Scudo Sports

gece giren kramplar

Şerif Şentürk

Forum Bağımlısı
Tepki
749
Bisiklet
Scott
merhaba arkadaşlar ben bisiklet surerken eve geldıgımde bır sey olmuyor ama gecelerı yatarken bır anda bacaklarım felclı gıbı kalıyor uzun yol yaptıgımda daha cok oluyor cozum yolu yokmu bunun:(

Scudo
kas gevşetici bisiklet sonrasından iç bisiklete bindemeden içtiğinde :D ...

Yetkin abininde söylediği gibi kalsiyım eksikliğinden oluyor büyük ihtimal.

Bence her gün düzenli yoğurt tüketmelisin,bacaklarını soğuk suğla yıka, en son olarakta bildiğimiz tuz kramplar için iyidir.

Muz kalsiyum , potasyum , sodyum ve iyot açısından oldukça zengin ayrıca A , B , C ve E vitaminleri içeriyor.
İçerdiği aminoasitler antrenman sonrasında kasların gelişimi için gerekli ve bunun yanında yüksek mineral deposu olan muz kaybettiğimiz mineralleri kolayca geri kazanmamıza yardımcı oluyor.
Kısacası antrenmandan sonra muz iyidir . Uzun yol yaptığında eve gelince 1-2 tane muz yersen kaybettiğin mineralleri geri kazanabilirsin ve belki krampların da azalır.

• Beğen
Tepkiler: Yetkin Şahin
bende de spor yapmaya başladığım ilk zamanlar oluyordu bacak kaslarım yeni yeni yüksek tempoya alışıyordu ve gece sağımdan sola dönerken birden kramp giriyordu sabah kalktığımda kasılmış durumda oluyordu ama vücut bi süre sonra tempoya ayak uydurmaya başladı ve azaldı gene şimdi sıktığım zaman kramp gircekmiş gibi oluyor

Vücuttaki sıvı eksikliği en büyük sebeplerindendir krampın. Aşırıya kaçmamak kaydı ile bol bol su için. Kaybolduğunu göreceksiniz.

eczanelerden magnezyum tabletler bulabilirsiniz bunlar krampı önler birde muz çok faydalı.

evet o olaydan geçende banada oldu yarı uyanık yarı uyuyoken bı gırdı bı sıcradım yatagın içinde hem bagırıyom hem donuyom hemde bacagım olmus kutuk gibi kıpırdatamıyom cok acı verıcı gectigi zaman hemen uykuya daldım kaltıgımda ise ayagımı oynatımıyodum

arkadaşların dediği gibi böyle ağrılar genelde kalsiyum eksikliğinden olur süt ürünlerini biraz daha faazla tüketin bide zor bi antrenman veya günün başında ve sonunda nugalı çikolatalarla birlikte muz çok iyi gelir bide kas gevşetici melhem kullanın

• Beğen
Tepkiler: Yetkin Şahin
Bana da cok fazla olurdu. Gecenin bir vakti o acıyı hissetmek cok kötü...

Bana zorlamadan falan değil de, hala büyüdüğüm için oldugunu söylemişlerdi...
Hala sebebinden emin değilim.

bende onceleri sadece sol bacagima giriyodu hatta buyuzden ciddi bir kaz atlattim yurtta gece vakti bir anda kendimi ranzadan asagi atmistim,doktor tavsiyesi bana sadece 1 ay boyunca muz yememi ve yatmadan once ilik dus almami soyledi
ins yardimci olur

Arkadaşlar kramp girmesinin Kalsiyum eksikliği ile hiç bir ilgisi yoktur.Kramp girmesinin nedeni MAGNEZYUM eksikliğidir.Ağır sürüşler yaptığınız günün akşamı yatarken magnezyum tabletleri var eczanelerde ya da toz şeklilnde Magnezyum Diasporal diye tozlar var.Yatarken buınlardan alabilirsiniz.Arkadaşların dediği gibi muzda mineral-vitamin açısından zengindir.Biraz tuzuda artırmak işe yarayabilir.
Kas gevşetici merhemide dikkatli kullanmak gerekir.Bundan 1 yıl önce kadardı sanırım,Amerika'da 17 yaşında bayan atlet antrenmandan sonra kas gevşetici merhemi fazla sürünce zehirlenip hayatını kaybediyor.Oldukça ilginç bir vaka.İnanmakta zorlanmıştım.Merhem ile zehirlenmenin ne ilgisi var diye ama olabiliyormuş.Hatta merhemin adınıda vermişti ama şimdi hatırlayamıyorum.Bu vakayı bir gazetede okumuştum.
Saygılar...

Murat Çiftçi arkadaşımızın yazdıklarına büyük ölçüde katılıyorum, en önemli faktör magnezyum eksikliğidir..Elbette ben de tıp dokturu değilim, antrenörlük veya sporcu sağlığı konusunda eğtim almadım, sadece deneyimlerimi zaman zaman burada arkadaşlarla paylaşıyorum..Ve hatta, bu sebeple "üstad" diye hitabeden arkadaşlara da -hiçolmazsa- buradan "estağfurullah" diyeyim.. :)
Herneyse, sadede gelirsek, gece veya tur sonrası kramplarının bir başka sebebi de, oksijen taşıyıcı alyuvar sayısının -bir sebeple- azalmış olması imiş.. Bunu bizzat yaşadım, gördüm..Bir sezon başı, 3-4 gün evvel kan bağışında bulunmuş, o gün de tura çıkmıştım, hani gençlikte "bana bişey olmaz" sendromu vardır ya, işte o gün anladım, oluyor mu, olmuyor mu..:) Öncelikle magnezyum içeren gıdalar alınmalı, sık ve yüksek dozda antrenman yapılıyorsa, "Unicap" isminde vit+mineral combinasyonları var, piyasadakilerin dozaj oranları ve çeşitliliği açısından iyilerinden, kaybedilenleri daha çabuk yerine koymak açısından kullanılabilir, sorun devam ediyorsa, bir kan sayımı yaptırıp, onun da sonucu ile birlikte bir hekime başvurmak gerekir..
Lütfen sağlık sorunlarınızı savsaklamayınız..

bisiklet binmeye başlamadan öncelerde çok oluyordu fakat başladıktan sonra hiç olmuyordu
geçenlerde tura yetişmek için otobanda giderken lastik patladı ve değiştirdim filan sinirle biraz sert davranmışım fren ayarları bozulmuş
fren sıkıyordu lastik dönmüyordu sertçe pedallayarak devam ettim o gece hemen kramp girdi
anlaşılan o ki en büyük nedeni zorlamak ve magnezyum kaybı

Antrenmansızlık-Zorlamak-Magnezyum eksikliği-Alyuvar sayısı şeklinde sıraya konulabilir.

Önceden bende de oluyordu.Rüya mı gerçekmi ayırt edemiyordum gerçi gecenin bi saatinde ama... :D

bütün arkadaşlara katılıyorum meyve tüketimini arttırmalısın özellikle antrenman sonraları muz süt bal gibi şeylerle kendini beslemelisin. (süt Yağsız tercih edersen ii olur) ayrıca bisiklet üzerinde iken çok sık aralıklarla az az su iç susamayı bekleme. ve bir müddet tuz kullanımını arttırırsan muhtemel birşeyin kalmaz eğer devam ederse doktordan yardım almanı tavsiye ederim.

Geri