Scudo Sports

Gidon yerine direksiyon kelimesini kullanmak

ben daha geçen aya kadar kadroya kasa diyordum :D

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Scudo
@c. kırmızı

Ben de bu forumu keşfedene kadar kadroya gövde diyordum :D

Onu yadırgamıyorum ama bisikletin bagajına sele diyen bir ton insan tanıyorum, hatta yanlışlıkla bazen ben de diyorum. :D
"Yolda giderken abi beni de seleye bindir" diyene, "Ulen selede ben oturuyorum" demiyorum, diyemiyorum. :ühüüü:

Bırakın herkes istediğini söylesin yeterki bisiklet sürsün.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence yapılacak en mantıklı şey eğer bisikletten anlayan biriyle konuşuyorsanız bisiklet terimleri, anlamayan biriyle konuşuyorsanız günlük hayattaki karşılıklarını söyleyin. :)

İnsanların birbiri ile doğru anlaşabilmesi için doğru kelimelerin kullanılması gerekir. Her taşıtın kendine göre terminolojisi vardır. Bu terminolojiyi bilip ona göre konuşmak gerekir. Yoksa birbirimizi anlamakta zorlanırız.

Kişinin ilgi alanına girmeyen veya yeni merak sardığı bir konuda terminolojiyi bilmemesi çok normal. Bununla dalga geçilmesi anormal! Meraklisi ve ogrenmeye hevesli biriyse karsinizdaki guzel guzel anlatirsiniz. Olmadi anlayacagi dilden konusur, sohbeti gecistirirsiniz.
Yeni bisiklete baslayan bisiklet terminolojisini bilmek zorunda degil.
Farzedin yelkencilige merak sardiniz, scuba (tüplü) dalışa merak sardınız, model araç/uçağa merak saldınız... İşin ehli olanlar terminolojiyi bilmiyorsunuz diye dalga geçecek değil herhalde. Herkes aynı yollardan geçiyor sonuçta.

İşte size eğlenceli bir bilgisayar servisinde geçen terminoloji klibi:
(link)!

Ama kasıtlı olarak veya ukala tavırlarla yanlış terminoloji kullanan varsa ona da inceden işlemek lazımki bizimde egomuz tatmin olsun :p

Geri