Scudo Sports

Giant Tcr Advenced Pro 0 2017 kadro çatlaması

Yahu bu canyonların her yerimi hatalı olur bu ne biçim şey. Adamların tüm karbonları sorunlu. Hep arka çataldan gidiyorlar. Değiştirmesi o stresi bana yaşatması vs olacak şey değil. Sonradan bana 1 degil 2 karbonda hediye etse alınmaz bence. Ayrica hangi marka olursa olsun karbon bisiklette 2. el alinmaz, alu alinabilir ama karbon ısı altinda kalmışmı nerden bileceksiniz ki bu imkansız. Isı yiyen karbonun yapisi bozulur ve ilk darbede güm.Acaba canyon alu lar da sorunlumudur? Bilgisi olan varsa paylasabilirmi? Al endurace disc 7.0 baktım frame 1350 gr diyor cf den 200 gr -250 gr daha agir cok farkli degil gerci bulabilirsem bmc al teammachine disc frame i 1250 gr. mış onu tercih ederim ama bakalım.

Scudo
bende konuyu bastan sona d'kkatlice okudum.magdur olan arkadas siteminde sonuna kadar hakli arkadasindan yedigi kazikta cabasi.genel yetkili servis sorumlusu arkadas firmayla musteri arasinda bir araci gorevi oldugu icin kendisine verilen yetkileri ve prosedurleri uyguluyor benden bu kadar diyor yapacak bisey yok.yani herkes kendine gore hakli peki suclu kim! suclu sistem.bu meretin uzerinde barkodu kadro numarasi yokmu kardesim var eee bitti! bu barkod numarasindan dunyanin oteki ucundada olsan kayitli degilmi.urunun ismi cismi ne zaman alindi herseyiyle zaten bilgisine ulasiliyor.ne faturasi kardesim! artik insanlarin bile kicina cip takacaklar veya bileklerine barkod koyacaklar! okuttunmu tamam.madem uluslararasi bir firmasin madem dunya devisin madem kurumsalsin madem araba parasina bisiklet satabiliyorsun essek gibi malinin arkasinda durman lazim arkadas.tek kelimeyle rezalet! en kotusude butun markalarin sistemi bu sekilde isliyorsa suc firmalarda degil bu sacma uygulamalara ragmen halen oralardan bisiklet alan bizlerdedir! kendileri beceremiyor gidiyolar hepsi uzakdoguda tayvanda belkide 100dolara karbon kadro mal ediyorlar millete attiklari kazigin haddi hesabi yok sonrada ilk sahibimisin faturan nerde! buyuk konusmiyayim insallah benim basima gelmez ilk sahibinin Allah gostermesin öldüğünü farzet ya! hani mercedesini fabrikanin onunde yakan bir adam vardiya bende bisikletini parcalayan adam olarak aksam haberlerine cikarim heralde

Son düzenleme:
@Roadlover hocam dediğiniz gibi bence mesele karbonun kendisinde markada değil karbon korkutucu bir madde aslında bizimkisi Gül diken muhabbeti biraz. Asıl konu karbon alınıyorsa firmanın bu mala kendi hatalı üretimi ise her şartta sahip çıkması asıl önemli olan bu bence. Çünkü her marka karbon çok basit birşeyden kırılabilir maddesel bir durum bu maalesef.

Bu başlıktan sonra, henüz yeni TCR alan bir arkadaşımın elinde faturası olmasına rağmen satılığa koyduğunu öğrendim hayırlısı olsun, bir müsibet bin nasihatten hayırlıdır ne mutlu bana.
@seko35.50 hocam dediğim gibi Giant tarafından amaç sorun çözmek değil bundan sebep sorun doğuyor şuan. Specialized aktif pedal 1. Sahibi ve faturası olan bir tanıdığıma geçen sene bisikleti kullandığı yeri bahane ederek kullanıcı hatası diyerek kadroyu geri yollamıştı. Başlığı açarken son Garmin kaydımı paylaşmamın sebebi de buydu. Yani demem o ki bunlar öyle firmalar ki yıkarıda ki saçma sebeplerle bile ipe un serebiliyor, bu ihtimali düşünerek garantiden yardım edeceklerini umarak son sürüşümü bile paylaşmıştım ama biraz fazla iyimser olmuşum.

