Scudo Sports

Giant TCR Advanced 2 (2019) Amatör Hikayesi ve İncelemesi

keyifle güle güle kullanın..
Bende bu sene @burcinhan abi sayesinde tcr ile tanıştım. advenced1 disc kom modelini aldım .
turlarım uzadıkça keyfim arttı... Tabiri Caizse bağımlıklık yarattı bizim ufaklık..
ama ben ağırlık konusunda 9 ları geçiyorum
giant (1).JPG

Scudo
Teşekkür ederim gerçekten TCR keyif veren bir kadro. KOM modellerinde ruble 11-34 olduğu için ufak bir ağırlık farkı oluyor diye tahmin ediyorum. Normal TCR Advanced 2 7.8 kg. KOM modeli 8 kg galiba yanlış bilgi vermek istemem. (link) burada sizin bisiklet içinde ağırlık bilgisi 8.4 kg gözüküyor.

@trainspotting35 178 boyla ben (180 sanıyordum kendimi hehe) 57 kadro aldım uyar diye sanki 55 alaydım daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum marka ktm

@Bertan12 KTM nin üst borusu kısadır. 1.78 için 57 kadro uygun olacaktır. Ayrıca KTM 57 yi nereden ölçüyor bilen var ise aydınlatsın, biz bulamadık.

• Beğen
Tepkiler: BurakMehmet
@burcinhan 1574068063420.pngRevelator serisinde B den yani seat tube ten almış ölçüyü.

@trainspotting35 konu dağılmasın diye özel mesaj atayım dedim kotanız dolmuş hocam.

ben bacak boyuna göre 56 diye hesapladım kadro boyunu ktm de 55 57 diye gidiyor 57 seçtim. bunlar hep 54 kadro mossosunu denediğim arkadaş yüzünden oluyor çok küçük gelmişti hep o psikolojiyle büyük kadroya yöneliyorum markadan markaya farklılıkları göz ardı etmeden frame charta bakıp iyi incelemek lazım

1574068518068.pngStrada da aynı ölçü kullanılmış.
@Bertan12 Özel mesajınız geldi cevapladım.

(link) biraz daha ilk izlenim yazalım. 550 km ye yaklaştık. Strava linkini paylaştığım turumda iki adet duvar çıktık. Ortalama kaygım yok, fiti fiti heryere çıkayım derseniz 11-34 ruble süper birşeymiş. Sürüşten sonra ne diz ağrısı, ne bacak ağrısı oldu. (Zorlamadığım için) Sabah yerlerin ıslak olmasına rağmen lastikler gerçekten güven verdi yada temkinli Çetin olarak çok sınırlarda gezmedim. İlki bana daha mantıklı geldi virajlı yokuş aşağı yolda arkadaşlar yerler ıslak ne kadar hızlı indin diye uyarıda bulundular. Lastiklerden memnunum. Patlak önleyici sıvı ya işini iyi yapıyor yada lastiklerim henüz patlamadı. Seleden ziyadesiyle memnunum ortadaki yarık bölüm işini güzel yapıyor. Ortalamam da Lapierre nazaran pek artış olmasa da yorgunluk olarak daha az yorulduğumu ve uyguladığım gücün daha az kayıpla bana döndüğünü hissediyorum. Frenlerden ve R7000 setten memnunum. Geçişlerde herhangi bir problem yaşatmadı. Sağ elimde 50. km lerde hafif uyuşma oluyor ama gidon tutuş pozisyonu değiştirir değiştirmez geçiyor.

