NKurtuldu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.062
- Bisiklet
- Canyon
Yazmıyayım diyordum dayanamadım. Bende Honda Civic vardı. 6 yıl veya 150.000 km garantili, sıfır satın aldım. 2. yıl kullanıp 60.000 km de sattım. Paramı aldım, noterde verdim gitti. Fatura matura yok. Diyelim ki adam satın aldıktan 1 yıl sonra, 20.000 km gittikten sonra araç arıza verdi. Şimdi yeni sahibi olan arkadaş resmi servise gittiğinde, " birader sen git eski sahibi gelsin, eski sahibi beni arasın, telefon açsın ya da sana fatura yazsın" bu garanti geçmez mi çekiyorlar? Hayır... Bakıyorlar şase ve seri numarasına, diyorlar ki "3 yıl daha garantisi var, bu arıza garanti kapsamındadır, yaparız" veya "bu arıza garanti dışıdır yapmayız."
Aynısını Giant da yapacak. bakacak seri numarasına, diyecek: Kardeşim bunun garantisi var veya yok. Ona göre işlem olacak ya da olmayacak. "Sen git ilk sahibi gelsin, sen git baban gelsin, ilk sahibi bana mail atsın, Amerika' dan mektup yazsın" bunlar ipe un serme.
Artık bisikletler de araba parası oldu arkadaşlar. Herkes hakkını korusun.... Almanya' ya gidip Focus veya Canyon alıp gelenler var. Onların kadroda sorun çıksa burda , yazsalar fakrikasına "bana ne" mi der adamlar. Bi düşünün bakalım.
Onun için marka olmak zordur.
Gene bir garanti hikayesiyle bitireyim: Uyanık geçinen bir arkadaşım vardı. EBAY' den fotoğraf makinası almış. Taaa Almanya' lardan kargoyla makina geldi. Fiş, fatura hak getire. Bu foto çekiyor, ama makina hatalı, kapkara çekiyor, herkes maymun gibi çıkıyor. Makina Nikon... Ben dalga geçiyorum bununla... Fakat bizimki makinayı Nikon Türkiye servise gönderdi İstanbul' a bir ihtimal garantiden yapılır mı diye... Ben "oğlum fiş yok fatura yok, garanti belgesi yok, bakmazlar" diyorum...
Servis aradı 3-5 gün sonra, dediler ki: "Bu makinanın sensörü yanık, bu sensör 160-170 dolar vs. Bu makina Türkiye dışı satılmış, seri numarası öyle gösteriyor, ama Nikon bizim markamızdır, markamızı yolda bırakmayız, sensörü garantiden değiştireceğiz Nikon Japonya' bunu bize öder..." Gerçekten de işlemi yaptılar, 1 kuruş da talep etmediler. Tamir edip yolladılar bizimkinin makinasını. Benim de ağzım açık kaldı.
Marka böyle olunur.
Herkese hayırlı ramazanlar, hayırlı pedallar...
Canyon kadromda boya çatlağı oldu.
1 hafta içinde 2500 euro luk yeni kadro gönderdiler. Tek kuruş para ödemedim. Üzerine grupset transfer işçiliği için 150€ havale yaptılar.