Scudo Sports

Futbol ve Süper Kupa

suyunsesi

Forum Bağımlısı
Tepki
6.559
İsim
Turgay
Başlangıç
1979—80
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Diğer
Fenerbahçe'mizi ve Galatasaray'ımızı tebrik ediyorum.
Bu akşam Arabistan'da oynanması planlanan maça, Arabistan'ın kırmızı çizgilerimize dokunması sebebiyle çıkmama kararı almışlardır.
Vefaatından 85 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir Arap kralını titreten Atam'a saygıyla...

1703875684620.png

Scudo
İki Türk takımının finali arrabistan'da oynaması fikri zaten çok ters, tam bir saçmalıktı. Fikrin kimden çıktığı belli. Takım yönetimlerinin buna en başta tavır koyup hayır demesi gerekirdi. İşi son dakikaya bırakmalarının kıymeti olmadığı, halkın tepkisi yüzünden geri adım attıklarını söyleyenler var. Öyle ya da böyle, bence mevzunun son dakika patlaması çok daha iyi oldu. Hatta zaten bu hesap edilmiş olabilir. Dünya basını bunun bir skandal olduğunu, Ali Koç'un Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk'e gösterilen alerjiye karşı kapıyı çarpıp çıktığını yazıyor. Takımlar onurunu korudu, bu arada dahili ve harici arrapkafalara bütün dünyanın gözü önünde tokadı yapıştırıp rezil kepaze ederek gündeme oturttu.

İmansız Metallica 14 Aralık 2023' de orada konser vermiş. Pisliklerin alerjisi din iman konusunda değil, sülale saltanatına zarar verebilecek fikirlerin babası yani. Korkularından "seve seve" bir modern görünme çabası içindeler. Yoksa eninde sonunda halkın o saltanatı bitireceğinin farkındalar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Araplar Türk tokadını yedi. Muhtaç olduğumuz kudret damralarimizdaki asil kanda olduğu birkez daha hatirlatildi.
İçerideki Arap seviciler kara kara düşünmeye başladı...

Fifa ve TFF nin kuralları belli, işin içeriğini bilmeden boş boş konuşmanın anlamı yok. İşi Türk Arap düşmanlığına kadar getirdiler, birleri de buna çanak tutuyor. FB ve GS li yöneticiler müsabaka öncesinde neyin giyileceğini biliyordu, atatürk tişörtü değil Sultan Fatih in tişörtü giysen de sonuç değişmeyecekti. Ama maksat farklı, uzun uzadıya anlatmaya gerek yok çünkü işlerine gelmez. Acaba bunu bir ingiliz veya avrupalı yapsa ne derdiniz ?!

Burada 12. Maddede kural yazıyor.

(link)
IMG_5609.pngIMG_5610.pngIMG_5611.pngIMG_5612.png

Fifa ve TFF nin kuralları belli, işin içeriğini bilmeden boş boş konuşmanın anlamı yok. İşi Türk Arap düşmanlığına kadar getirdiler, birleri de buna çanak tutuyor. FB ve GS li yöneticiler müsabaka öncesinde neyin giyileceğini biliyordu, atatürk tişörtü değil Sultan Fatih in tişörtü giysen de sonuç değişmeyecekti. Ama maksat farklı, uzun uzadıya anlatmaya gerek yok çünkü işlerine gelmez. Acaba bunu bir ingiliz veya avrupalı yapsa ne derdiniz ?!

(link)
313171 dosyayı görüntüle313172 dosyayı görüntüle313173 dosyayı görüntüle313174 dosyayı görüntüle
FB vs GS arasında oynanaması gereken maç uluslar arası bir organizasyon değildir, dolayısıyla sadece TFF nin kuralları geçerli olduğu gibi Sudi'lerin organizasyona karışma gibi bir hakları yok. Maç oynansaydı ve maç sırasında bir takım oyuncusu kırmızı kart görse cezasını kim verecekti Sudi yönetimi mi? Burda tamamen suç TFF'de. Ayrıca zaten takımlar sahaya ısınmak için Atatürk resimli t-shirt'ler ile çıkacaklarını TFF ye bildirmiş ve protokole koymalarını talep etmiş. Bir yasak varsa TFF yöneticilerinin çıkıp klüplere söylemesi gerekirdi, Sudi'lerin değil.

