65 Günde 2 Bin 800 Kilometre Pedal Çevirdi
"Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için (link) Turu" kapsamında, (link)'dan bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan, 33 ili geçtikten sonra (link)'ya ulaştı.
(link) Yeşilay Cemiyetinin desteğiyle
"Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için (link) Turu" kapsamında, (link)'dan bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan, 33 ili geçtikten sonra (link)'ya ulaştı.
Başkaptan, (link) Valisi (link) Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve (link) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'yu ziyaret etti.
Cemal Azmi Başkaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Eylül'de (link)'dan yola çıktığını hatırlatarak, (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), Bilecek, (link) illerinden geçerek (link)'ya ulaştığını kaydetti.
Güzergahındaki son durak olan (link)'dan (link)'a geçerek turu tamamlayacağını belirten Başkaptan, şöyle konuştu:
"(link)'dan (link)'a, (link)'tan da (link)'a 34 vilayet kapsamında 4-5 bin kilometre yol yapmayı planlıyordum. 2 bin 800 kilometre pedal çevirerek (link)'ya geldim. (link)'a kadar sadece bisikletle gittim. Maalesef (link)'dan sonra hava şartları nedeniyle ara ara minibüs ve otobüslere bindim. Turumun yüzde 90'ı bisikletle yüzde 10'u da araçla gerçekleşmiş oldu. Serüven 26 Eylül'de başladı. 1 Aralık'ta Yalova-ya ulaştım. Bu 65 günün 40 günü yolda 25 günü ise dinlenmeyle geçti."
Başkaptan, madde bağımlılığına karşı verilen mücadeleye dikkat çekmek istediğini vurgulayarak, "Yetkililerin daha çok tedbir almasını sağlamak için bisikletle yola çıktım. 34. vilayete ulaştım. İnsanlığa bir mesaj verdiğime inanıyorum. Bunun ikinci turuna seneye olacak. 15 Haziran'da başlayıp Kasım ayının 15'inde bitecek. 5 aylık süreçte bu kez 5 bisikletçiyle birlikte yola çıkacağız" dedi.
Ziyaretlerde, Yeşilay Cemiyeti (link) Şube Başkanı Alaaddin Bütkül ve yönetim kurulu üyeleri de Başkaptan'a eşlik etti.
2 Aralık 2011