Scudo Sports

Giant Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba arkadaşlar;

Bir arkadaş aracılığıyla 2. el ve uygun fiyatlı Giant Escape 3 buldum, kısmetse pazar günü denemeye gideceğim. Bisikleti kullanım amacım şehir içi ulaşım ve ufak gezmelik turlar. İlerleyen zamanlarda uzun süreli turlara da çıkabilirim. Sizce Escape 3 uzun turları kaldırır mı? Üzerindeki 3x7 Tourney vites sistemi -bakımını iyi yaptığım sürece- ne kadar götürür beni? İlerleyen zamanlarda 3x8, 3x9 gibi üst segment vites sistemine geçsem bisiklet açısından uyum sorunu olur mu ya da çok pahalıya patlar mı? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Bende aranızda olacağım, bebek kargoda, pazartesi elimde olacak :)
@soneryen o gösterdiğiniz parça RideSense sensörü, eğer ANT+ olan bir cihazınız (Garmin Edge 520 gibi) sensörlerini takmadan direk kadans hız değerlerini alıyor diye biliyorum.

@mtbrnhc
Bir mıknatıs gibi birşey olması gerekmiyor mu. Strava ya gönderim yapmıyor mu. Uğraşamadım çözemedim

@soneryen Mıknatıs zaten içinde sanırım ama tam bilmiyorum. Benim aldığım modelde de varmış, satıcıya sordum direk garmini takip kullanabilirsin dedi.
Stravaya zaten gonderemez, ant protokolü ile veri gönderiyor. Ama garmin direk Stravaya gönderiyor mesela.

@mtbrnhc
Neyse geldiğinde çözersen banada yardımcı olursun. Stravaya da gönderir diye düşünüyorum. Garmin 520 gönderiyorsa, stravayada bluetooth üzerinden gönderir diye düşünüyorum ama ben bir ara uğraştım beceremedim.

@soneryen tabii çözünce yazarım buraya.
Strava meselesi şöyle; bu alet ANT+ ile Garmine gönderiyor, Garmini telefona bluetoothla senkronize ediyoruz, sonra garmin Connect internet üzerinden stravaya yolluyor.
Yani bu cihazların bluetooth yok o yüzden yollamaz diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
rx 3 ile giantgiller familyasına katılmış bulunuyorum.

açıklama yorum deneyim yazmak isterdim ama yazacak kadar çok binemedim ve kıyaslayacak başka modele binemedim henüz.

şimdilik tek söyleyebileceğim çok hafif olduğu. yoldaki tüm engebeyi de aynen hissettiriyor olması. amortisörü olmadığından ve sahip olduğu o tekerlerle normal tabi bu.

Dosyalar

• c5047cb8-9c04-4c93-8795-d1d74f835be4.jpg
    c5047cb8-9c04-4c93-8795-d1d74f835be4.jpg
    143,6 KB · Okunma: 95
  • Beğen
Tepkiler: Saim Deveci
Güzel bisiklet.. Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah :)

Gruba ilk 2 hafta önce benide ekleyin deyip bisikletim hakkında bilgi verirken 1.70 boyum olduğunu kadronun xl (58.5 ) kadro olduğunu söylediğimde hemen o boy büyük, sırf hoşunuza gitti diye o boy alınmaz dediniz bi hoşgeldin demediniz alındım haberiniz olsun :D
2 haftayı geçti zevkle biniyorum sürüş esnasında boy olarak hiçbir sıkıntı vermedi durduğumda bile sele üstünde iken ayak ucumla basıyorum demek ki binmeden kağıt üstü yorum her zaman tutmuyor :) satıyorum ama boy yüzünden değil para ihtiyacım yüzünden...

Dosyalar

• 20160806_174942.jpg
    20160806_174942.jpg
    181,4 KB · Okunma: 72
Karbon kadro çatladığında ya da ufak bi hasar meydana geldiğinde Giant Türkiye'nin size karşı tutumu ne oluyor?

Giant Propel Advanced Pro II
Daha önce de kullandığım iki adet Giant olmuştu. Selamlar herkese ;)

Nasıl olduğunu bilemiyorum ama ben sürekli Giant alırken buluyorum kendimi :)

Kızımda Giant Puddin16
Eşimde Giant Rincon
Bende Giant XTC, TCR, Expressway

• Beğen
Tepkiler: Ali Sinan DENİZ
Merhabalar, bende aranıza katılmak için araştırma yyapıyorum ciddi şekilde roam serisine kafam takıldı. Giant roam 2 sizce nasıl %70 asfalt %30 bozuk yolda kkullanacağım uzun turlar için öözellikle iistiyorum

merhaba merida scultura 400 (2015) kullanıcısı olarak tcr advanced pro 1 (2015) almaya karar verdim. Merida'nın 54 kadrosunu kullanıyorum ama biraz büyük geliyor. Meridanın 52 kadrosu daha uygun olurdu bana. Sizce tcr advanced pro 1 'nun hangi kadro boyu bana uygundur. Ben geometri ölçülerini inceledim ama pek işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Ölçüler aşağıda bulunmakta. Boyum 175 cm.

(link)

(link)

@Saim Deveci
çok teşekkür ederim. cümlemize kazasız sürüşler olsun..

hafif bisiklet ne güzel bir şeymiş yahu.. 5. kata hoop diye çıkarıveriyorum
:D

• Beğen
Tepkiler: Saim Deveci
Geri