Geçen yıl aldığımız mavi renkli Giant Expressway 2'yi dün akşam ikinci kez kullandım. Bu bisikleti alma nedenimiz, eşim ve kızımın rahatlıkla bisiklet kullanabilmeleriydi. Çünkü eşimde Trek Navigator, kızımda Bianchi Speed vardı ve her ikisi de maalesef bisikleti taşıma açısından, arabaya yerleştirmek açısından sorunluydu. Geçen bir yıl içinde eşim ve kızım katlanırdan memnun kalmadılar. Sebepleri çok değişiyor, ancak rahat edemedikleri yönünde şikayet aldım. Kızım paten alınca bisiklet sevdasını şimdilik askıya aldı. Eşim de Orbis Plus'ı görünce katlanır yerine Orbis'i tercih etti. Dün akşam eşimle beraber Maltepe'den yola çıkıp Fenerbahçe yüzme tesisine kadar sürüp, bir çay molasından sonra geri döndük. Ben Giant'ı kullandım, eşim Orbis'i. Giant'ı, yol bisikleti kullanıcısı olarak çok rahat buldum. Yani keyifle sürdüm. Hatta tek çıkıp sahilde akşamları turları bile atabilirim. Bilirsiniz, bisiklet yolunun bitişinde hafif bir rampa var. Bu rampada yorulduğumu söyleyebilirim. Ancak kalabalık içinde bisikletten inmeden sürebilmenin keyfi de bir başka. Çok kıvrak davranıyor. Bostancı iskelenin orada yürüyenlerin arasında yürüme hızında çok rahat ilerledim. Akşam sahil yolunda hafif tempoda bir kaç saat bisiklet sürmek için uygun bir bisiklet.