Scudo Sports

Giant marka bisikletlerin bir imaj sorunu mu var?

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.194
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Giant bilindiği üzere dünyanın en büyük kadro üreticisi. Sadece kendi marka bisikletlerin değil farklı markalar içinde üretim yapıyor. (bilmiş bilmiş yazıyoruz ama bunların hepsi duyduk ve okuduklarımız) bu kadar büyük ve global bir üreticinin ürettiği bisikletler için arge faaliyeti içerisinde olmadığı düşünülemez.
Giant ürettiği bisikletleri benzerlerinin üçte ikisi gibi bir fiyata satıyor, ve ciddi bir fiyat avantajınıda sunuyor. Bisikletleri ciddi testlerden yüksek başarı puanı ile çıkıyor. Prestijli yarıslardada boy gösteren bir marka giant. Lakin teknik olarak ust seviye ürünler çıkarsada gördüğüm kadarıyla yeterli ilgiyi göremedi. Bunun sebebini araştırdığımda kendimce şöyle çıkarımlarda bulundum.
1.şekilli geometriler üretememesi.
2.turkiye satıcısının tanıtımda yetersiz kalması.
3.Fason üretici olmasının getirdiği imaj kaybı.
4.Uzak doğulu bir marka olması.

Scudo
@mehmetsunu
Ana sebep bu bence. Ona 2/3 fiyatı verene kadar 3/3 ' e giant' a üretimi yaptırılan markalar tercih ediliyor diye düşünüyorum. Spesiyalize edilmiş varken cayınt ne :ssrtcbya:

türkiye de çok satılmamasının nedeni pahalı olması ve yaygın satış ağının olmaması bence. yoksa bi giant xtc bisikletimin olmasını isterdim

Olay tamamen pazarlamaylailgili. Benim gözümde bu gibi işin mutfağındaki üretici markaların imajı daha iyi.

105 set al giant = 7000

105 set al merida = 4250

Ben merida almak zorunda kaldım giant almak istiyordum ama fiyat farkı çok fazlaydı.

Giant markasının gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
çoğu model türkiyede yok

2015'ten beri Giant Escape 2 kullanıyorum. Alüminyum kadro. Schwalbe lastiklerle, bagajla, çantayla falan ufak tefek yükseltmeler yaparak ortalama bir tur bisikletine dönüştürdüm. Uzun turlara çıktım. Sağladığı konfor (yüklü uzun turlarda) benim için yeterli oluyor. Uygun lastiklerle kullanınca şehir içinde de iş görüyor. Bu zamana kadar hiçbir falsosunu görmedim. Kısacası, memnunum.

Bence Giant'ın yaygınlaşmama sebebi kesinlikle pazarlama ve satış ağının yetersiz oluşu. TR pazarında düzgün pazarlama stratejileri geliştirememeleri.

Mesela TR piyasasında satış yapan iki pahalı markaya, Speşılayzd veya Trek'e bakalım.. Youtube'da ve Instagram'da, TR'deki potansiyel müşterilere ciddi ciddi reklam yapan ya da yaptıran firmalar bunlar. Her gün mutlaka bir Trek, Speşılayzd reklamı görüyorum, istisnasız. Takip ettiğim hesaplar mutlaka bu bisikletlerin ve yan ürünlerinin tanıtımlarını yapıyorlar. Mesela Trek, AslaDurma'nın sponsoru. İnsanın izledikçe, hiç aklında yokken gidip yüzlerce lira para verip Bontrager formalar, eldivenler vd. alası geliyor. Kesinlikle tam olarak hedef kitleye hitap eden, mükemmel bir pazarlama stratejisi. Televizyona reklam verseler bu kadar etki etmez. Oldukça başarılı buluyorum bu açıdan. Keza Speşılayzd da aynı şekilde, illa bir yerlerde kendini gösteriyor: ya çok takipçili bir bisiklet sporcusunun instagram hesabında ya da yine çok abonesi olan bir bisiklet kanalında, mutlaka karşımıza çıkarılıyor. Peki Giant ne yapıyor? Ben Giant tanıtımlarına sadece Cyclist Türkiye dergisinde rastlıyorum ki orada da o kadar amatörce ve vasat bir biçimde tanıtım yapıyorlar ki, insanın gidip Giant alacağı varsa da almaz. Marka değerini zedeleyecek ölçüde kötü hazırlanmış reklam ve tanıtımlar yayınlıyorlar. Giant'ı başka da hiçbir yerde görmüyorum.

