Scudo Sports

Giant Kullanıcıları Kulübü

@freebird İki teker bir adamın doğru frenleme videosunu izlemenizi tavsiye ediyorum bana çok yardımcı oldu ve fren yaparken sadece ön mü sıktınız ön ve arka mı sıktınız yoksa sadece arka mı sıktınız?

Scudo
@a.bsrn

Üstadım inan farkında değilim muhtemelen yanlış frenleme yaptım. Tavsiye ettiğin gibi videoyu izledim. Gerçekten bilgilendirici. Benim takıldığım ön frendeki ciyaklama. Bugün sabah bisikletimle yol yaptım. Ön frende aynı ciyaklama sesi vardı. Pabuçlardan olduğunu düşünüyorum.

@freebird

Bendede var öyle bir ciyaklama sesi forumda önceden ataştırdım janta yağ gibi birşey deyerse o zaman ses yapıyor diyolar çözümü ise pabuçları ince zımparayla zımparalyıp jantları düzgünce yıkamakmış vaktim olmadığı için yapamadım bende

Bugün Bike&Outdoor Fenerbahçe'ye gittim. Şu ön fren mevzusuna baktılar. Arkadaşın söylediğine göre, henüz fren yeni olduğu için bir süre içerisinde oturacağını kullandıkca azalacağını söyledi. Ben kullanmaya devam ediyorum gerçekten ses azalmaya başladı.

Bu arada benim tayın fotoğrafını eklemek istedim.

Biraz amatör ama, konuyla ilgili ilk Türkçe içerik zannedersem. Giant Escape 2 City incelemem.

Dosyalar

• 20161003_102848.jpg
    20161003_102848.jpg
    220,9 KB · Okunma: 54
@freebird güle güle kullanın benim de escape 2 'im vardı çok keyifli bisikletler. Kazasız belasız keyifle sürün.

• Beğen
Tepkiler: freebird
bende Giant esc 2 bakıyorum ancak yaz kış işe bisikletle gidiyorum bu yüzden hazır camusrluk yerine yagmurlu havalarda söküp takılan çamurluk seti bulabilir miyiz?

Ben de escape 1 ve rx3 modeli arasında kaldım.Giant kullanıcılarından yorum bekliyorum.

Giant escape rx3 biraz daha sportif ve birazdaha hafif , escape 1 ise daha klasik bir yapısı var .. escape air ise fitness a daha yakın bir yapısı var ve en hafifi

• Beğen
Tepkiler: sociolog
@freebird bende de aynı bisiklet var. Yaza girmeden önce aslında binemeyeceğimi bilerek almıştım, çok iyi bir fırsat yakalamıştım çünkü. Aldıktan sonra da gerçekten 2 kere binebildim. Şimdi kışa girerken, daha önce arkadaşımdan kalan parçaları yerleştirdim, biraz da bakım yaptırdım. Kar yağmur olmayan günlerde az az binerim, kışın beklediğinde daha da kötü olmasın dedim. Baharda detaylı bakım yaptıracağım.

Parçaları da beni tekrar şevklendirsin diye yerleştirdim, düzgün bir kask ve spd ayakkabı alıp alıp dolaşacağım. Hala deneyemediğim bir de Topeak Journey Trailer var ki o da ayrı bir ukte.

https://i.hizliresim.com/NkXbWg.jpg

Bu da benim canavar. Gerçi ayrılmak durumundayız ama olsun :harika:

Dosyalar

• IMG_0126.JPG
    IMG_0126.JPG
    139,3 KB · Okunma: 74
Merhaba arkadaşlar. Giant escape 3 ile aranızdayım. İlk yol bisikleti deneyimim. Gayet memnunum. Aksesuar eksiklerini kısa sürede tamamlayacağım.

Dosyalar

• IMG_0049.JPG
    IMG_0049.JPG
    282,5 KB · Okunma: 77
  • IMG_0053.JPG
    IMG_0053.JPG
    132,9 KB · Okunma: 72
  • Beğen
Tepkiler: ahmtbag ve reed
arkadaşlar giant r3 ile air arasında kaldım. R3 ün fiyatına 1600 nakit 1700 kart istediler. sizce hangisi?

