Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

uzun zamandır trainerde kullandığım için edge 530 cihazımı kullanmıyodum sezonu açtık malum dünkü sürüşten sonra cihaz güncelleme olduğunu bildirdi ve güncellemeyi yaptım. bugün ise hem şarj için hem de güncelleme kontrolü için cihazı pc ye bağladım ama garmin express cihazı bir türlü görmedi ve bağlı değil olarak çıkıyor. cihazı unut dedim ve tekrar tanıtmayı denedim ancak çıkar tak kapat aç ne yaptıysam cihazı bulmuyor.

cihazın içinden kontrol ettiğimde 9.30v ile güncelleme yok olarak görünürken pc üzerinden baktığımda 9.40v olduğunu ve güncelleme için cihazın bağlanması gerektiğini gösteriyor. cihaz bağlı ve şarj oluyor ama garmin express ne yaptıysam görmedi bunun gibi bişey başına gelen veya çözümü konusunda yardımcı olabilecek var mıdır?
USB kablosu seçiyor cihaz. Her kablo cihazi görmüyor fakat şarj oluyor. Farklı bir kablo kullanırsanız sorununuz çözülecektir.

Scudo
Merhaba,

Bilgisayarınız bir iş bilgisayarı mı ? USB kısıtlamaları vb var mı ? Bu tur durumlarda sorun olabiliyor. Benim başıma geldi. İş bilgisayarımda yapamadığım güncellemeyi evdeki billgisayarda yapabildim.

Belki sizin bilgisayarınızda da böyle bir kısıtlama vardır. (Ya da buna bir virüs/güvenlik yazılım sebep oluyor olabilir.)

Kolay gelsin.

five
iş bilgisayarı değil kendi şahsi laptop um da görmüyordu. zaten iş bilgisayarlarında hiç birşeye izin vermez oldular artık son dönemlerde. yazılım kaynaklı da olduğunu sanmıyorum çünkü yaz sonunda aynı bilgisayarda sorunsuz şekilde görüyordu.
kendi usb kablosu değil JBL kulaklığımın orjinal usb kablosunu kullandım ama göremedi. ben de sorunun kablo kaynaklı olabileceğini düşünüyorum kendi kablosuyla deneyeceğim ama anca bayramdan sonraya kalacak şuan kablosu yanımda değil.

edit: foruma yazdıktan 15-20dk sonra şarj sırasında cihaz ekranında güncelleme olduğu bilgisi ve sorunsuz şekilde güncellemeyi yaptım ancak garmin express uygulamasını bile kaldırıp tekrar kurmama ve en güncel versiyonuna güncellememe rağmen değişen bişey olmadı hala görmüyo. usb kablo konusunda naz yapan cihaz ilk defa görüyorum açıkcası :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
iş bilgisayarı değil kendi şahsi laptop um da görmüyordu. zaten iş bilgisayarlarında hiç birşeye izin vermez oldular artık son dönemlerde. yazılım kaynaklı da olduğunu sanmıyorum çünkü yaz sonunda aynı bilgisayarda sorunsuz şekilde görüyordu.
kendi usb kablosu değil JBL kulaklığımın orjinal usb kablosunu kullandım ama göremedi. ben de sorunun kablo kaynaklı olabileceğini düşünüyorum kendi kablosuyla deneyeceğim ama anca bayramdan sonraya kalacak şuan kablosu yanımda değil.

edit: foruma yazdıktan 15-20dk sonra şarj sırasında cihaz ekranında güncelleme olduğu bilgisi ve sorunsuz şekilde güncellemeyi yaptım ancak garmin express uygulamasını bile kaldırıp tekrar kurmama ve en güncel versiyonuna güncellememe rağmen değişen bişey olmadı hala görmüyo. usb kablo konusunda naz yapan cihaz ilk defa görüyorum açıkcası :ssrtcbya:
Telefonun kablosunu beğenmedi bimde satılan 20₺lik kabloyu beğendi.

USB bağlantı teknolojisi 5 tel içeren bir kablo kullanır. 3 tel veri iletimi, iki tel ise +/- güç kutupları içindir.
Maliyeti düşürmek için, sadece elektrik telleri yer alan, yani sadece cihaz şarj özellikli çok çeşit kablo var piyasada. Aklınızda olsun.

