Scudo Sports

...gazelle...

Hakim Arslan

Forum Bağımlısı
Tepki
689
Bisiklet
Giant
bi kaç yorum ve öneri alsak iyi olur :)
gidonu değişip boya falan yapmayı düşünüyorum klasik gidon takmak falan nasıl olur..
http://img855.imageshack.us/img855/9800/fotoraf1111m.jpg
By (link) at 2012-04-24
http://img9.imageshack.us/img9/8061/fotoraf1110.jpg
By (link) at 2012-04-24

Scudo

Hakim selam,
Geçen aylarda sözü geçen Gazelle buydu sanırım, maşa da biraz anatomiklikte srun var gibi geldi ama fotografın açısından da olabilir diye arada kaldım. Boya çok kötü durmuyor boyanmasa da olur gibi ancak yok elden geçireyim dersen krom maşa ve sütlü kahve yaşına uygun bir tercih olur gibi geldi. Gidon konusuna gelince vitessiz olacaksa klasik gidon bir yana drop barlar daha da hoş duracaktır. Nitto, Cinelli gibi. Buarada ufak bir tavsiye en yakın zaman da boyunu da değiştir derim.

Katiliyorum.. (masa konusunada katiliyorum bir egrilik var obur taraftaki bacakta)
Hakim abi sole bir liste yaparsak
Pedal
Zincir
Boyun
Gidon
Furc
Degisecekler listesi olabilir
Drop gidon cok yakisir buyuk bir kadro cunku ama rengi guzel bence bole eski gorunumlu daha hos duruyor
Bir seyler tasiyorsaniz arkaya bir camurluk uzeri bir sepet ve one kisa kesilmis bir camurluk hatta ahsaptan yapilirsa cok daha hos olabilir.

(link) bu tarz gidon düşündüm aslında
maşada sorun yok fotodan olmuş ama ben lastiklerin kadroya daha yakın durmasını istiyorum yoksa bu jantlar küçük mü buna göre?

@Hakim Arslan

Teker ebadın normal, daha büyüğü 27" olur, kadronun kesitlerine daha da yaklaştırırsın ama ne lastik ne de adam akıllı bir çember bulabilirsin. Birer kiloluk lastik ve teneke çemberden başka seçeneğin olmaz. Linkteki bisiklet tarzında kadro için de pist-veledrom tarzı track kadro ya da çok özel geometrilere sahip yol/yarış bisikletleri bulman gerekmekte.

Resimdeki gidon bullhorn tarzi ancak bu bisiklet icin fazla genc kalir bence. Drop gidon daha guzel olur fikrimce birde normalden dar olursa daha guzel durur. Abi yapilacak en guzel sey bu bisiklet uzerinde istediginiz parcalari tamamlamak daha sonra kadroyu degistirmek bu sekilde daha kolay oluyor, parcalarida toplarken kadro aramaya devam edersiniz..

doğukan, aslında jant bu zaten 27 olması lazım çünkü bendei maviclerle aynı boyu yol bisikletimdekilerle. buna 28 lazım bence, amacım buna çok binmek değil zaten mtb var bende bir de artı yol yarış var bu da sadece hoşuma gidiyo diye süs niyetine topliycam yani..
o yüzden jant falan tam açılı olsun istiyorum komple.
gidonu da güzel bi drop bulabileceğimi sanmıyorum tabi uygun fiyata. bitane vardı burda bi arkadaşıma hediye ettim :) gitti o..
aslında dik maşa olacak bunda :)) harika olurdu.
boyamayı düşünüyorum aslında ama bilmiyorum da :(

Kadro 58cm gibi o nedenle düz spin maşalar bulabilir, uyarlayabilirsin ama süs olaraktan düşünüyorsan da bu orjinalliğini kesinlikle bozmadan topla ve evinin bir köşesine koy derim. Güze bisiklet, elinden geldiğince döneminde bırak. :in:

ya ben daha çok toplu şekilde dursun istiyorum öyle daha çok hoşuma gidiyo, dik maşalara da ayrı hazzım var :)

(link)
bu taz bikelere karşı deli oluyorum resmen :) amacım böyle bişey ama biraz pahalı oluyolar :) alamıyorum o nedenle..

(link)
bu ne doğukan :winkenlux:Ahhh-1660:Ahhh-1660:Ahhh-1660:Ahhh-1660
öldüm resmen buna :D
işte bu taz büyük bi jant olması lazım bence.. bi der böyle bir gidon

@Hakim Arslan

@Hakim Arslan

Toplu kadroyu ben de seviyorum fakat headtube ile aynı paralelde düz inen maşaların günlük şehiriçi kullanımlarda çok büyük sıkıntısı oluyor, ileride olan ayağınız her dönüş esnasında ister istemez lastiğe sürtüyor ve bu kadrolu bir bisiklet fixed gear bir sistemde ise sürtünme kaçınılmaz oluyor. Derli toplu kadrolar da favorim lastiğin ön maşa ve arka çatal merkezine yakın geçenleridir, ki bu bisikletlere örnekler fixed gear bölümünde Halil'in paylaştığı en iyi pist bisikletlerinde mevcut o başlığa mutlaka yeniden gözat derim ama uykuların da kaçmasın beraberinde. :D

Kalin lastik(mtb) takmakta bisikleti toplu gosterecektir. Fixed cyclocross seklindede yapabilisiniz

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
@cparlakgul

26" teker ebadında bir çembere Race King 2.2 gibi lastik takıldığında bile ancak yanak yüksekliği sayesinde tam olarak 700C ebat yakalanmakta Cengiz, şöyle de bir şey var estetik kaygısı olan ince borula sahip bir kadro da 32mm üzeri lastikler bisikleti geri plana atmakta, sadece paylaşayim istedim.

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
26 deilde 28 yani 622 lik lastiklerden bahsediyodum abi schwalbe nin nobby nick 28x2.2 gibi bir modeli var 29 er ler icin urettigi onlar geldi aklima ancak evet ince borulu bir bisiklete ne kadar yakisir oda var. Benim aklimda olan bir proje yakin zamanda paylasacagimda single speed olarak belki Hakim abide benzer bir seyler yapabilir diye dusundum abi:)

valla şimdilik askıda kpss sınavına yoğun bi şekilde hazırlandığım için hiç ilgilenemiyorum sadece malzeme bakınıyorum

Geri