Fatura konusunda şundan bahçedeyim ; yukarı da anlatmıştım çalınan Trek bisikletimin seri numarasını öğrenmem lazımdı çünkü herşeyden tam emin olmalıydım bisikleti geri almak için buluşmaya giderken. Bisikleti ikinci el almıştım bisikletin sıfır alındığı dannys cycles a gittim, böyle böyle bir olay geldi başıma bende ikinci sahibiydim bana seri numarasını verir misiniz dedim. Peki ilk sahibinin adı soyadı dediler üstünden 1 yıl geçmiş nerdeyse bilmiyorum dedim tamam o halde neticede sahibiyle iletişime geçtiniz telefon numarasını söyleyin öyle yardımcı olalım heh dedim o olur işte. Bisikleti aldığım spanishin numarayı söyledim şak seri numarayı değil yanında faturanın kopyasını da verdi ve ben gidip gönül rahatlığıyla bisikletimi geri aldım. Artık mevzu bu kadar basit yok fatura yok son sürüş yok kağıt kalem ıslak imza bunlar işi tamamen yokuşa sürmenin kılıfı. Dediğim gibi ilk sahibi uğraşmıyor umrunda değil ama gainttan bir telefon gelse sen bu bisikleti bu adama sattın mı diye adam sattım diyecek o kadar da hain değil yani :D Çözülmek istense bir iş günü içinde çözülecek bir durum bu ama istenmiyor..

Son düzenleme:
Garanti sadece ilk kullanıcıysanız işler diyenler için paylaşıyorum. Canyon kadrosetimi Almanya'dan bir arkadaşım kendi adına fatura ettirip bana öyle getirmişti. Bisikletimle kaza yapıp maşayı kırınca crash replacement'tan faydalanmak için Canyon'a yazdığımda fatura edilen kişiden bisikletin yeni sahibinin ben olduğuma dair onay maili atmasını istediler. Maildenden sonra garanti kuralları işlemeye devam etti.

Garanti sadece ilk kullanıcıysanız işler diyenler için paylaşıyorum. Canyon kadrosetimi Almanya'dan bir arkadaşım kendi adına fatura ettirip bana öyle getirmişti. Bisikletimle kaza yapıp maşayı kırınca crash replacement'tan faydalanmak için Canyon'a yazdığımda fatura edilen kişiden bisikletin yeni sahibinin ben olduğuma dair onay maili atmasını istediler. Maildenden sonra garanti kuralları işlemeye devam etti.
Hahahaha çok iyi ya valla Trek ve Bmcleri satarsam ilk alacağım bisiklet canyon bundan böyle :)

Ne kazası hocam görüyorsunuz fotoğraflarda %100 fabrika hatası olan bir çatlak için bırakın garantiyi işletmek için yeni yollar denemeyi en ufak bir mahçubiyet bile yok adamlarda, güç zehirlenmesi bu olsa gerek :) Sağolsunlar geliş fiyatına kadro verelim dediler, alacağımdan değil vallahi sırf meraktan açtım sordum benim kadro pro 0 benim kadronun yanılmıyorsam 3 model altını yani TCR giriş kadrosuna 12 bin TL fiyat çektiler nakit 9500 vav dedim. Bu paraya ödedikten sonra SL getirtirim ben 3 gün sonraya Almanya’dan :) Burdan ayriyeten seslenmiş olayım size giriş TCR kadrosunun maliyeti gelişi bu fiyatsa bence bu işi yapmayın birşey kazanamazsınız yazık günah enerjinizive naktimizi başka birşeye harcayın.
TCR pro kadrosetinin Amerika ve İngiltere parakende satış fiyatları ektedir..FE7A35C3-E17C-4D1A-A15A-41B0C9A71CE9.png825825B6-F694-4226-821D-0C3A7D340F4D.png