Fifa ve TFF nin kuralları belli, işin içeriğini bilmeden boş boş konuşmanın anlamı yok.
Boş boş konuşmak bir tarafa elin arabı benim İstiklal Marşımın okunmasına izin vermezse aklını alırım onun! kim oluyonda benim marşımı benim maçımda okutmuyorsun! ya izin verecek yada bu maç oynanmayacak nokta! hocam bu ülkede bazılarının olmayabilir ama benim gibi bu konuya hassas bir türk vatandaşının tepki vermesi kadar normal bir şey yok.100yılda yaptıkları şey tam kepazelik zatende.
İşi Türk Arap düşmanlığına kadar getirdiler,
ayıdan post olamyacağını ar.ptanda Türke dost olmayacağını Atam biliyormuş ki şu mektubu zamanında yapıştırmış.
img-3199.jpg

atatürk tişörtü değil Sultan Fatih
Son olarakta ATATÜRK ismi küçük harfle başlamaz! madem osmanlı padişahının adını büyük harfle yazmayı akıl ediyorsun bunuda bil!

Şununla kendini özetlemişsin zaten. Tüm noktalama işaretlerine uyarken, burada elin sürçmüştür yüksek ihtimal...

O zaman sen bırakacaksın Fifa'dır TFF'dir kurallarını. Açık açık diyeceksin ki "Araplar şu haklı sebeplerle Atatürk düşmanıdır, ben de öyleyim. Kimse Müslüman topraklarda Atatürk'ü anamaz". Başka şeylerin ardına sığınmayacaksın.

(İkinci satırı cevap olarak yazdığım gönderi kaldırılmış sanırım, bilginize...)

Son düzenleme:
Hala araplar diyorsun farkındaysan. Bu konunun araplarla alakası yok ki. Arap seviciliği yapmıyorum. Kimseye de düşman değilim. İstediğime sevgi beslerim, istediğime beslemem. Tıpkı sizin gibi.
Arap seviciliği yaptığını söyleyen olmadı, iyi oku. Dünkü olay Arap topraklarında oldu ve yapanlar Arap. Araplara bir hakaretim yok, hatta bak baş harflerini bile büyük yazıyorum. Arap değil de Aborjin mi yazayım? Diyorsun ki şu şu sebeplerden dolayı adamlar haklı, ben de onlarla aynı fikirdeyim. Bal gibi düşmansın, yazdığın iki üç satırda bile apaçık ortada. Neyin muhabbetini yapıyorsun?

Takiye ve polemik sevdalıları yaptığım uyarıları dikkate almadıklarında, forumun huzurunu daha da bozmalarına izin verilmeyecektir, önemle hatırlatırım...

Maç satıldı ( her şey gibi) , satmaktan başka bi icraati olmayan hükümetin saçma salak işlerinden biri.. Fenerbahçe den bekliyordum ama Galatasaray beni şaşırttı. (Bu arada Mazide galatasaraylıydım) Tebrik ediyorum,

Bu arada FIFA kanun ve tüzüğünden bahsedilmiş. Ulan 😁 , takımların formaları, isimleri alenen siyasi... takım armaları alabildiğine siyasi.. iş Atatürk mevzusuna gelince kural kanun vs öyle mi? İşinize gelmiyor. Araplaşmak ile İslamlaşmak arasında büyük fark var. Bunu anlayamazlar.. İslamiyeti değil İslamiyet'e zarar veren şeyleri kaldıran Atatürk e, saldıran bu insan müsvettelerine tarih; geçmişi ve tekerrürü ile cevap verecektir.

