Scudo Sports

ghost 1300 sedona 311 hangisi?

polat can

Üye
Tepki
0
kilitlenebilir amortisörlü bi şehir bisikleti alıcam ve araştırdığım kadarıyla bu bisikletler isteğime uygun 311in kadrosu hoşuma gitti ama 1300 daha kaliteli sanırım olmuşken kaliteli bir şey olsun istiyorum arada hafif araziye girebiliyim ve turada gelsin sizce ne yapmalıyım arada 150 lira gibi fiyat farkıda var 1300 daha pahalı değer mi ? bisiklet üstadlarının yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

http://www.bisikletcim.com/ProductImages/28981/Bsedona311m.png
Kadro: 6061 Al.
Maşa: RST Sofi ML
Fren Takımı: Tektro
Vites Kolu: Shimano Acera ST360
Vites Ön: Shimano FD-TX51
Vites Arka: Shimano Acera RD360
Ayna Kol: Sram Truvativ E-350
Zincir: YBN SC-8
Ruble: Sram PG-820
Jant: Tughra
Vites Sayısı: 24
Furş: Neco 142
Gidon: Tughra
Boğaz: Tughra
Sele Borusu: Tughra
Sele: Tughra
Pedal: Xerama
Lastik: CST
Ön Hazne: Shimano R-M40
Arka Hazne: Shimano R-M30

http://www.muratoglubisiklet.com/upload/editor/data/ghost_1300_er.png
Kadro : Cross 7005 Alloy PG

Maşa : Suntour SF10 - Nex LO 63mm

Çatal Yatağı : Rıtchey

Gidon : Ghost Low Rızer Lıght 660mm 31,8mm

Sele - Sele Borusu : Ghost VL 3165 Ghost Lıght SP620 27,2mm

Arka Değiştirici : Shimano Acera 8 - Speed

Ön Değiştirici : Shimano

Vites Kolu : Altus STI

Fren Kolu : Altus STI

Orta Mil : Shimano BBUN - 26

Krank Takımı : Shimano FCM 171 48 - 38 - 28

Fren : Shimano V -Brake

Lastik : Schwalbe 28" Smart Sam Sport

Jant : Alex ACE 18

Göbek : Shimano

Arka Dişli : Shimano 11 - 30

Ağırlık : 12,70 kg

Scudo
Ghost ile sedona arasında çok fark var en açık örneği kadrosu!Birinde 7005 diğerinde 6061 aliminyum kullanılmış bu Sedona'nın daha ağır olduğunu gösterir.

Sedona'nın görüntüsü bence çok güzel olsa da Ghost barüz üstün Sedona'ya karşı. Fiyat avantajı da deyecek kadar fazla değil. İleride üzülmemek için Ghost alın demeliyim.

Not: şimdi tekrar baktım da eğer bisiklete aşık olduysanız bir süre kullanıp aradaki farkı yavaşça kapatabilirsiniz. Sedona üzerindeki aksesuarlar da kar kalır size.

Son olarak toplarsak; Çok beğendim ben bu Sedona'yı derseniz Sedona, İkisi arasında kaldım ikisi de olur derseniz Ghost.

beğendim bu sedona yı :) ama baya oturaklı bi bisiklet gibi gözüküyor ben 19 yaşındayım kafamda birçok plan var sedona heryere gelmez beni bu konuda zorlar gibi geliyor ömer beyde ağırlığa deyinmiş kurcaladı kafamı baya sizce sedonayı donanımlarını güçlendirerek çamurlukları falan çıkartarak ağırlık ve donanım bakımından benzetebilir miyim ghost'a?

not:bu değişiklikler pahalı mı oluyor çok bir şey yapabileceğimi sanmıyorum pahalıysa aşkımı kalbime gömer alır ghostu rahat ederim :)

Ömer Bey'in biraz kafası karışmış sanki. Alüminyum kadrolarda sadece alüminyum kullanılmaz, bazı metallerle karıştırılarak kullanılır. 6061, 7005 alüminyum içine hangi karışımların kullanıldığını gösteren kodlardır, rakam büyüklükleri birbirlerine üstünlük sağlamıyor. Konu ile ilgili çok bilgilendirici bir başlık var https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=100069

19 yaşında birçok planı olan genç arkadaşımın tüm ihtiyaçlarını bu 2 bisiklet karşılayabilir. Karar verilecek nokta görsel beğeni ve bisiklete yatırımın şimdi mi yoksa zaman içinde mi yapılacağı.

Not: ağırlıktan kasıt eğer tüm bisikletin ağırlığı ise 311 ağırlığını bulamadım nette, daha ağır olması muhtemeldir. Sonuçta konu şehir bisikleti ise 20 kg çanta ile turlar planlanıyorsa ağırlık ilk kıstas olmamalıdır hele ki 19 yaşındaki bir genç için.

GHOST 1300 kullanan biri olarak GHOST Sedonadan açık ara önde. Kesinlikle kıyaslama kabul etmez. şiddetle tavsiye ederim.

Geri