Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Herkese merhabalar. Aktif olarak kullandiğim garmin 530 cihazimi bugün itibariyle sattim. Yeni cihaz olarak 1040 a daha yakinim fakat; türkçe dil desteği sağladiği için 840 ile arasinda kaldim. Konuyla alakali değerli görüşlerinizi paylaşirsaniz çok sevinirim

Scudo
Herkese merhabalar. Aktif olarak kullandiğim garmin 530 cihazimi bugün itibariyle sattim. Yeni cihaz olarak 1040 a daha yakinim fakat; türkçe dil desteği sağladiği için 840 ile arasinda kaldim. Konuyla alakali değerli görüşlerinizi paylaşirsaniz çok sevinirim
1040'ta da Türkçe desteği mevcut. 840 kullanmadım ama aktif bir 1040 kullanıcısı olarak tavsiye ederim. 530'dan sonra 1040 biraz büyük gelebilir, minimal sevenlerdenseniz 840 almanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
1040'ta da Türkçe desteği mevcut. 840 kullanmadım ama aktif bir 1040 kullanıcısı olarak tavsiye ederim. 530'dan sonra 1040 biraz büyük gelebilir, minimal sevenlerdenseniz 840 almanızı öneririm.
530 dan tecrübe ettiğim kadariyla cihazlar geliştikte, farkli özellikler eklendikçe işlevsellik devreye giriyor. Ekran boyutu bu anlamda çok önemli. Keza 500 ve 800 serisi ekran olarak bana göre küçük kaliyor 1040 doğru tercih olacak sanirim.

530 dan tecrübe ettiğim kadariyla cihazlar geliştikte, farkli özellikler eklendikçe işlevsellik devreye giriyor. Ekran boyutu bu anlamda çok önemli. Keza 500 ve 800 serisi ekran olarak bana göre küçük kaliyor 1040 doğru tercih olacak sanirim.

130-1030 arası tüm boyutları sırasıyla kullandım. Ne zaman bir büyüğüne geçsem ilk bir iki tur “bu ne böyle dana gibi önümde” diyip, üçüncü turdan itibaren küçüğü minnacık gelmeye başladı.

Referans olarak şunu paylaşabilirim.
Küçük olan benim ki 830.
Büyük olan arkadaşın 1040.
Bana da 1040 büyük geliyor fakat kullanmaya kalksam hemen alışır oh be dünya var mış derim muhtemelen.
IMG_20230610_170621.jpg

Gözün alismasi ile alakali ama şahsen navigasyon ve diğer bir takim özellikleri daha rahat kullanmak adina biraz büyük ekran gerekiyor. Bir ara boy yapsalar süper olur aslinda:)

Merhaba
Garmin 245 saatime saat yüzü eklemek istiyorum fakat cihazı Garmin Express te güncelle diye uyarı çıkıyor. Daha önce hiç kullanmadım. Nasıldır nedir bilen var mı?

Merhaba
Garmin 245 saatime saat yüzü eklemek istiyorum fakat cihazı Garmin Express te güncelle diye uyarı çıkıyor. Daha önce hiç kullanmadım. Nasıldır nedir bilen var mı?
Telefona Connect IQ app indirip yapacaksın saat için.

Screenshot_20230610_173406_Connect IQ.jpg

• Beğen
Tepkiler: Özcancan
@Semih Cavdar zaten yüklü ama buradan indirmeye çalışınca bu şekilde uyarı veriyor

Merhaba, 1030 Plus'ı kurcalarken navigasyona bir adres girdim ve yol tarifi istedim. Bana çizdiği rotada sürmeye başladım. Navigasyon uyarılarını telefonuma bağlı kulaklık üzerinden söylemeye başladı. Bu özelliği bilmiyordum, çok şaşırdım.
Uzun zamandır kendi hazırladığım rotaları sürüyorum. Onları sürerken sesli komutları kulaklığa aktarmıyordu.
Şimdi yeni bir güncelleme geldi bu özellik mi eklendi? Yoksa sadece navigasyona yazılan adreslere sesli komutları destekliyor ama kullanıcının oluşturduğu rotalarda sesli komut vermiyor mu? Bilgisi olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Garmin forerunner 735XT kullanan bir arkadaşım varmı acaba tavsiye edermi 2023 şartlarında 1500 TL ye sorunsuz bir tane buldumda

Merhaba,

Uzun süredir turlarda Garmin Edge 1000 Explore kullandıktan sonra bu sene 1040'a geçtim. En önemli farkı ve tercih nedenim, pil ömrü ve ClimbPro özelliği. Tek sıkıntısı ise anlık eğim güncellemelerinin ekrana geç yansıması. (Not : Türkçe kullanmıyorum.)

Selamlar

five

Varianın yüksekliği iyi mi? Sele borusu boyuna aldanmayın sürüşe çıkacağım zaman yükselteceğim. Asansöre bisiklet sığsın diye her seferinde sele borusunu söküp taktığım için şuanlık alçak durumda.
IMG_20230612_081043.jpg

Varianın yüksekliği iyi mi? Sele borusu boyuna aldanmayın sürüşe çıkacağım zaman yükselteceğim. Asansöre bisiklet sığsın diye her seferinde sele borusunu söküp taktığım için şuanlık alçak durumda.
305698 dosyayı görüntüle
Tercih meselesi çok uzaktan gelen araçları gösterdiği için taradığı alan içinde kalacaktır. Belki bisikletleri görmekte sıkıntı yaşatabilir biraz alta konumlandırın bence.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
305698 dosyayı görüntüle

Bence gayet uygun bir seviyede. Bir deneme sürüşüne çıkabilirsiniz. Üreticinin tavsiyesi, 1.2m ye kadar en yüksek noktaya montajının yapılması yönünde. Cihazın zemine tam dik pozisyonda olması önemli, bu açıdan gördüğüm kadarıyla onu da sağlamışsınız.

1686555283936.png

Bence gayet uygun bir seviyede. Bir deneme sürüşüne çıkabilirsiniz. Üreticinin tavsiyesi, 1.2m ye kadar en yüksek noktaya montajının yapılması yönünde. Cihazın zemine tam dik pozisyonda olması önemli, bu açıdan gördüğüm kadarıyla onu da sağlamışsınız.

305704 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim bu kılavuzu görmemiştim. 42km lik bir test sürüşüne çıktım çok memnun kaldım keşke daha önce alsaymışım resmen arkamda gözüm varmış gibi sürüyorum. Banamı öyle geliyor bilmiyorum fakat sanki araçlar daha dikkatli yaklaşıyor gibi hissettim, arkadaki ışık gündüz vakti ne kadar görünürlük sağlar bilmiyorum. Fakat benim aletten dolayımı yoksa değil mi bilmiyorum benden yavaş gelen araçları vb algılamıyor. Mesela traktör geliyordu epey yavaş onu algılamadı.

Teşekkür ederim bu kılavuzu görmemiştim. 42km lik bir test sürüşüne çıktım çok memnun kaldım keşke daha önce alsaymışım resmen arkamda gözüm varmış gibi sürüyorum. Banamı öyle geliyor bilmiyorum fakat sanki araçlar daha dikkatli yaklaşıyor gibi hissettim, arkadaki ışık gündüz vakti ne kadar görünürlük sağlar bilmiyorum. Fakat benim aletten dolayımı yoksa değil mi bilmiyorum benden yavaş gelen araçları vb algılamıyor. Mesela traktör geliyordu epey yavaş onu algılamadı.

Rica ederim.

Sizin elinizdeki ürüne özel bir durum değil, radarın çalışma mantığı size yaklaşan araçları algılamak üzerine. Bu sebeple sizden yavaş ya da aynı hızda seyir eden araçları algılamaması normal bir durumdur.

Yaklaşan araç olması durumunda flash moduna geçtiğinden karşı taraftaki farkındalığı arttırıyordur muhtemelen ama yine de siz fazla güvenmeyin , sırf meraktan bile sıkıştıran çıkabilir :)

1686564351234.png

Rica ederim.

Sizin elinizdeki ürüne özel bir durum değil, radarın çalışma mantığı size yaklaşan araçları algılamak üzerine. Bu sebeple sizden yavaş ya da aynı hızda seyir eden araçları algılamaması normal bir durumdur.

Yaklaşan araç olması durumunda flash moduna geçtiğinden karşı taraftaki farkındalığı arttırıyordur muhtemelen ama yine de siz fazla güvenmeyin , sırf meraktan bile sıkıştıran çıkabilir :)

305710 dosyayı görüntüle
Benden kaynaklı bir durum olmadığına sevindim. İlk defa radar kullandığım için biraz evham yaptım alette sorun var diye. Evet en büyük korkum ışık daha çok çakarlı yandıkça acaba üstüme sürerler mi diye korkmuyor değilim açıkçası. Bu aletin parlaklık oranını ayarlama gibi bir şey söz konusu değil sanırım? Teşekkür ederim.

Benden kaynaklı bir durum olmadığına sevindim. İlk defa radar kullandığım için biraz evham yaptım alette sorun var diye. Evet en büyük korkum ışık daha çok çakarlı yandıkça acaba üstüme sürerler mi diye korkmuyor değilim açıkçası. Bu aletin parlaklık oranını ayarlama gibi bir şey söz konusu değil sanırım? Teşekkür ederim.

Önden tanımlı olanlar;

1686565837357.png

Garmin Edge sahibiyseniz kişisel ayarlar da yapılabiliyor, ben de denemedim henüz bir fırsat bulup bakacağım. Sayfa 2 sonrası. Aşağıya kullanıcı el kitabı bağlantısını bırakıyorum.

1686565910960.png

(link)

Geri