Her şey kendini düzgünce tanıtabilmek ve gösterebilmekle ilgili. Bence bu işi TR'de en iyi yapan Trek. Ona da paramız yetmiyor. :D

@mehmetsunu

Bence en büyük sorun bu. Hatta daha öteye götüreyim, Giant'ın pek çok modeli çirkin. Mesela Propel'de kadro içinden geçen vites kabloları anlamsız bir şekilde kadroya alın borusundan değil, üst borunun üstünden giriyor. Bu da ortaya pırasa sapına benzer bir görüntü çıkartıyor:

upload_2018-2-23_7-30-13.png

Ayrıca Giant'ın çok fazla modeli var ve hangi modelin hangi seviye olduğunu anlamak oldukça güç. Merida veya Canyon gibi sadece sayı kullanmak, veya Specialized'ın Sport-Elite-Comp-Expert sıralaması çok daha basit.

Bunun dışında Türkiye distribütörünün de yaptığı pek çok hata var; çok alakasız denebilecek bir yere kocaman mağaza açmak, pazarı düzgün okuyup satabilecekleri modelleri getirmek yerine her modelden ama sadece 2-3 boyunu getirmek gibi...

Türkiye'de problemi, defalarca değişen ithalatçı meselesi.

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Bende bir giant kullanicisiyim. Acikcasi Giant karizma olarak bir eksigi olduğunu düşünmüyorum. Benim bildiğim 2 farkli Giant bayisi var. Ufaktan alisverisim oldu gayet memnun kaldim. Fakat pazar payini artirmak için farkli şeyler gerekebilir. Sanki marka bağımlılığı yaratamiyor. Bence podyumda , internette daha aktif olsa alimlar artar. Bu forumda bir giant kullanicisi bile bisikleti ile ilgili yaptiklarini ,tecrubelerini aktararak bir kac kisiye ayni bisikletten almasina vesile oldu. Giantin kacirdigi nokta bu bence.

Ben endurance bisikletimi araştırıken geçen sene Giant Contend SL2 modeline bakmıştım. 4000TL gibi liste fiyatı vardı. Cube Attain RACE (4100TL liste fiyatı)ile karşılaştırdığımda. Cube'un artıları Seri frenler, Fulcrum Rulmanlı jant ve konik alın borusuydu. Fiyat olarak pek avantajlı değildi, tercih etmedim.

specialized-awol-expert-273977-1.jpg 2018-Trek-920-Touring-Bike-01.jpg ToughRoad-SLR-1-Black (1).jpg 2018 awol expert 2500 dolar ,trek 920 1999 dolar amerika fiyatı. giant 2017 model 4000 tl türkiye fiyatı. ben awol expert almak istiyordum araştırmaya başladım istanbul ya da izmir olacak şimdi tam hatırlıyamıyorum telefonla görüştüm adamların awol expert ten haberleri yok gibi bir iki aktarımdan sonra mağaza müdürüne ulaştık soran yok getirmiyoruz tarzı bişeyler söyledi neyse dedik.. bizim specialized işi olmayacağa benzer. trek'e yöneldim denizlideki bayiisi ile görüştüm tamamdır şipariş geçildi 61 kadro 2018 model daha türkiyeye genel dağıtıcıya bile gelmeden bize geldi (özel sipariş geçmiş alatin) işte yukarıda bazı arkadaşların dediği ilgi alaka marka değer reklam vs vs hepsinden fazlası trek te mevcut.bu arada 2018 trek 920 nin arka değiştiricisi sram x7 idi bize gx göndermişler sağolsunlar :) şimdi gianta gelelim bu modelde ön değiştirici x7 ,arka değiştirici gx yani bize yaptıkları süprizi saymazsak giantın kompenentleri trekten iyi duruyor ve fiyat olarak nerdeyse yarı yarıya ,kadro olarak yorum yapamayacağım fakat trekten geri kalır yanı olacağını sanmıyorum.. ama giantta biraz reklam eksikliği var gibi :)

@ozips
Aynı sorunu yaşadım. Contend SL2 arıyordum. @soulless almış bana kalmadı :) Giant Türkiye'yi aradım yenisi ne zaman gelir bilmiyoruz, sipariş geçebiliriz dediler. (Bisikleti canlı görmeden sipariş geçmedim doğal olarak) Ama her ay Cyclist Türkiye dergisinde antrenman rotaları sayfasında reklamları var. SL2 ile rota tanıtıyorlar.

Minibüs yolundaki mağazası kapanmış, üstelik Genel Merkezleri de o binadaydı bildiğim kadarıyla

Satış pazarlama ve fiyat performans dengesini kuramamaları
örneğin şuanda sitelerine girdim full slx veya xtli mtb bakıyorum yok. Şaka yapmıyorum 29 mtbde slx veya xt bisikletyok valla billa yok.
Acera vitesli bisiklet koymuşlar 2700TLde fiyat istiyorlar.
Başka birşey demiyorum

Tom Dumoulin kaldırıp kaldırıp yere vuruyordu Abu Dhabi Tour'da. Hem yarış hem de zaman karşı makinesini.

Geri