Scudo Sports

Gayri resmi siteler güvenli mi?

Tepki
0
İsim
Alperen Çağrı B.
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar ben sedona 410 alcam bu site güvenilir mi değilse yada bilmiyorsanız kastamonuda bir yer var mı veya başka bir site söyler misiniz
Alın site arkadaşlar
(link)

(link) bura güvenilir mi hiç yorum yok

Scudo
Diğer arkadaşlar daha ucuza aldıklarını yazıyorlar.İsterseniz Kastamonudaki bisikletçileri bir gezin

Yinede siteler güvenli mi bi gezerim kastamonuyuda n11 ve nihat bisiklet güvenli mi yorum yazılmamışta

Internetten bisiklet almayin. Il ve ilcenizdeki bayilerden alin. Servis konusunda sıkıntıniz olur. Benden tavsiye. 50 lira fazla ver. Görerek al. Dediğin siteler güvenlidir bu arada.

Bana bu başlık biraz viral reklam gibi geldi :)

H. Kozan yani n11 den alsam gelir değil mi eve

n11 güvenilir bir site ancak n11 kendisi satmıyor, asıl soru sitedeki satıcı güvenilir mi olmalı. Onu da kullanıcı yorumlarından aldığı puana bakarak görebilirsin. 100 üzerinden 97 puan almış bu da yeterince güvenli olduğu anlamına gelir.

Ama o başka şeylerden o puanı almış kask vs gibi

@alevyakan123 sattığı tüm ürünler dahil bu puanlamaya kask, çanta, kilit ayrı bisiklet, motorsiklet ayrı değil. Sadece bisiketlere ait yorumları/puanları merak ediyorsan satıcıya yapılan 1000 küsür tane yorumu tek tek arayıp bisikletle ilgili olanları bulup incelemen lazım.

bayiden almanı tavsiye ederim 100 lira daha fazla ödersin en azından karşında muhatap birisini bulursun. ayrıca bisikleti deneme şansın olur.

bisikleti yerel dükkandan alırsan hem indirim yaparlar hem de boyuna göre en uygun ayarı yaparlar.. ufak tefek servis işlerinden de ücret almazlar

Bayiden elden alınca fazla mı veriyorsun yoksa indirim mi yapıyorlar herkes farklı bir şey söylemiş :) Bence marka modele göre ikisi de doğru olabilir o yüzden bu konuyu neden bayi tercih edilmeli veya neden internet tercih edilmeli sorusunun cevabına hiç karıştırmamak lazım

Yani n11 deki ni alabilirim o linktekini değil mi

Linkteki bisikleti İstanbul'da bulamadım. Bu satıcıyı bilen var mı? Güvenilir mi? Fiyat bana oldukça düşük geldi.

(link)

@Mehmet Nejat Karahan

Tns bisiklet Antalya Lara da bi mağazadır yaklaşık 2 yıl önce ürün bakmaya gitmiştim dükkanlarına. İnternet siteleri yoktu normalde yeni açılmış olsa gerek.

Gittigidiyor sitesinde yaptığım bir alışverişe kötü değerlendirme verdim, puanı değiştirmem için 15 gün süre tanıdılar. Değerlendirmemi değiştirmedim, bir ay geçmesine rağmem "kötü" olan puanımı ve değerlendirmemi yayınlamadılar.
Daha önce hepsiburadada da aynı şeyi yaşamıştım. Olumsuz değerlendirme ve puanların hepsini hesaba katmadan satıcıyı koruyan bir puan hesaplıyor bu siteler.
O nedenle buralardaki satıcı puanına ve yayınlanan süzgeçten geçmiş yorumlara itibar etmeyin ve güvenmeyin.
Aldığınız hurda çıksa bile paranıza acımayacağınız değerde şeyler dışında bir alışveriş yapmayın, hele komple bisiklet hiç!

@Haluk Eke
Bu hemen tüm tüketim ürünlerine (telefon, kıyafet, vs) uygulanabilir iyi bir tavsiye bence, özellikle bu tip sitelerde başınıza dert almanızı engeller. Ancak satıcıyla iyi bir iletişim varsa ya da geçmiş tecrübelerle bir güven ortamı oluştuysa daha fazla risk alınabilir. Benim bu konudaki naçizane tavsiyelerim şunlar:
- gittigidiyor, hepsiburada ve n11 ilave güvenlik sağlar, özellikle para transferini kolaylaştırır, ama sadece kapıdaki ikinci kilit gibi düşünmek lazım. Sizi tamamen korumaz. Ayrıca unutmamak lazım ki parayı daha çok sizden değil satıcıdan kazanıyor. Onun müşterisi satıcı. Siz onun bir anlamda satıcıya sattığı ürünsünüz. Satıcıyı özellikle de cirosu yüksekse kollayabilir.
- getiri risksiz gelmez. Daha ucuz satan satıcının risklerini de diğerlerine göre değerlendirin. Sırf daha ucuz diye tercih yaparsanız eninde sonunda üzülürsünüz.
- tanımadığınız satıcıdan üç beş küçük üründe iade, satış sonrası yaklaşım, satış öncesi doğru bilgilendirme gibi durumlarda niyetini tartmadan sizi üzecek büyüklükte ürün almayın.
- alacağınız ürüne değil ihtiyacınıza odaklanın. O ihtiyacı gidermenin tek yolu o ürün veya satıcı olmayabilir.
- erdoğanlar, delta, decathlon, bisikletsepeti ve bikeandoutdoor benim deneyip memnun kaldığım ve kendi sitelerinden de alışveriş yaptığım satıcılar. (Ama belki sizin farklı deneyimleriniz olabilir garanti veremem.) Bunların dışındaki satıcılarda gittigidiyor veya n11 gibi siteleri kullanıyorum. Forumda da zaman zaman adı geçen bazı satıcılardan bu platformlar üzerinden dahi alışveriş yapmam.

Geri