Hahahaha çok iyi ya valla Trek ve Bmcleri satarsam ilk alacağım bisiklet canyon bundan böyle :)

Ne kazası hocam görüyorsunuz fotoğraflarda %100 fabrika hatası olan bir çatlak için bırakın garantiyi işletmek için yeni yollar denemeyi en ufak bir mahçubiyet bile yok adamlarda, güç zehirlenmesi bu olsa gerek :) Sağolsunlar geliş fiyatına kadro verelim dediler, alacağımdan değil vallahi sırf meraktan açtım sordum benim kadro pro 0 benim kadronun yanılmıyorsam 3 model altını yani TCR giriş kadrosuna 12 bin TL fiyat çektiler nakit 9500 vav dedim. Bu paraya ödedikten sonra SL getirtirim ben 3 gün sonraya Almanya’dan :) Burdan ayriyeten seslenmiş olayım size giriş TCR kadrosunun maliyeti gelişi bu fiyatsa bence bu işi yapmayın birşey kazanamazsınız yazık günah enerjinizive naktimizi başka birşeye harcayın.
TCR pro kadrosetinin Amerika ve İngiltere parakende satış fiyatları ektedir..225489 dosyayı görüntüle225490 dosyayı görüntüle
Bunu alınca dünya şampiyonu mu olunuyor çok para yahu...

@isosel sorma bizimki de iş işte neyine yetmiyor sanki salcano xrs30 sjsjsjs :D valla alu kullandığım günler daha mutlu huzurluydum. 15 16 gündür içinde bulunduğum rezil durum tam olarak paranla rezil olma deyiminin simülasyonu niteliğinde :)

@isosel sorma bizimki de iş işte neyine yetmiyor sanki salcano xrs30 sjsjsjs :D valla alu kullandığım günler daha mutlu huzurluydum. 15 16 gündür içinde bulunduğum rezil durum tam olarak paranla rezil olma deyiminin simülasyonu niteliğinde :)
allez sprint daha mutlu eder diye düşünüyorum zira aklımda bundan sonra o var :D

@isosel çok samimi söylüyorum alüminyum bir bisiklet alırsam ilerde, bu kesinlikle Allez sprint olacak. Çok çok başarılı harika açıları olan bir bisiklet :)

Hocam maduriyetin icin Üzgünüm ama her yazinda "bende bi sürü pahali pusiklet var , para var huzur var , ihtiyacim yok o kazali caynt kadroya " tarzi yaklasimlarin göze hoş durmuyor.

Bu Giant olayı bir ABD vatandaşının başına gelse ve işi görülmese şöyle yapardı: Yazışmaları bir yere kaydeder, ardından dr' a gidip 3 gün rapor alıp 2 de psikolojik ilaç yazdırır sonra da dava açardı: "Büyük bir zevkle ve güvenle aldığım bisikletim kırıldı, bu beni derinden yaraladı, firma garantiden işimi halletmedi, benim psikolojim bozuldu işte dr. faturası, işte kullandığım ilaçlar, şu kadar maddi bu kadar da manevi zararım oldu. Tazmin edilsin deyip 1 milyon dolar alırdı.

Genel kültürden anladığınız "cidden" bu mu?
Kültürsüz yaşayan bizmişiz meğer.

