Scudo Sports

Geçirdiğiniz ve atlattığınız kazalar

Tramvay yolundan geçerken raylara dikkat edin, doğru açıyla girmezseniz başınıza kötü şeyler gelebiliyor :)

Scudo
@StevenDiaz07
Şöyle ki tramvay yolundaki raylara doğru açıyla girmeyince, bisiklet kendini tramvay zannedip o yoldan ilerlemeye çalışıyor sonra da beklenildiği üzere düşüyosun. Tatlı bir gülümseme, ulan bi daha yapsam mı bu hoşmuş falan düşünceler eşliğinde gidilecek yere ilerliyosun :)

bahsedilen kaza bu tip kaza. bizde de sık sık oluyor.
(link)

forumda da bu tip kaza haberi gördüm bikaç kez. özellikle ön teker, çok çabuk sıkışıyor ve direk kontrol kaybediyosunuz.

ert.png

teker rayın arasına düşmesin, özen gösteriniz. "hızlı geçerim bişey olmaz" diye düşünürseniz videodaki gibi düşersiniz. hızınızın hiçbir önemi kalmıyor burada. yapabileceğiniz tek şey raylardan olabildiğince dikey geçmek

FB_IMG_1435618588958.jpg

(Maşanın kırıldığı olay değil) Bunu aldığım ilk yıl su birikintisinin üstünde sürüyodum direksiyonu aniden çevirmemle ön tekerin kayıp beni suya düşürmesi bir oldu :)
O günden sonra lastiklere karşı bakış açım değişti yazlıktaki bisikletimin lastiklerini değiştirdim, 1 yıl yalvarmadan sonra teyzemi arabasının lastiklerinin kötü olduğuna ikna ettim ve nihayet değiştirttim. Yine 1 yıldır da babamı motosikletin lastiklerinin kötü olduğuna ikna etmeye çalışıyorum fakat lastikler yüzünden düşmesine rağmen bir türlü ikna olmuyor
Lastik önemli dikkat edin ;)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Ne kadar sağ şeridi takip etsemde dönülmemesi gereken yerden ara caddeye giren şahıs la kafa kafaya çarpıştım otomobil ile.
IMG_4611.JPG
IMG_4613.JPG
IMG_4613.JPG
IMG_4614.JPG
IMG_4649.JPG

• Beğen
Tepkiler: tolgax3
@Serkan Mıstınoğlu
Bilenler bilir Caddebostan Beltur'un orada meydanı ikiye bölen su oluğundan geçerken çok güzel öğrendim o günden beri bu duruma çok dikkat ediyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
capture-20151101-103349.jpg

Tramvay yolu değil ama tam bu yolda düştüm. yolun ortasına koydukları atık su kanalı yüzünden. Akşam olmak üzereydi kararmıştı, bu yolda yayalar fazladır onlara çarpmamak için dikkatli gidiyorum sürat yok zaten kalabalıktan ortadaki kanalı göremeyince sağdan sol tarafa geçeyim derken kendimi pat diye yerde buldum. Bisiklet sabit kalırken ben yerde boylu boyunca uzanıyordum. Çok sert bir düşüş değildi ama yerler kırma granit taş oluca o etkiyi çoğalttı. İlk etkiyi hafifletmek için elimi yere koyduğumdan bayağı soyulmuştu. Buraya kadar gayet normal ders çıkarılacak yere geldik. Aceleden cüzdan ve telefonu montumun sol iç cebine üst üste koymuşum benim yere düşmenle bu cepteki kalınlık çekiç etkisi görüp benim kaburgaları çatlattı... Olayın sıcaklığıyla ilk anlamadım elimdeki soyulmayı kapatıp 10-15 km pedal çevirip eve geldim,ertesi gün araba kullanarak Samsun'dan Ankara'ya geldim sonra çıktı acısı. O gün bu gündür neyim var neyim yok hep sırt çantasında saklarım. Ben hep bir gün fena araba çarpacak diye be beklerken bu kadar basit bir şeyden kaburgaları çatlattık.:bsmagryr: NOT: Bilen bilir kaburga çatlağının iyileşmesi çok zahmetli bu arada

Herkse iyi pedallamalar... Dikkatiniz daim olsun:)

en son ki kazam 2014 ağustos ayındaydı. bisiklet yoluna girmiş olan karton toplayan çocuğun arabasının çuvalına bodoslama daldım yerlerin ıslak olmasının dezavantajıyla 700x23 ' lük lastikler paten gibi kaydı :D neyseki yeni aldığım bisiklet ile hiç kaza yapmadım. bisiklet kaza görmesin diye 3 kat daha dikkatli kullanıyorum :)

7-8 yaşlarındayken bisikletle kaldırımdan hızlıca iniyordum.Hızım 20 falandi tam yola yakın frenlere abandim ama yeterli mi olmadı tutmadı mi bilmiyorum tam önümdeki pimapen aracına ortalama 20 km hızla girecekken ayakkabım trafik levhasının direğindeki ufak bir çivi gibi bir çıkıntıya takıldı.sok geçirdim.ALLAH dilerse iste o ufak çıkıntıyı vesile(aracı) olarak kullanıp küçük bir çocuğu kurtarır.şükürler olsun.