Arkadaşlar aşağıdaki 2 bisiklette bir türlü karar veremiyorum..Donanım ve kadro dizaynı açısından Anyroad, fiyat açısından Revolt 3 öne çıkıyor.Kullanım amacım kışın haftada 2-3 gün 50-60 km performans, yazın haftada 1 100-150 km lik turlar.Yanılmıyorsam 2 bisikletin de bagaj delikleri var.Tur için niye dropbar seçiyorsun sorusu muhtemelen gelecek.Çok fazla pozitif yorum okuyorum dropbarla ilgili açıkçası denemeyi çok istiyorum..peki niye cylocross sorusunu da cevaplayayım...Evet performans için sürat yapmak istiyorum ancak kendimi güvende de hissetmek istiyorum..Tur için gerekirse asfalt olmayan yollarda da gidebilmeliyim..Tecrübeli ve özellikle bu 2 modelden kullanan arkadaşlarının yorumlarına ihtiyacım olacak..

FRAME
SizesXS, S, M, L, XL
ColorsCharcoal
FrameALUXX-grade aluminum
ForkComposite, with alloy steerer
ShockN/A
COMPONENTS
HandlebarGiant Connect XR Ergo-Control, 31.8mm
StemGiant Connect
SeatpostGiant D-Fuse, aluminum
SaddleGiant Connect Forward
PedalsN/A
DRIVETRAIN
ShiftersShimano Sora
Front DerailleurShimano Sora
Rear DerailleurShimano Sora
BrakesTRP Spyre C, mechanical disc, 160mm
Brake LeversGiant Ergo-Control Sub Lever
CassetteShimano Sora 11x34, 9-speed
ChainKMC X9
CranksetFSA Omega, 32/48
Bottom BracketFSA, Threaded
WHEELS
RimsGiant SX-2 Disc
HubsGiant Sport Tracker Disc, 32h
SpokesStainless Steel, 14g
TiresGiant P-SLX2, 700x32, Puncture Protect, Foldable
OTHER
WeightThe most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for best-in-class weight and ride quality.
AnyRoad-2-Charcoal.jpg

FRAME
SizesS, M, M/L, L, XL
ColorsBlue/Red/Silver
FrameALUXX SL-grade aluminum
ForkAdvanced-grade composite, Alloy OverDrive steerer
ShockN / A
COMPONENTS
HandlebarGiant Connect XR Ergo-Control, 31.8mm
StemGiant Connect
SeatpostGiant Connect, 27.2mm
SaddleGiant Connect Forward
PedalsPlatform, Caged
DRIVETRAIN
ShiftersShimano Claris
Front DerailleurShimano Claris
Rear DerailleurShimano Claris
BrakesTektro Mira, mechanical disc, 160mm
Brake LeversShimano Sora
CassetteShimano HG-51 11x32, 8-speed
ChainKMC Z7
CranksetFSA Tempo, 30/39/50
Bottom BracketFSA, Threaded
WHEELS
RimsGiant SX-2 Disc
HubsGiant Sport Tracker Disc, 32h
SpokesStainless Steel, 14g
TiresGiant Sycamore S, 700x38
OTHER
ExtrasTop bar brake levers
WeightThe most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for best-in-class weight and ride quality.

Revolt-3-Blue.jpg

@Venzelemos Görüntü ve sürüş olarak Anyroad kullananlar ile konuşmuştum. Sora set var.

Kadro olarak, Revolt'un kadrosu Aluxx SL orada bir fark var.

Anyroad, Cyclocross'u görsel olarak dağ ve yol ile harmanlamış. Revolt daha yol görünümlü cyclocross olarak gözüküyor.

(Düzenlendi)

• Beğen
Tepkiler: Venzelemos
arka bagaj var ancak öne bakmadım..dropbar konusunda bir yorumunuz varmı daha önce hiç kullanmamış birine..olumsuz eleştrilerin tamamı dropbarın tur bisikleti olarak çok konforsuz olacağı yönünde

@Venzelemos Dropbar olarak tur bisikleti fiyat performans efsanesi Fuji touring dir. Hatta fiyat olarak bakarsanız Surly en iyisidir. Dropbarlara fazla takılmayın.

Bir de naçizane önerim, eğer üstüne çıkıp deneme imkanınız var ise size en rahat ve içinize siniyorsa ona göre karar verin.

Ben de giant bakıyorum arkadaşlar.

Escape 1 ve RX3 arasında kaldım.Hangisini tavsiye edersiniz?Ciddi ücret farkı yok aralarında.

Merhaba. Mtb den sehir bisikletine donmeyi dusunuyorum. Giant roam 1 disc kullanan ya da yorum yapacak olan var mi? Genelde escape den bahsediliyor. Escape 2015 model mi?

Geri