Murat Çiftçi arkadaşımızın yazdıklarına büyük ölçüde katılıyorum, en önemli faktör magnezyum eksikliğidir..Elbette ben de tıp dokturu değilim, antrenörlük veya sporcu sağlığı konusunda eğtim almadım, sadece deneyimlerimi zaman zaman burada arkadaşlarla paylaşıyorum..Ve hatta, bu sebeple "üstad" diye hitabeden arkadaşlara da -hiçolmazsa- buradan "estağfurullah" diyeyim..

Herneyse, sadede gelirsek, gece veya tur sonrası kramplarının bir başka sebebi de, oksijen taşıyıcı alyuvar sayısının -bir sebeple- azalmış olması imiş.. Bunu bizzat yaşadım, gördüm..Bir sezon başı, 3-4 gün evvel kan bağışında bulunmuş, o gün de tura çıkmıştım, hani gençlikte "bana bişey olmaz" sendromu vardır ya, işte o gün anladım, oluyor mu, olmuyor mu..

Öncelikle magnezyum içeren gıdalar alınmalı, sık ve yüksek dozda antrenman yapılıyorsa, "Unicap" isminde vit+mineral combinasyonları var, piyasadakilerin dozaj oranları ve çeşitliliği açısından iyilerinden, kaybedilenleri daha çabuk yerine koymak açısından kullanılabilir, sorun devam ediyorsa, bir kan sayımı yaptırıp, onun da sonucu ile birlikte bir hekime başvurmak gerekir..
Lütfen sağlık sorunlarınızı savsaklamayınız..