Scudo Sports

Ghost rider aldım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
11 yıl aradan sonra yaklaşık 6 ay önce pininfarina city bike ile bisiklete ve spora tekrar başlamıştım. bu bisikleti bana küçük geldiği için satarak ghost cross 1800 aldım. cyclocross alma niyetim var idi hatta salcano cyc02 almanın eşiğinden döndüm. kadrosunun güven vermediğini beyan eden arkadaşlardan dolayı vazgeçtim. bisiklet üzerine şu an çift taraflı (tek yüzü platform, tek yüzü spd) pedal taktım. lastikler dişli olduğu ve benim genel kullanımım asfalt üzerinde olduğu için continental travel contact tyre (700x35c) lastik aldım: drop bar gidon, 100mm gidon boğazı, tektro drop bar fren ve tektro cyclocross ara fren elemanı da aldım, bunları yakında bisiklete eklemeyi düşünüyorum. gidon 40cm genişliğinde, belki hakimiyeti artırmak için gidonu 50cm genişliğe çıkarabilirim. sonuçta şöyle bir görünüme ulaşacak: şu an üstünde hidrolik frenler takılı, çıkarmayı düşünmüyorum. drop bar frenleri ile kullanılabilir hale getirmek gerekiyor. bildiğiniz gibi hidrolik hariç tüm frenler çekme usulü, hidrolik itme usulü ile çalışır. dolayısı ile çekme yapan kolları itme yapan frene uydurmam gerekiyor. hidrolik sti kollar veya setler çok pahalı o yüzden o seçenek benim gündemimde bile değil. adaptörler var ama çok pahalı (250 dolar civarından başlıyor), o yüzden bunları da eliyorum. bunun için de bir ara aparat tasarladım, cnc tezgahında kestirip takıp hidrolik frenleri kullanacağım. not: fotoğraflar temsilidir. daha sonra vakit bulduğumda gerçek fotoğrafları hatta aşamaları da fotorğraflayarak koymayı düşünüyorum.

Scudo
Çok güzel,hayırlı olsun

Kazasız belasız sürüşler dilerim..

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah 11 yıl verdikten sonra çok güzel olmalı tekrar başlamak

çok teşekkür ederim, evet 11 yıl spora ara verdikten sonra iyi geldi. vücut şekil olarak değil ama ciğerin açılması ve kondisyon olarak kendine gelmeye başladı.

bakalım şu aklımdakileri de bisiklete uyarlayınca nasıl olacak?

Renkleri çok hoş gerçek fotoğraflarını da bekliyorum.
Bir de Giant modeline bakıyordunuz o salcano konusunda giant'dan neden vazgeçtiniz?

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Berke1903

beklenmedik bir iki ödeme çıktı, o yüzden bütçeyi 1500tl civarına çekmek zorunda kaldım. zaten 2300 seviyelerine çıkamayacaktım. dolayısı ile de bu model oldu; bir nevi mecburiyet caddesi yani :D

@Murat Saygin

pedallar bisiklet ile beraber geldi,
lastiğin çiftini 35€ (101tl),
gidon ve gidon boğazı ikinci el 47tl,
tektro dorp bar fren kolu 45tl,
tektro cx ara fren kolu 40tl,
cinelli gidon sargısı (reflektif) 25tl

toplamda 250tl gibi bir para gitti.

Çok güzelmiş bisikletiniz. Güle güle kullanmanız dileği ile. :)

@halil ibrahim duran

anladım çok değilmiş aslında ama orjinal parçalarıyla kullanmak her zaman daha iyi gelmiştir bana :D bir de adaptör alıcaksınız veya freni değiştiriceksiniz keşke hoşunuza giden değilde isteklerinize göre alsaydınız

@enes savaş

inşallah abicim sağolasın

@Murat Saygin

aslında benim fren sistemi zaten tektro, diğer kollar da tektro oluyor. ben biraz modifiye ediyorum o kadar. :D
adaptör almayacağım, hidrolik fren kollarını modifiye edip ayrı bir parça cnc tezgahında kestirip diğer kolları eş zamanlı çalışır hale getireceğim o kadar. yani benim kestireceğim parça adaptör değil ve ihtiyaç kalmayacak adaptöre....

(normalde aklımda daha karmaşık bir tasarım vardı, gidon boğazı şeklinde ve içine oyulmuş bir sistem ama yapılması konusunda çekincelerim var)

yapacağım değişikliklerden sonra bisiklet eminim çok hoşuma gidecek ki şu haliyle bile gidiyor :D

@Murat Saygin

teşekkür ediyorum. inşallah, bakalım, göreceğiz...

Aaa o kadar ucuzsa bir cyclocross yapmak tamam o bisikleti alıyorum :D.Yani illa ki shimano sora yol vites ve fren kolu gibi lüksleri almamıza gerek yok mu ? Ayrıca hiçbir ekipmansız bisikleti ne kadar aldınız ? Hayırlı olsun.

Halil İbrahim bey,
Tam size yakışan bir bisiklet'e terfi etmişsiniz, doğru seçim. Kazasız belâsız güzel günlerde kullanmanızı dilerim. :)

@Ali Ceylan
yavaş yavaş cx e çeviriyorum işte :D
tam olarak geometri cx geometrisi değil tabi ki. ayrıca amortisörlü maşadan dolayı biraz daha yüksek bir duruşu var (ki bu benim işime geliyor, yatarak sürmeyi sevmiyorm)
bundan sonra belki vites değiştiricileri sti uyumlu shimano kollar ile değiştirebilirim. şu an için düşünmüyorum. vitesler üstten değişsin :D
alıp toplamaya uğraşmayın bu arada, ben toplayınca ufak bir kar marjı ile size satarım :D

şaka bir yana bisikleti boş hali ile 1600 tl ye aldım (yanına 75tl lik pedal, 15tl lik alüminiyum suluk, 10tl lik yedek iç lastik hediye ettirdim :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@halil ibrahim duran

Peki 1200 tlye cx e çevirebileceğim bir bisiklet var mı ?

@Ali Ceylan

sedone 321 kadrosu bulursanız çok güzel cx oluyor diye okudum bir kaç defa bu forumda. yalnız bu soruyu soracağınız son kişilerdenim, zira yeni başladım sayılır bisiklet ile ilgili bilgi sahibi olmaya...

aynı zamanda profesyonel seviyeye yakın fotoğraf ile de uğraşıyorum. 4 lensim, bir profesyonel dslr gövdem, tripodum vs var. kışın fotoğraf makinesi ve sair taşıma ihtiyacı olursa bu seleyi de aldım. gelmesini bekliyorum. bu arada evans cycles sitesinden aldığım ürünler gümrüğe takılmış :(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri