Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Güzel fikirmiş bunu bilmiyordum.
Bilgisayara bağlayıp topluca kolaylıkla silebiliriz öyleyse.
Ama aklıma takıldı, cihazdan silince, sonraki senkronizasyonda Connect’ten silmediğinden ya da Connect’ten cihaza tekrar yüklemediğinden emin misiniz?

Dediğiniz durum rotalar için var ancak sürüşler için yok. Yani bir sürüş Connect'e bir kere sync olduktan sonra, aradaki bağlantı kopuyor. Ama yine de önemsiz olduğunu düşündüğünüz bir sürüşü silerek test edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Scudo
Bu cihazların hafızaları oldukça küçük. Özellikle haritalar ve ConnectIQ uygulamaları da eklenince kullanılabilir hafıza çok çok aza iniyor. Geçmiş sürüşler birikip kalan az miktarda hafızayı yedikçe de cihazın sync süresi uzuyor. WiFi üzerinden sync genelde düşük hafızaya rağmen güzel çalışıyor ama telefon üzerinden olan saatler sürebiliyor.

Son güncelleme ile ayarlardan geçici sistem dosyalarını silme özelliği geldi. Belki o yardımcı olabilir. Ancak en bilinen yöntem, düzenli aralıklarla (3-6 ayda bir) geçmiş sürüşleri cihazdan kaldırmak. Zaten bu sürüşlerin Connect / Strava'ya sync olduktan sonra pek bir faydası yok. Aynı FIT dosyasını gidip oralardan da indirebilirsiniz.
ayarlardan geçici sistem dosyalarını silmek nasıl yapılıyor ?

ayarlardan geçici sistem dosyalarını silmek nasıl yapılıyor ?

Cihaz yanımda olmadığı için tam yardımcı olamıcam ama ayarlardan fabrika ayarlarına döner gibi yapıp, en son menüde tüm verileri silmek değil de geçici dosyaları silmek gibi bir opsiyon var. En son güncellemeyi almış olmanız gerekiyor.

Youtube'da Shane Miller'ın son çektiği videolardan birinde var hatta.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sabrikilic
Merhaba. Yurtdışından 840 aldım ama asya olduğu için oraların haritası yüklü. Cycling maps altında 4 harita yüklü kaldırıyor görünüyor ama silmiyor. Onlar sabitlenmiş gibi bişey olabilir mi? Bir de cihaz sistem menüsünden hariralara girince türkiye çıkmıyor 17,9 gb lık avrupa haritası çıkıyor. Bu haritayı mı kullanıyorsunuz?

Garmin Express üzerinden kullanmadığınız haritaları kaldırabilirsiniz.
İçinde Türkiye ‘nin bulunduğu harita hangisiydi hatırlamıyorum ama eğer Avrupa ise evet onu yüklüyorsunuz.

Merhaba. Yurtdışından 840 aldım ama asya olduğu için oraların haritası yüklü. Cycling maps altında 4 harita yüklü kaldırıyor görünüyor ama silmiyor. Onlar sabitlenmiş gibi bişey olabilir mi? Bir de cihaz sistem menüsünden hariralara girince türkiye çıkmıyor 17,9 gb lık avrupa haritası çıkıyor. Bu haritayı mı kullanıyorsunuz?

x40 serisine son güncellemelerden birinde direkt cihaz içinden de haritaları silip yükleme özelliği geldi diye biliyorum. 1040'ta var ondan eminim.

x40 serisine son güncellemelerden birinde direkt cihaz içinden de haritaları silip yükleme özelliği geldi diye biliyorum. 1040'ta var ondan eminim.
çok mu zor acaba cihaza fazladan 8 - 16 gb hafıza koymak? yavaşlama mı sorun acaba?

çok mu zor acaba cihaza fazladan 8 - 16 gb hafıza koymak? yavaşlama mı sorun acaba?

Donanım değil yazılım işiyle uğraştığım için yanlış yorum yapıyor olabilirim ama 1 terabaytlık micro sd kartlar olduğunu düşününce çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Sanırım şarjın uzun süre gitmesi için düşük güçte çalışan işlemciler kullanılıyor ve bu işlemcilerin desteklediği maksimum hafıza var. Onu geçemiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Donanım değil yazılım işiyle uğraştığım için yanlış yorum yapıyor olabilirim ama 1 terabaytlık micro sd kartlar olduğunu düşününce çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Sanırım şarjın uzun süre gitmesi için düşük güçte çalışan işlemciler kullanılıyor ve bu işlemcilerin desteklediği maksimum hafıza var. Onu geçemiyorlar.
benim edge explore 40 kilometrelik rotaları zor hesaplıyor, muhtemelen birkaç dakika sürüyor. cihaz kaç model bilmiyorum, muhtemelen 2020 falandır.

bana garip geliyor. muhtemelen bahsettiğiniz verimlilik durumu var ki bu cihazların pil süreleri ne kadar verimli orası da başka bir tartışma konusu.