Merhabalar garmin edge 130 için handlebar mount arıyorum. Aliexpress'te satılanlar sağlam mıdır veya siz nereden aldınız. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Merhaba arkadaşlar. (link)
Bu iş görürmü acaba aliexpresle vs uğraşmadan burdan alsam mı?

Ayrica;
(link)
Ekran koruyucuya gerek olur mu?

Merhaba arkadaşlar. (link)
Bu iş görürmü acaba aliexpresle vs uğraşmadan burdan alsam mı?

Ayrica;
(link)
Ekran koruyucuya gerek olur mu?
Zaten yazan kılıfta yurtdışından yani aliexpressten gelecek. Ben ekran koruyucusuz kullandım bir sıkıntı yaşamadım şimdilik. Çok çok iyi yapıştırmak gerekiyor ekran koruyucuyu.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Ekran koruyucu kullanıyorum, Amazon’dan almıştım, marka: Supershieldz. Dokunma hissiyatı güzel. İçinden iki tane çıkıyor. @trainspotting35 ’in dediği gibi çok dikkatli yapıştırmak gerekiyor. Bu ürünün içinden yapıştırmak için gerekli bir iki tane bant gibi tutturucu çıkmıştı. Onların tarif ettiği şekilde yapıştırınca sonuç çok başarılı. İnternette videosu da vardır kesin. Aynı yöntemle iPad’a yapıştırdım, o da güzel oldu.

530 için ipg'nin ekran koruyucusunu almıştım ama uygulama şekli hoşuma gitmedi (ıslak) kullanmadım.
Kargoyla uğraşamam ama yolu Tuzla'ya düşen olursa iş yerimden elden verebilirim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
830’da doğrudan adres girip telefondaki gibi navigasyon kurabiliyormuşuz, 530’da bu özellik yokmuş. bu doğru mudur? yoksa aradaki tek fark dokunmatik olması mıdır? teşekkürler.

Garmin 830 un kutu içeriğinde olan tutucunun altına ışık bağlanabilir mi? Işığımın bağlantı kısmı garminin kendi bağlantı çıkıntısıyla birebir aynı. Yani garmini taktığım yere ışığı direk takabiliyorum.

Bir yönü dişi diğer yönü erkek ara bir aparat mevcut mudur?

Her iki tarafı dişi olmalı sanırım :acpsnr:

Şöyle bir çözüm var.

Merhabalar.. 530 Kullanıcısıyım ve ön far olarak moon vortex 1300 lm kullaniyorum. Bunu 530 altına sabitleme ihtimali varmı? Veya ayrı bir aydinlatma mi almak gerekiyor tek aparatta hem ışık hem 530 kullanmak için?

Merhabalar.. 530 Kullanıcısıyım ve ön far olarak moon vortex 1300 lm kullaniyorum. Bunu 530 altına sabitleme ihtimali varmı? Veya ayrı bir aydinlatma mi almak gerekiyor tek aparatta hem ışık hem 530 kullanmak için?
Kask bağlantı aparatı var mı?
PGFN1054.JPG
(link) bundan Türkiye de satan arkadaş var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
merhaba, bugün garmin 530’u teslim aldım. ürüne harita, güncelleme vs. yüklememiz gerekiyor mu ?
Harita güncellemesi geliyor ama yeterli alan olmayınca yüklemiyor. Türkiye haritası indirip yükleyebilirsiniz. Komple Avrupa yı yüklemeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
merhaba, bugün garmin 530’u teslim aldım. ürüne harita, güncelleme vs. yüklememiz gerekiyor mu ?
Bilgisayara garmin connecti indir ve bağlantı kur, güncelleme varsa orada gösteriyor. Cihazı nereden aldın bilmiyorum ama yurtdışından alan arkadaşlar Türkiye haritasını yüklüyor burdan gördüğüm kadarıyla.

teşekkür ederim, cihazı almanya’dan aldım. o zaman avrupa haritalarını silip sadece türkiye’yi yükleyeyim. 👍

Geri