@Two_Wheels
ülkede bisiklet sporu değil,daha çok keyif için bisiklete binen var,bu forumdada nitekim durum budur,kimseye burda 30 km durmadan basacaksınız demiyorum,hiç kimseyi zorlamamak lazım,genelde tek kaldım,millet sahil yollarını seçerken ben eğimli güzergahta bütün yaz ayları çalıştım,05.30 -07.00 iş biter,bu saatlerde tempo yapılır,yük almam ,bisiklet forma arkasına önceden hazırlarım pet şişe içinde maden suyu ayran karışımı,çoğu kişi üşenir kalkamaz 05.30 deyince.
nitekim anlayışı kısa mola tempo olan uzun mesafelerde istanbulda çok az sürücü vardır,bu işi bi ömür boyu götüren kişi ile tanışma şerefine nail oldum,60 ların ve 70 'lerin efsanesi milli bisikletçi feridun tezbaşaran 66 yaşında gençleri eğimde döküyor,bu nasıl iş derseniz bu bir ruhtur ,inançtır,sevgidir,yaşam biçimidir,sürati sevmektir,aklını ,tekniğini ,kuvvetini kullanmak demektir.bu bisiklet sporu maymun iştahlılığı sevmez, ölene kadar bisiklet sporu ideal olanıdır tabi cahilce değil bilinçle .
proların emekliliğine baktımda adamların suratları çökmüş idi,nedeni öyle kolay iş değil 20 gün 180 km 'ler gitmek,
fakat şu bi gerçekki feridun babayı dinç gördüm öyle surat çökük sayılmaz idi.