Scudo Sports

Gezegen Cemal Türkiye Turunda

Scudo
şuan burda gezegen cemal abi :)
evimde..
ona sıcak bi yatak hazırladım 2 gündür burda kalıyo bu sabah 8 de eskişehire gitmek üzere yola çıkacak kendisini takdir ediyor başarılarının devamını diliyorum
DELTA Bisiklet'e de Desteklerinden dolayı teşekkürler..

Güzel bir girişim. Teşvik edici ve amacına ulaşmış olur umarım. Sponsorlarada ayrı bir teşekür etmek gerekir bisiklet sporcuları olarak.

Sağlıklı Yaşama Hakkında Dikkat Çekmek İçin Bisikletle Türkiye Turu Yapıyor

"Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre için (link) Turu" projesi kapsamında bisikletiyle (link)'yu gezen Cemal Azmi Başkaptan, (link)'da mola verdi.

(link)

Yeşilay (link) Şube Başkanlığı'nı ziyaret eden Başkaptan, Şube Başkanı Şemsettin Toprak eşliğinde (link), Anıtkabir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkaptan, 26 Eylül'de başladığı bisiklet turu kapsamında (link)'yu dolaştığını belirterek, (link) Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle yola çıktığını ve 28. ili (link)'ya ulaştığını söyledi. Başkaptan, "Bisikletimin pedalını, 26 Eylül'de (link)(link)'te çevirmeye başladım. Burada amacım sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevre için pedal çevirmektir. Bunu yaparken, sağlıklı yaşam ve çevre için kamuoyu oluşturmaktır. Kamuoyunun dikkatini çekmektir." dedi. Bisiklet turunun (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link) ve (link) güzergahını taşıdığını bildiren Başkaptan, dönüş için de (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), Bilecek, (link), (link) ve (link) güzergahını kullanacağını kaydetti.

27 Kasım 2011

Gezgin Bisikletçi Eskişehir'de

Yeşilay Derneği'nin katkılarıyla sigara ve alkolle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla bisikletle (link) turuna çıkan Cemal Azmi Başkaptan, turunun (link) ayağında Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Yeşilay Derneği'nin katkılarıyla sigara ve alkolle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla bisikletle (link) turuna çıkan Cemal Azmi Başkaptan, turunun (link) ayağında Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilay Derneği'nin ana sponsorluğunda 26 Eylül'de (link)'dan bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan, Karadeniz Bölgesi'ni geçtikten sonra Orta (link) üzerinden 5 bin kilometrelik güzergahı pedal çevirerek geçip tekrar (link)'a ulaşmayı planlıyor.

Bu sayede, madde bağımlılığıyla mücadeleyi ve bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan Başkaptan, (link) geçişi sırasında Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Genel Sekreter Mustafa Mansız tarafından ağırlanan Başkaptan, (link)'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve herkesi sağlıklı nesiller ve sağlıklı gelecekler için "alkol ve sigara" gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya, gündelik yaşamda bisiklet kullanımına önem vermeye çağırdı.

28 Kasım 2011

Madde Bağımlılığına Karşı Pedal Çeviriyor

Madde bağımlılığına dikkati çekebilmek ve bisiklet kullanarak sağlıklı nesiller oluşmasına katkıda bulunmak için bisikletle (link)'dan yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan, (link)'e geldi.

Başkaptan, madde bağımlılığına dikkat çekebilmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 26 Eylül'de (link)'dan (link)'a gitmek için yola çıktığını söyledi.

Bisiklet turu kapsamında (link)'e gelen Başkaptan, Vali Yardımcısı (link)'i makamında ziyaret etti. Başkaptan, (link)'nin 34 ilini gezerek kamuoyunda farkındalık uyandırmak istediğini belirtti.

Vali Yardımcısı Deniz de madde bağımlılığına karşı verilen bu tür faaliyetlerin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Başkaptan, daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü'yü ziyaret ederek, sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verdi.

29 Kasım 2011

65 Günde 2 Bin 800 Kilometre Pedal Çevirdi

"Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için (link) Turu" kapsamında, (link)'dan bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan, 33 ili geçtikten sonra (link)'ya ulaştı.

(link) Yeşilay Cemiyetinin desteğiyle

"Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için (link) Turu" kapsamında, (link)'dan bisikletle yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan, 33 ili geçtikten sonra (link)'ya ulaştı.

Başkaptan, (link) Valisi (link) Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve (link) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'yu ziyaret etti.

Cemal Azmi Başkaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Eylül'de (link)'dan yola çıktığını hatırlatarak, (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link), Bilecek, (link) illerinden geçerek (link)'ya ulaştığını kaydetti.

Güzergahındaki son durak olan (link)'dan (link)'a geçerek turu tamamlayacağını belirten Başkaptan, şöyle konuştu:

"(link)'dan (link)'a, (link)'tan da (link)'a 34 vilayet kapsamında 4-5 bin kilometre yol yapmayı planlıyordum. 2 bin 800 kilometre pedal çevirerek (link)'ya geldim. (link)'a kadar sadece bisikletle gittim. Maalesef (link)'dan sonra hava şartları nedeniyle ara ara minibüs ve otobüslere bindim. Turumun yüzde 90'ı bisikletle yüzde 10'u da araçla gerçekleşmiş oldu. Serüven 26 Eylül'de başladı. 1 Aralık'ta Yalova-ya ulaştım. Bu 65 günün 40 günü yolda 25 günü ise dinlenmeyle geçti."