Cihaz içinden harita yükleme kaldırma gelmiş ama tam çalışmıyor. Yüklü olan haritaları kaldıramadım, yeni yüklerken de doğu avrupa haritasını çıkarmadı sadece avrupa vardı o da 18 gb gibi bişey. Garmin expres üstünden eskileri kaldırdım ve doğu avrupayı yükledim.

• Beğen
Tepkiler: cixece
Son 2 sürüşümde gps bağlanmadığı için map eğim vs göremiyorum.Cihazı sıfırladım garmin expresden güncelledim avrupa mapini tekrar attım hala aynı çözümü bilen varmıdır acabaIMG_683B3B53-29EF-4BD3-BFF1-4030C56D36D2.jpegGörseldeki gibi kalıyor. Gps hep 1-2 diş en yüksek çekim ayarında olmasına rağmen

Dosyalar

• IMG_ECA8BE32-2982-4F46-94E0-DFB206C2E9E1.jpeg
    IMG_ECA8BE32-2982-4F46-94E0-DFB206C2E9E1.jpeg
    33,7 KB · Okunma: 3
Son 2 sürüşümde gps bağlanmadığı için map eğim vs göremiyorum.Cihazı sıfırladım garmin expresden güncelledim avrupa mapini tekrar attım hala aynı çözümü bilen varmıdır acaba330081 dosyayı görüntüleGörseldeki gibi kalıyor. Gps hep 1-2 diş en yüksek çekim ayarında olmasına rağmen
Şöyle bir yazı gördüm, dene istersen.

Locate the File:
On your computer, navigate to the /Garmin/RemoteSW folder.

Delete the File:
Delete the file named GPE.bin from this folder. This file is sometimes corrupted and can cause GPS issues.

Şöyle bir yazı gördüm, dene istersen.

Locate the File:
On your computer, navigate to the /Garmin/RemoteSW folder.

Delete the File:
Delete the file named GPE.bin from this folder. This file is sometimes corrupted and can cause GPS issues.
Çare kalmadı herşeyi denemem lazım teşekkürler

Garmin edge 850yi piyasaya sunmus. 12saat pil ömrü ile bence ölü doğmuş bir cihaz.

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
Garmin edge 850yi piyasaya sunmus. 12saat pil ömrü ile bence ölü doğmuş bir cihaz.

zorlu kullanım koşullarında 12 saat, enerji tasarruflu olarak 30 saat üzeri olarak belirtilmiş gündelik standart kullanımda ne sonuçlar verecek?

zorlu kullanım koşullarında 12 saat, enerji tasarruflu olarak 30 saat üzeri olarak belirtilmiş gündelik standart kullanımda ne sonuçlar verecek?
Merhabalar elimde garmin 830 Bundle var çok az kullanıldı.Sensörleri hiç kullanılmadı.Başlık açamadığımdan buraya yazıyorum

Cihaza neler bağlı olduğuna göre de değişiyor. Nabız bandı, PM, di2, telefon, radar vs. bağlantı sayısı arttıkça pili daha hızlı emikliyor

• Beğen
Tepkiler: mr.kowalsky
Cihaza neler bağlı olduğuna göre de değişiyor. Nabız bandı, PM, di2, telefon, radar vs. bağlantı sayısı arttıkça pili daha hızlı emikliyor
Hocam zamanla batarya performansının düşeceği de hesaba katılırsa arkadaşların yorumu sonuna kadar doğru görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
yaklaşık 1 ay kadar önce garmin pc uygulamasından edge 1050 cihazın haritasını güncelledim , o süreden sonra strava segmentler ve yükseklik kazanımları çok farklı olmaya başladı. bu sorunu nasıl düzeltebilirim yada eski haritaya nasıl dönerim ?
mesela sürüş esnasında segment açılıyor segmenti bitiriyorum 40sn yazıyor , stravaya attığında 42sn olabiliyor , yada segment sonunda segment dışı yazıyor .

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri