Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Garmin cihazdan Connect IQ'ya girip, Strava Routes'u çalıştırabiliyorsun, öyle mi? 🤔
Hayır o şekilde yapmıyorum ben. Stravada rota oluşturunca garmin connectde gözüküyor. Oradan cihaza gönder diyorum. Bu şekilde sorunsuz kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MertV
Scudo
Hayır o şekilde yapmıyorum ben. Stravada rota oluşturunca garmin connectde gözüküyor. Oradan cihaza gönder diyorum. Bu şekilde sorunsuz kullanıyorum.
Evet ama bunun çalışması normal. Benim kastettiğim, Strava Routes!
Hackleme sonucu Live Segment özelliği de çalışmıyor.
Dikkat Garmin'in çalıştırdığı bir Live Segment var, o değil.
Garmin'deki Strava Routes uygulaması; Garmin'in değil, Strava'nın ve artık desteklenmiyor.
237494 dosyayı görüntüle
Evet Garmin'in değil. Ama herhangi bir hazır rotaya yıldız koyunca senkronize oluyordu. Ama desteğin çekildiğini bilmiyordum. Teşekkürler bilgi için.

Bu arada Live Segment'in durumu nedir? Bilginiz var mı?

hocam selam,

cihaza ilk harita atcagım zaman çok önemsemeyip sadece istanbul haritasını indirip atmıştım.

237488 dosyayı görüntüle

Ama şuan Bursa, Çanakkale Yalova gibi illerinde haritasına ihtiyacım var.. Yani Marmara bölgesi şuan için işimi görüyor..2 gündür heryeri talan ettim alternatif siteler var ama bağış istiyorlar :)

İstediğim şey sizin bahsettiğiniz husus aslında.. çok büyük olmamak şartıyla bir kare.. Nasıl, nerden yapmıştınız?
Merhaba,

Daha önceki linkte belirttiğim openstreetmap sitesinde yapabilirsiniz. Ama alanın gerçekten küçük olması gerekiyor yoksa "Lisans" bölümünde yer alan dışa aktar seçeneği çıkmıyor (aşağıda ekran görütüsü var).
Bu arada (link) adresinde yine tüm Türkiyeyi indirebilirsiniz, sadece 3. bölümde "Asia" olan yerde Türkiye seçmeniz yeterli.
Tüm türkiye için: "Selected tiles: 326 MB"

1597590261971.png 1597590716784.png

Evet ama bunun çalışması normal. Benim kastettiğim, Strava Routes!
Hackleme sonucu Live Segment özelliği de çalışmıyor.
Dikkat Garmin'in çalıştırdığı bir Live Segment var, o değil.

Evet Garmin'in değil. Ama herhangi bir hazır rotaya yıldız koyunca senkronize oluyordu. Ama desteğin çekildiğini bilmiyordum. Teşekkürler bilgi için.

Bu arada Live Segment'in durumu nedir? Bilginiz var mı?
Garminde çalışan Live segments ile sizin bahsettiğinizin farkı nedir?

Garminde çalışan Live segments ile sizin bahsettiğinizin farkı nedir?
Siz Segmentleri favladıktan (yani yıldızladıktan) sonra o segmeti bir defa geçince Garmin o segmenti kendi hafızasına alıyor. Hatta Garmin klasörünün içindeki segments klasörüne girerseniz o segmentleri görebilirsiniz.

Çalışması: Eğer ayarlardan açtıysanız o segmente gelince ekranda yeşil renkli bir elevation grafiği çıkıyor ve altında GO! yazıyor. Siz segmentte sürerken o yeşil grafiğin üzerinde sizin PR ve KOM noktacıkları sürekli ilerliyor. Bu şekilde. Ama Strava Live Segment özelliği daha verimli çalışıyor.

Siz Segmentleri favladıktan (yani yıldızladıktan) sonra o segmeti bir defa geçince Garmin o segmenti kendi hafızasına alıyor. Hatta Garmin klasörünün içindeki segments klasörüne girerseniz o segmentleri görebilirsiniz.

Çalışması: Eğer ayarlardan açtıysanız o segmente gelince ekranda yeşil renkli bir elevation grafiği çıkıyor ve altında GO! yazıyor. Siz segmentte sürerken o yeşil grafiğin üzerinde sizin PR ve KOM noktacıkları sürekli ilerliyor. Bu şekilde. Ama Strava Live Segment özelliği daha verimli çalışıyor.
Bunu kullanıyorum ben de. Siz çalışmıyor deyince farklı bir yöntem sanmıştım. Bende aktif görünüyor.