Başkaptan, madde bağımlılığına karşı verilen mücadeleye dikkat çekmek istediğini vurgulayarak, "Yetkililerin daha çok tedbir almasını sağlamak için bisikletle yola çıktım. 34. vilayete ulaştım. İnsanlığa bir mesaj verdiğime inanıyorum. Bunun ikinci turuna seneye olacak. 15 Haziran'da başlayıp Kasım ayının 15'inde bitecek. 5 aylık süreçte bu kez 5 bisikletçiyle birlikte yola çıkacağız" dedi.

Ziyaretlerde, Yeşilay Cemiyeti (link) Şube Başkanı Alaaddin Bütkül ve yönetim kurulu üyeleri de Başkaptan'a eşlik etti.

2 Aralık 2011

Şampiyon Bisikletçiler Bursa'da

(link)

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle, 'Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için Türkiye Turu' kapsamında 34 ili bisikletiyle dolaşan milli bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, güzergah zincirinin (link) durağında, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Yeşilay (link) Şubesi Başkanı Dr. M. Serhat Yamalı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın da hazır bulundu. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve spora teşvik amacıyla düzenledikleri organizasyondan olumlu geri dönüşümler aldıklarını belirten Yeşilay (link) Şubesi Başkanı Dr. M. Serhat Yamalı, "Etkinlik kapsamında bisiklet sporunu tercih etmemizin nedeni, bisikletin çevreci bir ulaşım aracı olması ve vücudu zinde tutuyor oluşudur. Milli bisikletçimiz Cemal Azmi Başkaptan, projemiz kapsamında 34 ili bisikletiyle dolaşıyor. Sayın Başkaptan, gittiği illerde gençleri spora teşvik anlamında etkileyici mesajlar veriyor." diye konuştu.

Milli bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan da (link)'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, (link) Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımlarını yakından takip ettiğini vurguladı. Gençleri spora teşvik eden projelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı (link)'yi tebrik ettiğini belirten Başkaptan, kötü alışkanlıklardan uzak durabilmenin en etkin araçlarından birinin de spor olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sporun gelişimine büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın (link)'nin önderliğinde gerçekleştirdiğimiz spor yatırımları ile (link)'yı 'spor kenti' haline getirebilmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevrenin ancak sportif faaliyetler neticesinde mümkün olabileceğine inanıyoruz. Gençler, ülkemizin geleceği. Onları zararlı alışkanlıklardan ne denli uzak tutarsak, o ölçüde de sağlıklı nesillerin yetişmesine olanak sağlamış oluruz." dedi.

5 Aralık 2011

Madde Bağımlılığına Karşı Türkiye'yi Baştan Sona Gezdi

Madde bağımlılığına karşı dikkat çekmek amacıyla (link)'yi bisikletle dolaşan Cemal Azmi Başkaptan, 34 il dolaşarak, seyahatin birinci etabı tamamladı.

(link)'dan (link)'a giden ve yine çeşitli şehirler dolaşarak, geri dönen Başkaptan'ın gezisi (link)'te son buldu. Gençlerin spora yönelmesi gerektiğini ifade eden Başkaptan, "39 yaşında biri olarak neler yapabileceğimi göstermek istedim." dedi.

(link)'te büfecilik yapan Cemal Azmi Başkaptan, sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara karşı pedal çeviriyor. 26 Eylül tarihinde (link)'dan yola çıkan çevre gönüllüsü Başkaptan ilk etapta, (link)'nin en doğusunda yer alan (link)'a gitti. Dönüşte, (link), (link), (link), (link) ve (link) gibi şehirleri gezen başkaptan toplamda 34 şehre giderek, gezinin ilk etabını tamamlamış oldu. Gittiği şehirlerin vali ve belediye başkanlarını ziyaret eden ve madde bağımlılığına karşı destek isteyen Başkaptan, kötü alışkanlıklara karşı daha etkin mücadele istedi. Yaklaşık 70 gündür yollarda olan Başkaptan bugün akşam saatlerinde (link)'e gelerek, seyahatini sona erdirdi. Başkaptan'ı Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muarem (link) ve diğer yetkililer karşıladı. (link) ve Başkaptan (link)'te hatıra fotoğrafı çektirdi.

34 vilayet gezerek, illerin mülki idari amirlerini ziyaret ettiğini ifade eden çevre gönüllüsü Başkaptan, "Gelecek neslin daha sağlık bir toplum olması, sigara ve alkole bulaşmaması için tiyatro ve spor gibi çeşitli alternatifler oluşturulmalı. Gençlerin sosyal aktivite yapması gerekir. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıktım. Yolculuk boyunca birçok zorlukla karşılaştım. Ama her şeyden önce ben sağlıklı bir insanım. Alkol ve sigara kullanmayan biri olarak, neler yapabileceğimi göstermek istedim." dedi.

Yeşilay tarafından Başkaptan'a destek verdiklerini belirten Genel Başkan (link), güzel bir gezi olduğunu ve Mayıs - Haziran aylarında gezinin ikinci etabını tamamlamak istediklerini aktardı.

Ayrıca sigaranı kötü alışkanlıkların en büyüğü olduğunu vurgulayan Başkan (link), çevreci Başkaptan'ın amcası Haydar Başkapan'ın cebindeki sigarayı alarak, sigarayı bırakma verdirdi.

5 Aralık 2011

Gezegen Cemal'i düzenlemiş olduğu bu anlamlı ve uzun turdan ötürü kutluyorum. Bu mevsimde bu denli uzun bir turu gerçekleitirmek büyük başarı... Tebrikler...

Geri