*** Başlıktaki konuda Giant'a resmi bir iade veya değişim talebi yapılmadığını hatırlatmak isterim.

@mariokaldato Elimden geldiğince bunu yansıtmamaya bunları dile getirmemeye çalıştım. Her mesaj da değil gerektiği yerde dile getirdim dile getirmememin tek sebebi görmemişlik veya bende bunlar var çok zenginim( zengin değil çalışan bir adamım bu arada :) ) bakın bakın falan demek de değil sadece Türk milletini iyi tanıdığım için yukarıda ki bazı mesajlarda göreceğiniz üzere sokaktan bulmam çalıntı bisiklet olma ihtimalleri dile getirildi kimi forum yazarlarınca yani lafın özü gerektiği yerde dile getirmemin tek sebebi benim bu bisikletin yasal sahibi olabilecek profilimin olduğunu anlatabilmek. Çok şükür bisiklet ağırlığı fiyatı zartu zurtu yarıştıracak yada insanlara bunlarla hava atacak yaşı geçtim ve o doygunluğa çoktan ulaştım. Yanlış anlaşılmalara mahal verdiysek affola hocam :)
*** Başlıktaki konuda Giant'a resmi bir iade veya değişim talebi yapılmadığını hatırlatmak isterim.
@tekvites neden acaba ? :D

Genel kültürden anladığınız "cidden" bu mu?
Kültürsüz yaşayan bizmişiz meğer.

Tüketici hakları kültürü yönünde söyledim. Orda kanunlar tüketicileri koruduğu için, insanlarda ona göre bir tüketici kültürü oluşmuş. Herkes hakkını sonuna kadar savunuyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bisikletli adam

Şundan emin olmanızı isterim ki iyi niyetle yaklaşmasam en başından bu kadar mesaja cevap yazmazdım herhalde. Bir forum üyesi olarak amacım Giant'ı savunmak değil, asıl amacım forum üzerinden yanlış bilgilendirmeler neticesinde başka mağduriyetler oluşmasın diye yazmaya devam ediyorum.

Crash Replacement ile Garanti farklı konulardır. Bu seçenek zaten Giant tarafından bisikletliadam a sunulduğunu kendisi belirtiyor hatta Giant arkadaşının mail atmasını da istemedi.

Garanti başvurusunu oluşturabilmesi için ona bisikleti satan arkadaşının mağaza dahi gitmeden mail atmasının yeterli olduğunu forumda yazdım. Okumamış olabilirsiniz, okumuş ama görmemezlikten gelmeyi de seçebilirsiniz. Kimseyi ikna etmeye bir çabam yok. Okumamış olanlar istemeden yanlış bilgi edinmesin diye devam ediyorum.

Canyon'un Garanti şartlarını ben kendim uydurmuyorum. Ahmet Mehmet dedi demiyorum. Merak ediyorsanız buyrun linkini de veriyorum.

İkinci el bisiklet alırken Garanti şartları gereği seçim yaparsanız ileride olası benzer durumlarla diğer markalarda da karşılaşabilirsiniz;

(link)

Burada Canyon'da garantinin sadece ilk sahibi (only for the first owner) için geçerli olduğu yazıyor. Resmi sitelerinde açıkladıkları 4 adımlı Garanti başvurusunda ilk madde faturanın sisteme yüklenmesi. (upload a photo of your receipt)
Ek olarak Canyon'un kendi söylediğine göre garanti kapsamında değiştirdikleri kadronun toplanması, kargo masrafı ve gümrük vergilerinin de alıcıya ait olduğu yazıyor.

Bununla beraber Canyon ilk alıcının maili üzerinden kendi sisteminden fatura bilgisini teyit ediyordur ya da edemiyordur kullanıcı memnuniyeti açısından bu kuralı esnetebiliyordur bunu bilmiyorum. Yapıyorsa bir bisiklet kullanıcısı olarak tebrik ederim. Ancak kendi resmi internet sitesindeki bilgiye göre herkese yapacağının garantisini hiçbir forum kullanıcısı vermemelidir. Sonra insanlar forumdan okudum ömür boyu garantisi varmış, forumdan okudum böyleymiş o yüzden aldım dediğinde ileride problem yaşaması ihtimaldir.

