarlar varsa önce gidon boğazının yandaki vidalarını gevşet sonrada gidon boğazının en tepesinde bulunan vidayı yarım tur gevşet,yandaki vidaları tekrar sıkıla.Ses kesilmezse yanları tekrar gevşet tepedekini de çeyrek tur ses gidene kadar gevşet

Tamam teşşekür ederim hemen deneyeceğim ve bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşşekür ederim

Bisikleti yapmaya çalıştım olmadı dediklerini zi bisikletciye soyledim yaptı yine olmadı adam gidon boğazını değiştir dedi aliexpressten karbon fiber lerine bakıyorum sizce uygunmu yada bilindik marka filan carsa varsa almadan önce servisede göturecem

@emreli123 bence ilk önce servise götür ücretsiz değiştirip,sorunu çözsünler.4 günlük bisiklete yeni gidon boğazı almanı tavsiye etmem,aliexpress'ten almanı hiç tavsiye etmem.Bisikletçiye yanında bir büyüğün ile gidersen daha iyi olur

garanti belgesini kaybettim. :) şansıma bisikletten düşütüm bol çizikli bir düşüş oldu ama neyse:booo: bisiklet hakkında düşüncenizi ve bakım hakkında ki bilgilerinizi alabilirmiyim ? cuma veya cumartesi servise götürmeyi düşünüyorum ayrıca bisiklete ne kadar dikkat edersem o kadar birşey oluyor artık dikkatsiz bir şekilde kendi sürüş keyfime bakıcam ilerde de arka vites ini değiştimeyi düşünüyorum yine 8 li olucak ama daha üst segmentlere geçmeyi düşünüyorum ama üstündeki tourney tx 800 de baya dayanıklı çıktı arkadan 2 arkadaşım sağolsun bol bol vurdular yere düşünce yanı filan eridi ama ilk günkü gibi çalışıyor.

Geri