Scudo Sports

Gececiler Kulübü

@Anonim bana böyle olacağını söylememişlerdi ama :( o kadar sertti hocam. en sağdan orta refüje kadar bi uçurdu o saniyede vazgeçtim.

@Samet Arslan hadi bi ktü mezunu görmek istiyo bu gözler :D

Scudo
@Samet Arslan tadını çıkarmaya bakın o zaman bittikten sonra belki aradığınız günler olur yani. Ama peyzaj mimarlığı nasıl peki Türkiye çapında gideri var mı?

@Alperen Haner Yav ne kadar kaldı okulun bitmesine? Sabretmelisiniz :D

@Anonim normalde bitecekti ama kazan bırak yapınca bitmiyormuş :D bi 3 sene daha var uzatmazsam :D

@Samet Arslan hocam sende bitir de bir iki inşaat var bizim pederin el atarsın oralara artık :D

@Alperen Haner İnşallah bu dönem göreceksiniz :) Sen arada bir Erasmus falan yapsan aslında. Çok iyi geliyor :D

@Anonim Bi mimarlık kadar gideri olmasa da var. Birçok yerde olmamız gerekiyor aslında ama görünmez gibiyiz biraz. Devlet kapısı olayı çok zor bizde, yılda 1 belki 2 kişi atanıyor, haliyle puanları da çok yüksek. Özel sektörde iş çok ama onlar da sömürüyor adamı haliyle :) Pek çok iş kolumuz var. Projelendirme, uygulama, fidanlıklar, 3 boyut modelleme vs vs. Hazır bir işim olmamasına rağmen bu kadar fazla iş kolu olduğu için iş bulamam diye bir korkum yok çok şükür :) He şöyle bir sıkıntımız var. Bizim işleri mimarlara, ziraat mühendislerine de yaptırıyorlar...

@Samet Arslan yapcam hocam az kaldı. bi münchen yapıp gelcem kısmetse. belki ordan katakulliye getirirsem bi tane daha bisiklet hedefim :D vizelerden sonra da bi salcano dağ bisikleti gelecekmiş.

ev bildiğin bisiklet park yerine dönüyo. ev arkadaşımda 2 bisikletli o da getiriyor bisikleti. 4 bisiklet neremize sığacak 65 m2 evde :D çözüm önerisi alınır :D

@Alperen Haner senin iş zor görünüyor ama dediğim gibi okuyan öğrenci olan herkese diyorum tadını çıkarın bunun diye. Yani iyi zamanlar geçirdiğin de oluyordur elbet. :)

@Samet Arslan hocam anladım anlamasına da, kamuya senede 1-2 kişi atanması çok kötüymüş. Böyle takip etmediğim için de bilmiyorum hiç ve şaşırdım açıkçası. Yani dışarıdan bakınca 1-2 kişi şaka gibi geliyor. Arkeologlar var mesela. Sitede arkeolog olan bir üyemiz vardı hatta @Busem Erdinç olacak ki, sandığım kadarıyla birçok meslek dalı çok güzel ve gideri var ama değersiz veya ilgisiz kalıyor herhalde. Özel sektörde çalışma şartları ağır tabii ki. Hele bir de hizmet varsa, o daha kötü ya mesaisi çok. Sabah akşam haftasonları da dahil sürekli çalıştırıyorlar. Lâkin mesleğinizin işlerini başkaları da yani ismini verdiğiniz alanlarda olanlar da yapıyormuş bu biraz sıkıntı sanırım. Şimdi bazı tanıdıkları sen keşke arkeolog olsaydın diyorum ne alaka? Hem o meslekte para yok zengin mesleği falan diyorlar. :D

@Anonim şeytan diyo komple bırak kavacıkta ki eski emlak ofisini tekrar aç bak keyfine diye de pederden tarafa yemiyor :D

@Anonim Arkeologları biliyorum hocam kız arkadaşım da arkeolog. 1 seneyi geçti mezun olalı hala işsiz. Dediğiniz gibi devlet ilgisiz kalıyor bazı meslek dallarına. Ülkemiz arkeologlar için bir cennet olmasına rağmen durum böyle. Bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde inşaat firmalarında arkeologlar çalıştırılıyormuş olur da inşaat alanından arkeolojik kalıntılar çıkar diye sanırım. Durum böyle olunca biraz zengin mesleği gibi aslında. Restoratör bir arkadaşımız var mesela KPSS'de kendi alanında 1. oldu ama 2 yıl boyunca kontenjan açılmadığı için adamın 1.liği heba oldu. Durumlar böyle malesef.