Dunya futbolunda söz sahibi olmak isteyen suudilerin karizmasinin acayip cizildigi bir olaydir. Petrol parasini bastirip C. Ronaldo'yu almak gibi degildir bu isler. Karsinda 120 yillik (biz o yillarda futbol oynarken siz çöllerde ayaginizda terliklerle taşlı sopalı kabile savaşları yapmakla meşguldünüz) tarihi olan kulüpler var ey suud kardes. Simdi yallah deve sidiği icmeye, cok şifalı.

Son düzenleme:

(link)
313171 dosyayı görüntüle313172 dosyayı görüntüle313173 dosyayı görüntüle313174 dosyayı görüntüle
Seni sikayet ettim, burada Ataturk'un ismini kuvuk harfle baslatinca kendi küçüklüğünü gosteriyorsun!

Dunya futbolunda söz sahibi olmak isteyen suudilerin karizmasinin acayip cizildigi bir olaydir. Petrol parasini bastirip C. Ronaldo'yu almak gibi degildir bu isler. Karsinda 120 yillik (biz o yillarda futbol oynarken siz çöllerde ayaginizda terliklerle taşlı sopalı kabile savaşları yapmakla meşguldünüz) tarihi olan kulüpler var ey suud kardes. Simdi yallah deve sidiği icmeye, cok şifalı.
Yanlış anlamayın futbol gerçekten benim anlamadığım bi konu ama yine de dünyanın çok da umrunda olmayan bi ligin süper kupa finalini ülkelerinde oynatmak için ölüp bittiklerini mi düşünüyorsunuz da maça çıkmamayı tercih edip iptal olmasına sebebiyet verdiğimiz için karizmalarının çizildiğini düşünüyorsunuz? Bu maçın orda oynatılması, karşılığında neler verdiğimizden bile haberdar olmadığımız bi pazarlığın küçük bi parçası muhtemelen. Haliyle bizim sebebimizle iptal olması bişeyleri çizecek muhtemelen ama ben bunun arapların karizması olduğundan pek emin değilim açıkçası.

Yanlış anlamayın futbol gerçekten benim anlamadığım bi konu ama yine de dünyanın çok da umrunda olmayan bi ligin süper kupa finalini ülkelerinde oynatmak için ölüp bittiklerini mi düşünüyorsunuz da maça çıkmamayı tercih edip iptal olmasına sebebiyet verdiğimiz için karizmalarının çizildiğini düşünüyorsunuz? Bu maçın orda oynatılması, karşılığında neler verdiğimizden bile haberdar olmadığımız bi pazarlığın küçük bi parçası muhtemelen. Haliyle bizim sebebimizle iptal olması bişeyleri çizecek muhtemelen ama ben bunun arapların karizması olduğundan pek emin değilim açıkçası.

Kesinlikle katılıyorum.. Suudi devleti, Türkiye den hacı ve umre adaylarını beklemeye almış. şimdi umre ya da hac için sıra bekleyen ya da yatırım yapan yüzlerce vatandaş, Atatürk e daha da kin ve öfke duyacak.. Demiyecekler ki ; " Atatürk bizim kırmızı çizgimiz, o da bu vatanın evladıydı, onun sözüyle maça çıkan Türk takımlarını sınırlandıran ve sportmenlik, centilmenlik ,barış, sağ duyu vs amaç iken , aslında formalite denilecek bir maça böyle gölge düşürülmesi iyi olmadı ve asıl biz bunu kabul etmiyoruz demiyorlar., demezler...( maçtaki batan söz de yurtta sulh, cihanda sulh... Bir kereden bir şey olmaz, ananı da al git gibi bir şey değil) Hadi onu geçtim, maçın bizi kıskanan Almanya ya da en basitinden bulgaristan bile olurdu, ne diye orada oynanmadı ki (üstelik stadyum dolardı, gurbetçiler gelirdi, bizim takımlar da kendi evlerinde gibi bir maç yapardı. Herkes mutlu evine dönerdi gibi gibi .. zihniyet sakat..

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri