Yeni jant seti ve lastikler harika durmus, kazasiz belasiz kullanman dilegi ile:in:
Aciklamaya gore, bu sene yenilenen nobby'lerin yuvarlanma direnci %15 duserken agirlik da ortalama 30g hafiflemisti. Ustelik bunlara ragmen, kategori olarak da xc racing'den allmountain sinifina terfi etmisti.
Ozellikle lastiklerinle ilgili tecrubelerini paylasirsan seviniriz, zaten buyuk ihtimalle de Turkiye'de ilk tecrube edenlerden biri olacaksin
öncelikle ilk defa tubeless lastik kullanıyorum. daha önce de bahsettiğin gibi çok farklı bir hissi var. kendi ağırlığıma göre az sayılabilecek 40 psi civarı bir hava basıncı mevcut. bu fotoğrafları çektikten sonra adada özellikle patlama riskini de göze alıp her türlü taş, çakıl ve hatta cam kırıklarının üzerinden geçtim. üstelik ağırlığım da bir hayli fazla. sıvı olmasına rağmen yok yere denebilecek şekilde patlayan ve yarılan tubeless lastik örneklerini görünce nobby'ler hakkındaki endişelerim yok oldu.
eski lastiklerime göre özellikle yokuşlarda ve virajlarda ivmelenmesi çok iyi. benim gibi bir hobi kullanıcısı bu farkı anlayabiliyorsa elbet bir şey vardır 2.1 ebatında olması en başta beni biraz düşündürmüştü ama şu an pek de fazla bir performans kaybı yarattığını düşünmüyorum.
Çamurlukları kullanmak için Üzerindeki orjinal olan Bontrager 700x35 select invertleri, Hutchinson City Acrobat 700 x 32 ile değiştirilmiş, maşaya pompası sabitlenmiş olan bisikletim, 2009 Trek FX 7.1 2.500 km'de
(link)
2.1", 2.2" kalinliklar, genelde duz yol suruslerini de dikkate alirsak donus verimi acisindan en basarili olculer zaten..Ilk firsatta da schwalbe'nin bu konu ile ilgili dokumanini 'atolyemiz-tekerler' basliginda paylasacagim.
Ozetle ebat bakimdan kesinlikle cok dogru karar verdigini soyleyebilirim, bu arada ben de 1.8" lastiklerimi 2.0" ve 2.1" olculerle degistirdim, bisikleti ayaga kaldirabilirsem deneyip gorecegim farki
uzun bir kararsızlıktan sonra trek dedik ,yaklaşık 200 km gittik aldığımızdan beri ve memnunuz.
2-3 haftadır asfaltta kullandıktan sonra bugün adada biraz olsun kirletebildik bisikletlerimizi en azından toz oldu
2010 -3700 mavi ve 3900 turuncu .
ekle tabi abi çok beğeniyodum senin bisikletini bide kullandıktan sonra daha bi hoşuam gitti bide dün gece cumhurbaşkanlığı turunu izledim gece 1 e kadar artık 2. bisikletim kesin yol bisikleti olur mtb yede lastik alırım yolda sürtünmesiz akarım
horsorrow hocam pendikte oturuyosunuz sanırım bizde hafta içi akşamları pendik bostancı arası gidip geliyoruz sizide bekleriz akşam saat 18:40 pendik ido önünde arkadaşlar buluşuyo 19:00 kartal ido önündede buluşup devam ediyoruz.