Fiziğin vento serilerini kullandım ancak eldivenli ve uzun süreli sürüşlerin arttığı yaz zamanlarında bir sezon dayanıyor dayanmıyor... 2.5 mm lik et kalınlığına sahip.. Dayanmadı derken de tabi, kozmetik olarak yıpranmaya başlıyor... Üzerindeki kaplamalar soyulmaya başladı.. Belki de benim terim, fazla tuzlu ve asitli, bu yüzden optimum mukavemetinden uzak ve zayıf kalmıştır... Ancak yaz başı yeni bir vento sardım, eldivensiz kullandım. Bunun dış kısmı hafif parlak-mat idi.. Şimdi daha da matlaştı... Siyah renk tercih etmiştim.. Daha fazla güneş ışığı topluyor ama en azından kirini belli etmiyor...
Fiziğin kullandığım diğer modeli tempo lesclasiques 3.0 mm lik parlak ve deri yüzey hissiyatı veren modeli.. En çok memnun kaldığım bu.. Titreşimi efsane emiyor ve temizlik yaparken de dış yüzey kaplaması kolay kolay zarar görmüyor.. Bir ara ufak tefek ağırlıklardan nasıl kurtulurum diye düşünürken bu modelden vazgeçmiştim, bir de fiyatından ötürü tabi

ancak yerel mağazalarda bazen %15- %25 gibi sepette indirimler denk geliyor...Şuanki ort ürün bedeli 1250 tl civarı ancak kesinlikle ömür ve hizmet açısından tavsiye edeceğim bir ürün...
Aliexp hakkında da yorum paylaşan arkadaşlara katılıyorum.. Fizik ya da pro gibi gidon sargılarına 1 kere para vermektense ya da 1 sezon kullanmaktansa, bisikletlerimizde en fazla sarf olan, belki de fren ve zincirlerden hemen sonra gidon sargısı gelir, aliexp ten 2-3 set sargı alıp kullanmak en mantıklısı....
Bu arada renk ve marka baskım yok ama tek tip almaktansa, gidonu sarmasına göre değişen, gidon boğazına doğru siyahlaşan ya da gidon boğazından uzaklaşan kısımlara doğru siyahlaşan desenlerde gidon bantları öneririm..