Şundan emin olmanızı isterim ki iyi niyetle yaklaşmasam en başından bu kadar mesaja cevap yazmazdım herhalde. Bir forum üyesi olarak amacım Giant'ı savunmak değil, asıl amacım forum üzerinden yanlış bilgilendirmeler neticesinde başka mağduriyetler oluşmasın diye yazmaya devam ediyorum.
Crash Replacement ile Garanti farklı konulardır. Bu seçenek zaten Giant tarafından bisikletliadam a sunulduğunu kendisi belirtiyor hatta Giant arkadaşının mail atmasını da istemedi.
Garanti başvurusunu oluşturabilmesi için ona bisikleti satan arkadaşının mağaza dahi gitmeden mail atmasının yeterli olduğunu forumda yazdım. Okumamış olabilirsiniz, okumuş ama görmemezlikten gelmeyi de seçebilirsiniz. Kimseyi ikna etmeye bir çabam yok. Okumamış olanlar istemeden yanlış bilgi edinmesin diye devam ediyorum.
Canyon'un Garanti şartlarını ben kendim uydurmuyorum. Ahmet Mehmet dedi demiyorum. Merak ediyorsanız buyrun linkini de veriyorum.
İkinci el bisiklet alırken Garanti şartları gereği seçim yaparsanız ileride olası benzer durumlarla diğer markalarda da karşılaşabilirsiniz;
(link)
Burada Canyon'da garantinin sadece ilk sahibi (only for the first owner) için geçerli olduğu yazıyor. Resmi sitelerinde açıkladıkları 4 adımlı Garanti başvurusunda ilk madde faturanın sisteme yüklenmesi. (upload a photo of your receipt)
Ek olarak Canyon'un kendi söylediğine göre garanti kapsamında değiştirdikleri kadronun toplanması, kargo masrafı ve gümrük vergilerinin de alıcıya ait olduğu yazıyor.
Bununla beraber Canyon ilk alıcının maili üzerinden kendi sisteminden fatura bilgisini teyit ediyordur ya da edemiyordur kullanıcı memnuniyeti açısından bu kuralı esnetebiliyordur bunu bilmiyorum. Yapıyorsa bir bisiklet kullanıcısı olarak tebrik ederim. Ancak
kendi resmi internet sitesindeki bilgiye göre herkese yapacağının garantisini hiçbir forum kullanıcısı vermemelidir. Sonra insanlar forumdan okudum ömür boyu garantisi varmış, forumdan okudum böyleymiş o yüzden aldım dediğinde ileride problem yaşaması ihtimaldir.
Faturanın neden istendiği ile ilgili de açıklamayı forum da yaptım. Merak eden bir iki sayfa geriye gidip okuyabilir. Bu açıklamalar sizi tatmin etmez, ona göre bisiklet alırsınız saygı duyarım. Olayı kişiselleştirmenin bir anlamı yok.
Son olarak bir insan olarak şunu diyorum: dünya keşke hepimizin kendi istediği gibi olsa ama ne yazık ki değil...
225504 dosyayı görüntüle
225505 dosyayı görüntüle