11 yıl aradan sonra yaklaşık 6 ay önce pininfarina city bike ile bisiklete ve spora tekrar başlamıştım. bu bisikleti bana küçük geldiği için satarak ghost cross 1800 aldım. cyclocross alma niyetim var idi hatta salcano cyc02 almanın eşiğinden döndüm. kadrosunun güven vermediğini beyan eden arkadaşlardan dolayı vazgeçtim. bisiklet üzerine şu an çift taraflı (tek yüzü platform, tek yüzü spd) pedal taktım. lastikler dişli olduğu ve benim genel kullanımım asfalt üzerinde olduğu için continental travel contact tyre (700x35c) lastik aldım: drop bar gidon, 100mm gidon boğazı, tektro drop bar fren ve tektro cyclocross ara fren elemanı da aldım, bunları yakında bisiklete eklemeyi düşünüyorum. gidon 40cm genişliğinde, belki hakimiyeti artırmak için gidonu 50cm genişliğe çıkarabilirim. sonuçta şöyle bir görünüme ulaşacak: şu an üstünde hidrolik frenler takılı, çıkarmayı düşünmüyorum. drop bar frenleri ile kullanılabilir hale getirmek gerekiyor. bildiğiniz gibi hidrolik hariç tüm frenler çekme usulü, hidrolik itme usulü ile çalışır. dolayısı ile çekme yapan kolları itme yapan frene uydurmam gerekiyor. hidrolik sti kollar veya setler çok pahalı o yüzden o seçenek benim gündemimde bile değil. adaptörler var ama çok pahalı (250 dolar civarından başlıyor), o yüzden bunları da eliyorum. bunun için de bir ara aparat tasarladım, cnc tezgahında kestirip takıp hidrolik frenleri kullanacağım. not: fotoğraflar temsilidir. daha sonra vakit bulduğumda gerçek fotoğrafları hatta aşamaları da fotorğraflayarak koymayı düşünüyorum.