Bunu kullanıyorum ben de. Siz çalışmıyor deyince farklı bir yöntem sanmıştım. Bende aktif görünüyor.
İşte bu Strava'nın Live Segment özelliği değil. Onun penceresi başka

İşte bu Strava'nın Live Segment özelliği değil. Onun penceresi başka
O pencere ile benim bahsettiğimin farkı nedir? Aynı segmentleri kullanmıyorlar mı?
Anlaşamadık bir türlü 😊

O pencere ile benim bahsettiğimin farkı nedir? Aynı segmentleri kullanmıyorlar mı?
Anlaşamadık bir türlü 😊
Strava Live segment penceresini
time to go
Speed
Grade
Distance to go
VS vs bilgiler ile donatabiliyorsun.
Ama garmin live segment penceresine bunları koyamıyorsun.

Mesela sadece bir örnek: KOM'u almak için ne kadar zamanım kaldı göremiyorum.

Umarım artık anlaşmışızdır. 😉

• Beğen
Tepkiler: onurguler
@ArVoGu denedim sizde sonra, işaretlediğim alan büyük kalıyor, forum.openstreetmap ‘e baktım oradakilerde sitenin kapalı olmasından şikayetçi :)

yakın zamanda açılır inşallah...

Garmin Edgelerden fiyat/performans olarak en iyi hangisini alabilirim? Sanırım 830 bu tanıma en uyanı ve Türkiye'de elcobilmarket satıyor sanırım siz nereden aldınız?

Garmin Edgelerden fiyat/performans olarak en iyi hangisini alabilirim? Sanırım 830 bu tanıma en uyanı ve Türkiye'de elcobilmarket satıyor sanırım siz nereden aldınız?
830'a vereceğin paraya 530 al daha iyi. Her ikiside bir, iki özellik harici aynı özelliklere sahip.. 830 dokunmatik ekran ve cihaz üzerinden rota oluşturulabiliyor. Şahsen ben bu özellikler için en az 100 euro fazladan ücret ödememek için 530 satın aldım. Gayette memnunum tavsiyede edebilrim.. Tabiiki en son karar sizindir :)

@Bigpatron Değerlendireceğim tavsiyenizi hocam henüz elimde para yok olduğunda 530'u alırım gibi geldi bana da.

Arkadaşlar ileride Garmin 1030 edge ve Garmin Vector pedal sistemini almayı düşünüyorum ama onları alana kadar da igpsport 620 indirime girecek onu alıp idare etsem olur mu ne dersiniz? Özelliklerine baktım baya iyi gözüküyor ve fiyatı da nispeten uygun.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Cihazlardan beklentilerinize bağlı biraz bu işler.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@AeroKnight di2 destekliyor, aramaları görüyorsunuz, telefondan rota olusturup atabiliyorsunuz, powermetre destekliyor, sarj ömrü güzel daha ne duruyorsunuz helva yapsaniza. Şaka bir tarafa kalite isterseniz Garmin, ucuz olsun isimi görsün derseniz igs620 ayrica Strava ya kayit atarken Garmin 1 sn sürüşün uzunluguna göre Igs yaklasik 3 dk surecek bilginiz olsun.

@trainspotting35 Powermetre ben almam garmin vector 3 varken. Garmin vector 3 alacaksam da garmin ekosistemine girmem şart. Bir yanım diyor ki bekle paranı biriktir garminleri al, bir yanımda garmin alana kadar igpsportla idare et. O halde indirim başladığında bir igpsport alayım da işimi görsün.

@trainspotting35 Powermetre ben almam garmin vector 3 varken. Garmin vector 3 alacaksam da garmin ekosistemine girmem şart. Bir yanım diyor ki bekle paranı biriktir garminleri al, bir yanımda garmin alana kadar igpsportla idare et. O halde indirim başladığında bir igpsport alayım da işimi görsün.
Vector 3 yerine Favero Assioma DUO öneriyorlar okuduğum bir sürü yabancı yorumlarda. Garmin vector 3s vs Favero Assioma DUO yazıp aratın bakın her ikisinide kullananların yorumlarına.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@Yldrm07 50 dolar indirime girecek 3 gün sonra.

@Bigpatron Garminle eşleşiyor mu hocam bunlar?

Geri