İzmir Foça inişinde 40 km hızla virajı alamayıp yol kenarındaki kayalıklara giriyordum. Son saniyede attım kendimi bisikletten. Nasıl olduysa hiç yara almadım sadece dizim kadroya çarptı o kadar. Zaman zaman düşünüyorum ya atamasaydım nasıl bir durumda olurdum diye :)

• Beğen
Tepkiler: Free ve Yasar38
Bir sefer yokuş aşağı inerken hızımı alamadım daha doğrusu o hız bana haz vermişti ama az ilerde keskin bir sağa dönüş vardı yavaşlamam ve en sağdan dönmem gerekirken hızın verdiği geniş açıyla dönmek zorunda kaldım ve ordan gelen bir arabayla karşı karşıya kaldım Allah tan arkadaş yavaş geliyordu ben ani bir hareketle solundan geçtim ve bir daha o virajlardan çok yavaş dönüyorum ya hızlı gelseydi ...:(

Beldesan bisikletimle mıcırlı yolda tellerinin bir kısmı kopmuş arka frenle yokuş aşağı inerken ( yaş: 15 ) arka fren telinin kopması ve tamamen işlev görmemesi sonucu çok hızlanmıştım, bisikletten atlamaya cesaretim olmadı. İçimden dua okurken yokuşun sonuna varmıştım, yol kenarındaki tümsekten bisikletimle uçup yaklaşık 2 3 metre havalanmışım (görenlerin yalancısyım :) ), 8 10 metre ileriye betona yuvarlanarak durmuştum( uçarkene hatırlamıyorum :) ) gözümü açtığımda bacaklarım kadroya dolanmış sağ kolum kırılmış sıradağlar gibiydi etraftan adamlar geldiğinde aha çocuk gitti demişler çok şükür yaşıyodum.Bacaklarmda kırık yoktu. Her tarafmdan kan geliyordu . Neyseki şu an pedallamaya devam edebiliyorum. ( ihmal bende suç bendeydi tabiki )

@BMdnciHkn
O olukları çok keskin yapmışlar teker birden içine düşüyor hocam, sahil yolunda az kalsın bende düşüyordum.

Bende şöyle bir paylaşımda bulunayım, grup sürüşlerinde turlarda vs önünüzdeki arkadaşınız ile sürekli bi fren mesafesi bırakın. Performans sürüşlerinini bilmem ama normal grup turlarında buna dikkat edin ve sürekli konuşun. Sollarken solundayım diye uyarın. Önde gidiyorsanız sorun teşkil edebilecek çukur mazgal, yabancı cisimlere karşı arkanızdan gelenleri uyarın. Birde sağdan sağlamaya çalışmayın. Başıma geldi ondan paylaşmak istiyorum solumdan kamyon hızla geçiyor refleksif olarak sağa yanaşıyorum bi bakıyorum ordan bisikletli arkadaşta beni geçmeye çalışıyor risk yaratıyor.

Başıma gelen ilk kazam ise şu şekilde oldu, öncü grup kasis hakkında uyarmayı unuttu, önümde kapalı olduğundan görüp yavaşlamak için biraz geç oldu, pozisyon alıp frenledim(hızım 30km ye takındı) frenlememle birlikte beni sağolsun dibimden takip eden arkadaşın bana sağdan çarpması bir oldu ben yine toplayıp düz gitmeye çalışırken yana doğru devrildim bende ve bisikletimde hiç bir sıkıntı yoktu çizik dahi ama arkadaşın kolları diz ve dirsekleri yaralanmıştı. Belki benimde hatam var frenlediğimi söyleyebilirdim ama çok ani gelişti zaten benim frene basmam ile arkadaşın benle birleşmesi bir oldu Allahtan daha büyük bir netice ile karşılaşmadık. Siz siz olun grup sürüşlerinde sürekli konuşun ve önünüzdeki ile frenleme mesafesi bırakın.

Selam, Yer ankara, Keklikpinari, ahmet yesevi caddesi yokuşu.
Süratle yokuş aşagiya iniyordum kaldirimda ki çocuklarin aniden yola atlamasiyla sağ tarafimdaki duvara tosladim çok şükürbsadece burnum kanadi ve gidonum yamuldu.
Screenshot_2015-11-11-13-03-10.png

İşte sağdaki duvar.

Gece hafif yağmur altında su birikintisine girdim, suyun içindeki görmediğim siyah bir naylon poşet anlamadığım bir şekilde ön lastiğe dolanıp V frenin orda cantı kilitledi ve takla attım o_O:ssrtcbya: Kask vardı suyun içine düştüm ıslandım o kadar.

Dün akşam eve dönüyordum biraz acelem vardı,sağ tarafta park halinde duran arabanın içindeki bayan, sağolsun etrafına bakmadan açtı ve ve arabanın kapısına girdim.Çok şükür kaskım vardı.

@Uğurcan_9
Kardeşim trafikte ilerlemek için 14 yaşını doldurman gerekiyor diye biliyorum. Daha kötü bir sonuç olursa (İnşallah olmaz) hak mağduriyetine uğrayabilirsin. Bir sene sonra trafiğe çıksan nasıl olur canısı ?

• Beğen
Tepkiler: Sipioreeee
Geri