Faturanın neden istendiği ile ilgili de açıklamayı forum da yaptım. Merak eden bir iki sayfa geriye gidip okuyabilir. Bu açıklamalar sizi tatmin etmez, ona göre bisiklet alırsınız saygı duyarım. Olayı kişiselleştirmenin bir anlamı yok.

Son olarak bir insan olarak şunu diyorum: dünya keşke hepimizin kendi istediği gibi olsa ama ne yazık ki değil...

Ekran Resmi 2020-05-06 09.48.12.png

Ekran Resmi 2020-05-06 09.48.27.png

Bu garanti anlayışı Giant' ın ikinci elini öldürür. Buradan o anlaşılıyor. Bu durumda Giant alanlar, o bisikletin son sahibi olmayı göze almalı.. Bisiklet alırken garanti şatrlarını da iyi inceleyip ona göre davranmak lazım demek ki...

Bu garanti anlayışı Giant' ın ikinci elini öldürür. Buradan o anlaşılıyor. Bu durumda Giant alanlar, o bisikletin son sahibi olmayı göze almalı.. Bisiklet alırken garanti şatrlarını da iyi inceleyip ona göre davranmak lazım demek ki...

İster yeni bisiklet ister ikinci el bisiklet alırken eğer tercih sebebiniz garanti ise firmanın garanti şartlarını okumak gereklidir ve hangi marka olursa olsun alıcıdan üzerinde kadro numarası yazılmış alış faturasını talep ederseniz (hele ki güvenilir bir satıcı değilse) , hiçbir markada, "resmi internet sitelerinde belirlenen koşullar altında" benzer bir durum başınıza geldiğinde sıkıntı yaşamazsınız.

Garanti başvurusunu oluşturabilmesi için ona bisikleti satan arkadaşının mağaza dahi gitmeden mail atmasının yeterli olduğunu forumda yazdım.
Yani bunun meali şu mudur ? Eğer ilk sahibi bize size bisikleti sattığına dair onay verir ve faturayı ibraz ederse bu garanti sürecini başlatırız @ibrahimyilmaz ?

Yani bunun meali şu mudur ? Eğer ilk sahibi bize size bisikleti sattığına dair onay verir ve faturayı ibraz ederse bu garanti sürecini başlatırız @ibrahimyilmaz ?

Eğer elinde fatura varsa bana garanti başvurusu yapmak istediğine dair bir mail atması yeterli. Detaylı bilgileri kendisine iletirim. Süreci buradan da başlatabiliriz, Amerika'dan da başlatabilir.

@bisikletli adam hadi ikna et şu elemanı artık herkes vuslata ersin👍🏻👍🏻

Amacı nedir hasta mıdır bilmiyorum fakat az önce whatsappa baktım engelimi kaldırmış hemen yazdım gecenin üçü de olsa mesaj sesime uyanmış biraz kabaca da olsa cevap vermiş
Eğer elinde fatura varsa bana garanti başvurusu yapmak istediğine dair bir mail atması yeterli. Detaylı bilgileri kendisine iletirim. Süreci buradan da başlatabiliriz, Amerika'dan da başlatabilir.
Az önce yazdım kendisine gece 3 4 arası uyandırmış olduk artık bir ruh hastası olduğunu düşünüyorum biraz hakarette etti ama el mahkum sineye çekiyorum şuan :) ama mesajda belirttiği bişey var eğer Turkiye ofisi benimle iletişime geçerse ve gerçeklerse yardımcı olurum '' HAVE TURKISH DEALER CALL ME. IF THEY ARE REAL I MAY HELP'' @ibrahimyilmaz gerçekten iyi niyetli olduğunuzu ve bu olayın aslında bir telefon iki maille çözülebileceği inancındayım şuanda. Dilerseniz telefon numarası paylaşabilirim sizinle..
image0 (5).png

Geri