@Anonim okulu bırakmak yapmadığım halt değil ama yaşıtlarım evlendi ben daha 1. sınıf :D utanç verici :D ha emlak tükanı açarsam götürürüm o işi zaten yapmışlığım var ama dediğim gibi baba korkusu :D

@Samet Arslan hocam benim bölüm gereği en fazla imkana, iş bulma imkanına sahip olmam gerek ama gerek kurum sınavları gerek mülakatlar durumu yokuşa sürüyor. özel sektör ise bir işletme mezununa sağlam ingilizce şartıyla en fazla 1500 tl veriyor. neresinden tutarsan tut :D bindiğimiz aletler bile hemen hemen birkaç asgari ücret değerindeyken aile geçimini de sağlamak? içimi kararttınız vallaha :D

@Alperen Haner İİBF mezunlarının durumları vahim gerçekten... İçinin kararmasında haklısın ne diyeyim. Böyle dedim diye okulu bırakma aman diyeyim :D

@Samet Arslan zaten bunalmışım kitaplar arasında etmen eylemen bırakasım geldi yine :D o kitapların hepsini halletmem gerek bu hafta ama yemiyo artık :D

@BF Okuru hoşgeldin hocam. boşver işi gücü ben de boşverdim rahatım :D

Dosyalar

• 11117869_10153930786443561_1850301577_n.jpg
    11117869_10153930786443561_1850301577_n.jpg
    52,3 KB · Okunma: 12
@BF Okuru Hoş geldiniz. Profilinizden anladığım kadarıyla siz de yazılımcısınız :)

@orhankou hocam öncelikle güle güle kullanın diyorum gerçekten nasa uydusu gibi duruyor Ali'ninki de öyle :D Sanırım bunu yapmak artık hobi haline gelmiş olsa gerek oyun da oynuyorsunuzdur kesin. Ben size şunu soracağım koltuk ilgimi çekti. Kafa yaslamak için de desteği var. Fiyatı nedir acaba? Çok güzel bir koltuğa benziyor.

@Samet Arslan anladım gerçekten kötü bir durum. Fakat 1 senedir işsiz olması da büyük sıkıntı. Hiç mi iş bulamıyor acaba? Ya tabii ki bizim Türkiye'de neler neler var en değerli meslek olması lâzım şu anda ama öyle olmuş ki, adı sanı duyulmamış meslek dalı gibi duruyor. KPSS çoğu zaman sonu hüsranla bitiyor maalesef. 4-5 sezon birden çalışıp atanamayanlar veya öyle heba olan bir sürü emek var insanların harcadığı. Kısacası birçok alan sıkıntılı. Ben zaten KPSS olayında bir şey yapamayanlara boşverin gitsin, bir şekilde ticarete falan girin şeklinde önerilerde bulunuyorum ama biliyorum o da zor. Neyseki peyzaj mimarlığında çalışma olayınız var. Kamuya girmek mucize olsa da varmış dışarıda. Arkadaşınızın 1 senedir işsiz olması da üzücü gerçekten. Umarım en kısa zamanda iş bulur ve mesleğini icra eder ayrıca zevkli bir meslektir.

@Alperen Haner eğer tecrübe varsa deneyim vs. neden olmasın. Ama bu işin sonunda kaybetmek de var. Kendine güveniyorsan üstüne git derim ama okulu bitirmek daha mantıklı olurdu galiba bilmiyorum sen yine de düşün iyice. Evlenmek sorun değil para sorun aslında. Para varsa şimdi de evlenirsin :p Bir düğün yapmak acayip masraf şu dönemde ya.

@BF Okuru iyi geceler evet yoğun görüyoruz seni bugünlerde :D Bak Alperen de bilgisayarını paylaştı abi hepiniz mi Asuscu oldunuz ya :D kitapları da dizmiş adam oraya eee okuyor işte :D

@mehmet.ali hoş geldiniz iyi geceler :) ne var ne yok bakalım :)

@Anonim ben ne asustan vazgeçerim ne cod dan :D o kitaplarda okunacak diye orda ama süs eşyası gibi duruyo 2 haftadır :D

İyi geceler abiler-ablalar.. :)

@Anonim Sorma ya Savaşım ne yattığım belli ne kalktığım :D önümüzdeki hafta rahatım inş. Savaşım ben asuscu falan değilim ya :) verdiler bana bunu :D Ben asus markasında bilgisayar parçası dışında bişeyine para vermem :D desteğini çabuk kesiyor diğer ürünlerinde. Sorma @Alperen Haner kitaplar bi değişik geldi bana :D

@Anonim valla nolsun 30 yaşındayım ve hatırladığım dönem içerisinde ilk defa bugün öğle uykusuna yattım, şimdi dön allah dön uyku tutmuyor :D

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy
Geri