Şu şikayetçi olma, mahkeme, vs. olayları geçtik... Neyse.
Geçen hafta ilk kez bisiklet sürmeyi denedim. Baş dönmesi şikayetim vardı, bisiklete bindikten sonra uzun süre dönmedi. Bunu bisikletin faydası olarak sayıyorum.

Gerçi kullandığım ilacın yan etkisi olarak da var baş dönmesi ama tam bilinmiyor neden döndüğü.
İlk bisiklet deneyimimde şikayetçi olduğum durum kaslarla ve artan kiloyla ilgili.
Kaslar hareketsizlikten dolayı resmen istifa etmiş ya da greve başlamış. Felaket bir bacak kası ağrısıyla bitirdim 6,5 km yolu. Kaslar sanki daha önce hiç çalışmıyormuş gibi geldi. Matrix'ten çıkmış gibiyim sanki.

Sonra uzun süre istirahatten dolayı kilo artışı yaşadım. Kıyafetlere sığmaz oldum. Bunun da pedal çevirmeye olumsuz etkisi malumunuz... Nefes nefese bırakıyor.
Denge konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım yol boyunca. Ama hız konusunda "normale göre" başarısız bir turdu.
6,5 km'lik bu yol normalde 15 dk falan sürüyordu. İlk deneyimde 22 dk'da bitirebildim. Daha fazla zorlamaya gücüm yetmedi.
Maksimum hızım da düz yolda 25 km/saat falan oldu ama uzun süre devam edemedim bu hıza. En fazla 30 sn - 1 dk falan sürdürebildim.
Gerçi sürüşten sonra kendimi daha iyi hissediyordum. Şimdi kar falan başlayınca yine ara verdim sürüşe. Tekrar başlayacağım.
En çok kafamı kurcalayan sorulardan bir tanesi olarak ilacın yan etkileri kaldı. Doktora baş dönmesi hasardan mı yoksa ilaç yan etkisi mi diye sordum, ilaçtan da olabilir dedi net bir cevap vermedi. 25'inde tekrar tomografi için gideceğim ve duruma tekrar bakacaklar. İlacı kesip kesmemeye karar verecekler. Bana anlatmamışlar ama anneme "kendisine yan etkilerini anlatsam kesinlikle içmem der" demiş doktor. Açıkçası içilecek gibi de değil ama... Epdantoin hakkında bilgi sahibi olan var mı aramızda? Google çeşitli sonuçlar veriyor ve okudum ama hani kendisi veya tanıdığı bu ilacı kullanıp da yorumlayabilecek kimse var mı? Hem epilepsi hastalığında hem de beyin travması sonucu nöbet geçirmeyi önlemek için kullanılıyormuş kendisi. Başlandıktan sonra da bir anda bırakılamıyor, azaltılarak bırakılması gerekiyor. Karaciğer hasarından mide bulantısına, baş dönmesinden uyku bozukluklarına kadar pek çok şey yazıyor prospektüsünde. Kendisi, tanıdığı falan kullanan varsa yorum ve düşüncelerini beklerim...