Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Yaklaşık iki yıldır Garmin Edge 830 kullanıyorum. İki hafta önce sağanak yağmurda sürüş yaptım ve ertesi gün cihazda % grade ve rakım okumaları bozulmaya başladı. Düz yolda ±%6 gibi değerler gösteriyor, tırmanış ya da inişlerde ise ya ters gösteriyor ya da %0’da takılı kalıyordu. Cihazı kurutmayı denedim, hatta fabrika ayarlarına döndürdüm ama hiçbir işe yaramadı. Cihazın bozulduğunu düşünerek yeni bir Garmin Edge 1050 aldım. 1050’de rakım artık doğru çalışıyor ama % grade sorunu hâlâ devam ediyor. Her türlü tavsiyeye açığım, yardımlarınızı bekliyorum.

Dosyalar

• 20250926_155615.jpg
    20250926_155615.jpg
    58,7 KB · Okunma: 18
Scudo
Yaklaşık iki yıldır Garmin Edge 830 kullanıyorum. İki hafta önce sağanak yağmurda sürüş yaptım ve ertesi gün cihazda % grade ve rakım okumaları bozulmaya başladı. Düz yolda ±%6 gibi değerler gösteriyor, tırmanış ya da inişlerde ise ya ters gösteriyor ya da %0’da takılı kalıyordu. Cihazı kurutmayı denedim, hatta fabrika ayarlarına döndürdüm ama hiçbir işe yaramadı. Cihazın bozulduğunu düşünerek yeni bir Garmin Edge 1050 aldım. 1050’de rakım artık doğru çalışıyor ama % grade sorunu hâlâ devam ediyor. Her türlü tavsiyeye açığım, yardımlarınızı bekliyorum.
iki farklı cihazda benzer sorunlar varsa yazılım güncellemesi gelmiş yada gelecek olabilir mi ya ?

Öncelikle geçmiş olsun. Yeni 1050 de hayırlı olsun.
1050'deki grade için şunu söyleyebilirim: GPS'ten veri alığı için grade bilgisi biraz geç geliyor.Tırmanmaya başlarısınız %0 gösterir mesela, azıcık sonra grade artmaya başlar.Düze çıkınca da azıcık sonradan grade sıfırlar. Bence normal.
830 için şunu eklemek isterim, lokasyon, elevasyon sıfırlama gibi bir şey vardı. Fabrika ayarlarına döndürmüşsünüz ama belki de ayrıca bunu yapmak gerekiyordur. Eğer denemediyseniz denemenizi öneririm. Suya dayanıklı olması lazım, hemen bozulacak şeyler değil bunlar, cihaz çöp olmasın.

Garmin Edge 550 - 850 Koleksiyonu bir kaç hafta önce çıkmış.

Ülkemizde deneyimleyen yoktur belki henüz daha ama, yurtdışında youtube üzerinden ilk etap için bir kaç inceleme var.

herkese selam ios 26 ile birlikte haritalarda paylaşım bölümünde garmin programlarda garmin programı çıkmıyor ve bu yüzden de garmin cihazlarına telefondan konum gönrderilemiyor. bu sorunu yaşayıpta çözen varmı

herkese selam ios 26 ile birlikte haritalarda paylaşım bölümünde garmin programlarda garmin programı çıkmıyor ve bu yüzden de garmin cihazlarına telefondan konum gönrderilemiyor. bu sorunu yaşayıpta çözen varmı
Şu anda böyle bir sorun var evet, Garmin'in uygulamasını güncellemesi gerekiyor bunun çözülmesi için.

Daha net olması için edit: Sizin güncellemeniz değil, Garmin'in yeni versiyon yayınlaması gerekiyor. Muhtemelen Apple'ın haritalar uygulamasında yaptığı değişikliklerle uyumlu olmayan bir sorun var güncel uygulamada.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Ergül
Geri