Son düzenleme:
Çetin hocam bir sorum var :). Giant Propel Advantage 1 2017 buldum iyi bir fiyata sıfır 8 bin liraya falan denk geliyor ellerinde kalanı çıkarmaya çalışıyorlar. Sorum şu, seninle nerede ise boylarımız aynı belki 2-3 cm uzunumdur senden. Yanlış hatırlamıyorsam sen 168cm falanım yazmıştın bende 172cm.. Bisiklet M/52 kadro verdikleri tabloda 172-183 arasına önerilmiş. Giant kullanıcı olarak tavsiyen nedir alınırsa sıkıntı yaratır mı kullanımda ? Gerçi disk fren arıyorum ama yorumuna göre adaylar listeme alabilirim :)

Propel-ADV-1-Comp-Red.jpg

keyifle güle güle kullanın..
Bende bu sene @burcinhan abi sayesinde tcr ile tanıştım. advenced1 disc kom modelini aldım .
turlarım uzadıkça keyfim arttı... Tabiri Caizse bağımlıklık yarattı bizim ufaklık..
ama ben ağırlık konusunda 9 ları geçiyorum
214237 dosyayı görüntüle
Şu an hayalimdeki bisiklet... Güle güle kullanın. Umarım parayı bulur ben de alırım :)
@trainspotting35 çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Bisikletiniz de gerçekten çok güzel. Şimdiden para biriktiresim geldi vallahi. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın :)

Son düzenleme:
@Bigpatron fiyat.gercekten uygun lakin beni alt.sinir herzaman korkutmustur. Ben s nin hemen hemen ortalarindayim s kadro icin 1.65-1.75 yaziyor mesela S olsa sanki daha tadindan yenmez olacak. Lakin en iyisini kol uzunlugunuz, bacaginizin vucudunuza oranla uzunlugu belirleyecegi icin biraz binin uzerine rahatsaniz degerlendirin firsati.

@Bigpatron fiyat.gercekten uygun lakin beni alt.sinir herzaman korkutmustur. Ben s nin hemen hemen ortalarindayim s kadro icin 1.65-1.75 yaziyor mesela S olsa sanki daha tadindan yenmez olacak. Lakin en iyisini kol uzunlugunuz, bacaginizin vucudunuza oranla uzunlugu belirleyecegi icin biraz binin uzerine rahatsaniz degerlendirin firsati.
Teşekkürler, deneme imkânı yok malesef direk depodan yolluyorlar fizikî olarak mağazada bulunmuyor. Neyse üstünü çizeyim bunun :)

İdeal kadro boyu 2 kadro arasında kalıyorsa, kişisel istekler veya esneklik gibi kişisel özellikler de önem kazanıyor. Küçük kadro seçilmesi agresif bir pozisyon elde edimesini, büyük kadro seçilmesi daha dik rahat bir pozisyon elde edilmesini sağlar. Özellikle bacak boyu/gövde uzunluğu oranı göreceli olarak fazlaysa ve küçük kadro tercih edilirse selenin alın borusundan olan dikey mesafesi fazla olacak, bu da daha fazla eğilmenize dolayısıyla daha aero ancak daha konforsuz bir poziyona sebep olacaktır. Pro sürücülerden bu şekilde küçük kadro - uzun boğaz kullananları sıkça görebiliyoruz. Ayrıca kadro küçüldükçe kadronun rijitliği de artıyor, bizim seviyelerde ne kadar etkili olacağı tartışılır tabi.

Giant'ın kendi sitesinde yer alan bacak boyu ve boya göre bisiklet boy seçim tablosunu ekleyim.

size.jpg

Son düzenleme:
Şu an hayalimdeki bisiklet... Güle güle kullanın. Umarım parayı bulur ben de alırım :)
@trainspotting35 çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Bisikletiniz de gerçekten çok güzel. Şimdiden para biriktiresim geldi vallahi. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın :)
Umarım ulaşabilirsiniz gönlünüzdeki canavara :) Güzel temenniniz için teşekkür ederim.

Hala 1,299 Euro ve hayallerime girmeye basladi. Almanya'ya gidip tax free sekilde alip gelsem cok daha ucuza gelecek (15K tl fiyati).

Seytan durtuyor, her an bir delilik yapabilirim.

valla bende yaza doğru almanyaya gideceğim. fahrada önceden de gitmiştim. Canyon yeni sezon ürünleri halen stoklara girmedi. aksi bir durumda ikinci adresim orası olacak.

Geri